Tετάρτη, 29 Aυγούστου 2007 - Aρχείο Eπικοινωνία | Site map | Eγγεγραμμένοι χρήστες | English Edition | Company profile | Σύνθετη Αναζήτηση  
  Αναζήτηση
Home page
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
APXEIO
Hμερομηνία
29/08/2007  
Πρώτη Σελίδα
Πολιτική
Οικονομία
Ελλάδα
Κόσμος
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Μόνιμες Στήλες
Αφιερώματα
Αρχείο Εκδόσεων
ΕΝΘΕΤΑ
Real Estate
Αυτοκίνητο
Οίκο
Οινοχόος
Επτά Ημέρες
GOOD LIFE
Ταξίδια
Σινεμά
Θέατρο
Μουσική
Γεύσεις
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Χαρτοφυλάκια
Newsletter
  RSS
  Χρήσιμα
ΠOΛITIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης: 29-08-07
Φθορές στην Ολυμπία παραδέχεται το ΥΠΠΟ

Εμμέσως πλην σαφώς και έπειτα από δημοσιογραφικές πιέσεις, το υπουργείο Πολιτισμού παραδέχθηκε, αργά χθες το απόγευμα, τρεις μέρες μετά τη φωτιά την Αρχαία Ολυμπία, την καταστροφή που υπέστη η αποθήκη του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Στην αποθήκη του Γερμανικού Ινστιτούτου, όπου έλαβε χώρα και η πτώση της στέγης, ένα μαρμάρινο μέλος χωρίς ανάγλυφο διάκοσμο έχει υποστεί μεγάλη φθορά -ρηγμάτωση και ρόφηση αιθάλης- το οποίο χρήζει συγκόλλησης στερέωσης και καθαρισμού, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα (στερέωση και καθαρισμός) πρέπει να ληφθεί για τα σχετικά λίγα μέλη με ανάγλυφο διάκοσμο. Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην αποθήκη δεν επέτρεπε εξονυχιστικό έλεγχο», ήταν η προφορική ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ομως μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μόνη ανακοίνωση που υπήρχε στον κόμβο του ΥΠΠΟ ήταν σχετική με «Ενέργειες και δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία κατά την 28η Αυγούστου 2007, για την αντιμετώπιση των φθορών από την πυρκαγιά στις 26/8/07». Τα έντεκα σημεία της αφορούσαν τις ώρες επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο, τον αριθμό επισκεπτών, τους συντηρητές, τις συσκέψεις που προγραμματίζονται, τις αυτοψίες. Δεν υπήρχε πουθενά όμως καμιά απάντηση -ούτε καν νύξη- για την αποθήκη του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου που κάηκε και τα καμένα ξύλα της στέγης έπεσαν πάνω σε μάρμαρα, κιονόκρανα και άλλα μέλη από τα μνημεία της Ιεράς Αλτιος που φυλάσσονταν εκεί. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο είναι παρόν στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, με τα εξής λόγια: «Ο γ.γ. του ΥΠΠΟ Χρ. Ζαχόπουλος παρουσία της κ. Β. Βασιλοπούλου, προϊσταμένης της ΓΔΑΠΚ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα συντήρησης των αρχαιοτήτων που βρίσκονταν στον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, νοτίως του Σταδίου».

Δύο ανακοινώσεις, την ίδια μέρα, για το ίδιο θέμα, με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο!

Eκτύπωση | e-mail


[ Πρώτη Σελίδα ] [ Πολιτική ] [ Oικονομία & Aγορές ] [ Mόνιμες Στήλες ]
[ Eλλάδα ] [ Kόσμος ] [ Πολιτισμός ] [ Aθλητισμός ]

email :   [Σύνταξη ] [ Webmaster ]
Oικονομικές ειδήσεις | Γενικές ειδήσεις

APXEIO - Eντυπη έκδοση

Η Ιστορία στον τοίχο
Το σινεμά απάντηση στον πόλεμο
Φθορές στην Ολυμπία παραδέχεται το ΥΠΠΟ
Το μπαλέτο Κίροφ -Μαριίνσκι στο θέατρο Λυκαβηττού
Σοκούροφ: Θέλω να δείξω μάτια που συγχωρούν
Συνωστισμός για τον Ντα Βίντσι στις Βρυξέλλες
Κλασικές ταινίες στην Κυψέλη
Μεσογειακά ντοκιμαντέρ στο Λαύριο
Το Φεστιβάλ στην Πάτμο
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
EIKAΣTIKA
Αγωνία για τα γκράφιτι του Τείχους
Μίνως Βολανάκης το φως των Βράχων
Eικαστικη ατζεντα
EIKONOΓPAΦHMA
Kαμένο ώς τη ρίζα
© 2007 H KAΘHMEPINH All rights reserved.