Antestor - Turskamusiikkia turskain luvatusta maasta
 
Vakavailmeinen ja hiljainen norjalaisjoukkio on saatu saman pöydän ääreen. He ovat Antestor, legendaarinen norjalainen kristillinen BLACK METAL - orkesteri. Pelottaa hieman, mutta hiljalleen saamme jonkinlaisen haastattelun aikaan. Turhan puheliaita eivät norskiturskat kyllä ole.

Mistä nimi Antestor?

Nimi tarkoittaa todistajaa latinan kielessä. Vanha nimemme (Crush Evil) alkoi jossain kohtaa kuulostaa ei-niin-hyvältä, ja kun miehistövaihdoksiakin oli, niin päätimme vaihtaa nimenkin.

Mitä mieltä olette black metallin tämänhetkisestä tilanteesta?

Enpä tiedä.. liian kaupallista meininkiä. Paljon bändejä mainstreampuolella. Ja todella monet nuoret bändit pitävät jotain Dimmu Borgiria suurina sankareinaan ja idoleinaan. Eipä juuri nappaa.

Onko Antestorilla ollut kontakteja sekulaariblackmetal-bändeihin?

Ei suuremmin, Old Man's Childin jonkun alkuversion kanssa soitettiin samoilla festareilla. He taisivat äänestää jaloillaan ja kävellä ulos kun aloimme soittaa. Se oli heidän tapansa sanoa että painukaa kristityt suohon. Olemme tainneet soittaa Old Man's Childin kanssa samalla keikalla myös heidän kulkiessaan nykyisellä nimellä.

Kuitenkin teillä oli levytyssopimus Cacophonous Recordsin (ex - Cradle of Filth, Bal-Sagoth) kanssa. Minkälaisia kokemuksia siitä on? (ex - Bal-Sagoth tätä nykyä, oikoluk. huom.)

Aika huonoja, oikeastaan. En voi sanoa heidän tehneen oikeastaan mitään muuta kuin julkaisseen levyn. Ei rahaa, ei rojalteja, ei mitään.

Asettiko levy-yhtiö teille jotain vaatimuksia imagon suhteen?

Ei mitään sellaista, sanoivat vain ettei kannata ihan ylt'ympäriinsä julistaa olevansa kristillinen bändi ja sensuroivat sanoitusarkista Lord ja Jesus-sanat. Itse poistimme vielä parit tekstit, koska turhaan ei tahdottu lähteä provosoimaan.

Mikä on suhteenne pingviinimaskeihin? Käytättekö niitä keikoillanne?

Tähän mennessä emme viime aikoina ole paljon keikkailleet, joten vastaus olisi taas kerran ei. Toisaalta tänään (Bobfest) aiomme koko bändin voimin ensimmäistä kertaa maalata naamamme, joten kyllä, käytämme maskeja.

Se on meille sama kuin näyttelijälle tai miimikolle kasvomaalauksen tekeminen. Yksi tapa ilmaista tiettyjä tunteita siitä taistelusta jota me käymme. Pääasia on kuitenkin keskittyä Jumalaan eikä taittaa peistä tällaisista sivuseikoista.

Lyriikkanne ovat aina vaikuttaneet jotenkin toimivammilta ja uskottavammilta (=synkemmiltä?) kuin useimpien veljesorkesterienne.

Paljon en voi teksteistä sanoa, entinen laulajamme teki kaikki vanhat biisit. Kuitenkin laulumme ovat meille totta, tällaisia me olemme. Emme yritä esittää kovista tai mitään.

Samuel Durlingin Endtime Productions (Extol, Anaemia, Lengsel) julkaisee aivan lähiaikoina teidän ihkaensimmäisen täyspitkänne, Martyriumin. Tuletteko jatkamaan yhteistyötä Endtimen kanssa?

Saa nähdä.. Samuel on tenhyt meidän eteen paljon tosi hyvää työtä. Meillä kuitenkin on vielä toistaiseksi voimassaoleva levytyssopimus Cacophonousin kanssa.

Millaisia ovat tulevaisuudensuunnitelmanne?

Itsemurha... (kolkko naurunremakka) Ei vaan, askel askeleelta mennään. Kesällä on parin festivaalin suuruinen minikiertue Jenkkeihin ja Disciple Punbksissa soitetaan Norjassa toki.

Onko teillä muuta sanottavaa lukijoille?

Tuolla ulkona on varmaan enemmän fanejamme kuin tiedämme. Me teemme omaa juttuamme omalla tavallamme ja arvostetaan suuresti jos joku tykkää ja ostaa levyn. Terveisiä heille.

Kiitos ja siunausta.