Blikk Nett > Lørdag 6. oktober 2007

 

Huset tagget ned

Vandaler har gått løs på huset til Anders Hornslien og tagget «Homo Anders» med store bokstaver på veggen. Hornslien er tidligere stortingsrepresentant for Ap og har vært åpen homo i mange år.
– Jeg synes det er viktig å minne folk om at det å være homofil fremdeles gjør oss utsatt for uakseptable handlinger og trakassering, sier Hornslien og kaller dem som har gjort dette for homofobe feiginger.

Anders Hornsliens hus

Anders Hornslien jobber som journalist og bor for tiden på Øst-Timor hvor partneren hans jobber som rådgiver for finansministeren.

Anders Hornslien var den første parlamentarikeren i verden som inngikk partnerskap i 1996 med partner Vidar Ovesen.
– Jeg blir forbanna, sint og lei meg når sånt skjer. At det er rettet mot meg personlig og måten det er utført på viser at dette ikke er en impulshandling. Vi tror ofte at toleransen er kommet langt i Norge. Men gang på gang får vi bevis på det motsatte, sier en sint Hornslien.
– Vi kommer selvsagt til å politianmelde dette. Jeg synes det er viktig at slike handlinger ikke blir forbigått i stillhet og håper at politiet prioriterer disse sakene.

Hornslien sier at han ikke er så ofte framme i det offentlige søkelyset lenger.
– Men jeg har alltid lagt vekt på at jeg skal være tilgjengelig og ikke ha hemmelige adresser og telefonnummer. Jeg har ikke tenkt å gi meg på dette prinsippet. Jeg nekter å la meg skremme. Jeg er stolt over å være homo og akter å beholde den stoltheten resten av livet, sier han.

I samme åndedrag retter han en advarende pekefinger mot maktpersoner som kjemper mot at homofile skal få de samme rettigheter som heterofile her i landet.
– Deres holdninger er med på å danne grunnlaget for slike handlinger som taggingen av huset mitt. Kanskje noe å tenke på neste gang dere med patos og moral fornekter vår rett til å være og leve som vi er, sier han og sikter blant andre til biskoper og politikere.
– Slike hendelser kan likevel snus til noe positivt. Det er med på å dra oss ut av den bobla vi lever i der vi tror at toleranse, likeverd og respekt er noe konstant.
Kampen er ikke over. De homofobe tullingene skal vite at vi er mange som er villige til å kjempe. Vi lar oss ikke skremme av feige, anonyme angrep og vi kommer aldri til å la dere vinne, slår Anders Hornslien fast.

Andre nyheter

Karita BekkemellemFast kunde hos staten

Mens alle andre «homoposter» på statsbudsjettet er de samme som i fjor, har Skeiv ungdom fått 460 000 kroner ekstra i fast driftstøtte fra Barne- og Likestillingsdepartementet.
– Vi ønsker å offensivt opprettholde det arbeidet som gjøres for homofile, lesbiske, bifile og skeive ungdommer i Norge. Det Skeiv ungdom kan bistå med er uvurderlig, og ved å gi fast driftstøtte vil vi gjøre det særdeles vanskelig å komme med radikale kutt ved senere anledninger, sier Barne- og Likestillingsminister, Karita Bekkemellem til Blikk Nett.
[05.10.07]Les mer

EvaVinjeAurdalFortsatt ingen homoplan i Ålesund

Dramaet om homoplan i Ålesund er ikke avgjort. Ordfører Arve Tonning puttet i går interpellasjonen fra Venstre nederst i bunken.
– Ordfører Arve Tonning (H) benyttet ikke anledningen mens han ennå var ordfører til å gjøre opp for seg og vise en annen holdning til saken enn den han fikk store overskrifter på i media i vår, sier formannskapsrepresentant Eva Vinje Aurdal (AP) i Ålesund til Blikk Nett.
[05.10.07]Les mer

Kamilla Øren Eidsvik og Stian AntonsenVil ta Skeiv ungdom et skritt videre

I helgen går landsmøtet i Skeiv Ungdom av stabelen på Hamar. Da skal det også velges ny leder av organisasjonen. Valgkomiteen har innstilt Kamilla Øren Eidsvik, 23 år og fra Sunnmøre, som ny leder og hun har ambisjoner på vegne av Skeiv Ungdom hvis hun får vervet.
– Vi skal stille konkrete krav. Det handler ikke bare om friheten til ikke å diskriminert. Det handler om retten til å bli sett på med selvfølgelighet, sier Kamilla Øren Eidsvik til Blikk Nett.
[05.10.07]Les mer

UtelivsguidenUtelivsguiden

Oslo faggotkor gjester Ålesund i helgen. Mens hele Bergens techno-mafia gjester Oslo og The Villa. I Stavanger er det fest. Det er det også på Østsia i Kristiansand. På hamar inviterer LLH til høstfest. Her er helgens skeive utelivsguide.
[05.10.07]Les mer

SØK I BLIKK NETT

ANDRE MEDIER

BLIKK ANBEFALER

BLIKK NYHETER