FÖRBUNDSINFO
GAMES ONLINE
BILJETTER
LANDSLAG
TÄVLING
MARKNADSINFO
MEDIASERVICE
HISTORIK/STATISTIK
UTVECKLING/UTBILDNING
DOKUMENTBANK
ISHOCKEYSVERIGE
KONTAKTA OSS
LÄNKAR
FÖRBUNDSPORTALEN
IN ENGLISH 
 SÖK

2006-01-20
Anton Strålman, Årets rookiekandidat
Anton Strålman, Timrå IK, Årets rookiekandidat.

Anton Strålman kandidat nr tre till Årets Rookie
Kanidat nummer tre till titeln Årets Rookie säsongen 2005/2006 har utsetts. Denna gång föll valet på backen Anton Strålman, Timrå IK.
    "Trots sin ringa ålder och orutin etablerade han sig snabbt i Elitserien" säger juryn bland annat i sin motivering.
    Den 20-åriga backen Anton Strålman, Timrå IK, har nominerats som kandidat till Årets Rookie i Elitserien 2005/2006. Det var en enhällig jury som tidigare idag valde Anton till kandidat nummer tre den här säsongen.
    - Ett bra val, kommenterar Kenta Johansson, Antons coach i Timrå. Anton är en av de största backtalangerna i svensk ishockey. Han har möjligheter och förutsättningar för att gå hela vägen, d v s spel i Tre Kronor och NHL, säger Kenta vidare.
    I Timrå tog Anton Strålman, som kom från Skövde till Timrå, en ordinarie plats direkt. Han har fått mycket förtroende under säsongen och tagit tillvara på det.
    - Att ta klivet från allsvenskan till Elitserien var ett stort steg, säger Anton Strålman. Jag har fått ett enormt förtroende i Timrå och det har förstås gjort omställningen lättare.
Kenta Johansson igen:
    - Antons styrka är spelförståelsen. Han spelar vårdat och är bra i passningsspelet. Dessutom är han en kanonkille utanför banan. Det han måste förbättra är frekvensen och explosiviteten i det han gör.
    Det är Svenska Spel och Svenska Hockeyligan som utser Årets Rookie i Elitserien och Anton Strålman blir vinterns tredje kandidat De tidigare är Erik Andersson, HV 71 och Nicklas Bäckström, Brynäs.       
   
Fyra kandidater nomineras totalt och en av dessa blir sedan Årets Rookie.
    Förutom äran och utmärkelser handlar det även om pengar, närmare bestämt 50 000 kronor till moderklubben. I Anton Strålmans fall är det Tibro IK.
    Anton Strålman får sin utmärkelse på torsdag den 26 januari i E.ON Arena när Timrå gästas av Mora.
    Juryns motivering:
    "Trots sin ringa ålder och orutin etablerade han sig snabbt i Elitserien med ett vårdat och bra passningsspel och med härlig spelförståelse."
I juryn för Årets Rookie ingår: Torgny Bendelin, huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20 och Team 19, Erik Kotschack, Svenska Spel, Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Mats Wennerholm, Sportbladet samt från Kamratföreningen Hockeyjournalisterna Hasse Andersson, Singel Ericson och Ulf Jansson.skriven av - Svenska Hockeyligan

kontaktperson - Torgny Bendelin, huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20 och Team 19
 
 Skriv ut Tipsa en kompis


 BO BRA PÅ SCANDIC

 TRE KRONOR SOUVENIRER

 TIDNINGEN HOCKEY

   Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204, 121 16 Johanneshov
Tel: 08-449 04 00, fax: 08-91 00 35
I samarbete med N3sportIshockeyns Huvudsponsor
Tre Kronor huvudsponsorer
Tre Kronors 
Huvudsponsorer

Tre Kronor Partners