- Flaks? Nei, dette var ikke flaks

Spillerne takker publikum etter kampen.
Spillerne takker publikum etter kampen. Foto: Kallestad, Gorm

LONDON (CHELSEA-RBK 1-1): Her jubler Rosenborg etter et nytt mesterstykke i Mesterligaen.

* COLE: - Utrolig skuffet

- Vi hadde marginene på vår side. Vi jobbet hardt på slutten, og var heldige som slapp unna, sa RBK-trener Knut Tørum etter kampen.

- Det gikk så bra vi kunne håpe på, nærmest sukket han.

José Mourinho snakket mest om spillerne han ikke hadde tilgjengelig i denne kampen.

- Jeg kan si at de var heldige, eller jeg kan si at Chelsea-spillerne var veldig dårlig som ikke klarte å score. Jeg foretrekker å si at Chelsea-spillerne var veldig dårlige, sa Mourinho.

- Jeg gratulerer Rosenborg med poenget de tok i dag.

- Ikke flaks!

– Flaks? Nei, dette var ikke flaks. Dette handlet om dyktighet av oss, sa Vidar Riseth etter kampen.

Han brøytet unna, taklet, dirigerte, kranglet – og dirigerte mer. Vidar Riseth spilte en av sine aller beste kamper i RBK-trøya, og etter først å ha gjort opp med John Terry og Michael Essien, gjorde han opp sin mening etter:

- Vi visste at de kom til å skape sjanser, sa Riseth til adressa.no

Han var meget glad for at José Mourinho gjorde et "feilgrep" mot slutten av kampen.

– Da det kokte som mest, flyttet de fram John Terry, og begynte å "pole" langt. I stedet for å rendyrke farten til Shaun Wright-Phillips. Vi satte inn Steffen, og vant dermed luftkrigen, mener han.

Noe av det største

Riseth karakteriserte kampen videre som "en av sine største fotballøyeblikk".

– Man får litt frysninger på ryggen av å tenke på at vi klarte dette. Dette er nok noe av det aller største jeg har vært med på, sier han.

– Du sto og kranglet en del med Essien og Terry. Hvordan var "krigen"?

– Hehe. Det gikk hardt for seg utpå der. Men jeg reagerte mest på at vi ved en andledning ikke fikk tilbake ballen etter å ha spilt den over sidelinja. Ikke særlig fair, mener Riseth.

RBK scoret først

Men RBK var altså heldig.

Chelsea åpnet kampen med flere store sjanser, og Rosenborg var heldig som slapp unna.

Men trønderne hadde flere småfarlige kontringer, og falt aldri sammen. Dessuten fikk de seg en skikkelig oppkvikker noen minutter før halvtimen var spilt på Stamford Bridge.

Da fikk Rosenborg frispark på venstrekanten. Marek Sapara skrudde inn frisparket, og traff Miika Koppinen som slo John Terry i duellen. Ballen gikk i en fin bue over Petr Cech, og sendte ”under dogen” i ledelse.

Rosenborg med kjempeflaks

Etter dette startet et massivt Chelsea-press. Hjemmelaget bombarderte Rosenborg-målet med skudd og headinger. Men Askeladden fra Trondheim holdt buret rent helt frem til pause.

Og slik fortsatte det. Chelsea kjørte på. RBK hadde gullhår igjen.

Men bare frem til det var spilt fem-seks minutter av andreomgang. Da slo Chelsea inn fra venstre, Lars Hirschfeld gikk på ”skovtur” og Andrej Sjevtsjenko headet inn utligningen.

Like etter hadde likevel Rosenborg en kjempesjanse ved Traoré som var centimetre i fra å tuppe inn 2-1.

Flere stolpeskudd

Men de blå fortsatte trykket. En halvtime før slitt smalt ballen i stolpen bak RBKskeeper. Det samme skjedde 15 minutter før slutt. Da skrudde Kalou et nytt skudd i stolpen.

Så trønderne var nok heldige. Meget heldige.

Men slikt er det ikke en egen kolonne for på Mesterliga-tabellen...

Skriv et nytt innlegg

Skriv ditt innlegg her - maks 2000 tegn. Innlegget må undertegnes med fullt navn. Innlegg med usaklig innhold eller upassende språkbruk blir ikke publisert.

Innlegg 1 til 50 av 442:

Vidar Riseth i munnduell med John Terry.
Vidar Riseth i munnduell med John Terry. Foto: Digitalsport
Miika Koppinen scorer for Rosenborg.
Miika Koppinen scorer for Rosenborg. Foto: SCANPIX
Koppinen var også mannen som tapte duellen da Chelsea utlignet.
Koppinen var også mannen som tapte duellen da Chelsea utlignet. Foto: DIGITALSPORT
Her scorer Andrej Sjevtsjenko. Lars Hirschfeld er på bærtur, og Koppinen taper duellen. Foto: Richard Lane/Sportsbeat Images
José Mourinho hilser på Knut Tørum - før kampen.