Al meer dan 100.000 mensen hebben Afblijven gezien.

Gouden Film voor Afblijven

Twee weken geleden ging de film Afblijven, naar het boek van Carry Slee, in première. Sindsdien hebben al meer dan 100.000 mensen de film gezien. En daar hoort een prijs bij: De Gouden Film. - Door Maartje Dammers

Regisseur Maria Peters en schrijfster Carry Slee waren als verrassing naar de school van hoofdrolspeelster Sem Veeger gekomen om haar de prijs te overhandigen. In RTL Boulevard vertelde Sem dat ze wel had gehoord dat de film goed werd bezocht: 'Maar een Gouden Film, dat had ik nooit verwacht.' Carry Slee vindt dat de film het verdient om een succes te worden.

De Gouden Film is een prijs van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film en wordt sinds vijf jaar uitgereikt. Films waarvan 100.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht krijgen de prijs. Eerst was dat 75.000 bezoekers, maar toen in anderhalf jaar tijd meer dan tien films de Gouden Film in de wacht hadden gesleept, werd het aantal verhoogd. Dit jaar wisten Zoop in India en Zwartboek ook al een Gouden Film in de wacht te slepen. Zwartboek heeft zelfs een Platina Film gewonnen: de prijs bij 400.000 bezoekers.

+ Lees de recensie van Afblijven


 

Reacties


09-12-2006 13:56:58 door sara straver
geweldig
echt een hele leuke film
iedereen moet hem echt zien
 

+ Geef je waarderingscijfer

(Je moet dan wel eerst inloggen.)

+ Vertel


MEER ARTIKELEN

28|09 Doorzichtige kikkers gefokt
+ Lees verder


28|09 Geweld in Myanmar
+ Lees verder


28|09 De stem achter Riley
+ Lees verder


28|09 Gekste gezichten ter wereld
+ Lees verder


28|09 Straf om ontsnappingsfilmpje
+ Lees verder