16-02-2003 - De Graafschap - SC Heerenveen (1 - 5)
Opstelling: Jurgen Wevers, Milan Berck Beelenkamp (45. Jason Culina), Jean-Paul van Gastel, Jan Vreman, Arvid Smit (46. Rody Turpijn), Leonardo Dos Santos (78. Dave Zafarin), Damien Hertog, Berthil ter Avest, Peter van Vossen, Hans van de Haar, Klaas-Jan Huntelaar
Doelpuntenmakers: 1-0 Arvid Smit (18.) 1-1 Romano Denneboom (41.) 1-2 John de Jong (47.) 1-3 Gerald Sibon (51.) 1-4 Romano Denneboom (64.) 1-5 Stefan Selakovic (90.)
Scheidsrechter: Dick Jol
Aantal toeschouwers: 10500
Kaarten De Graafschap:
Kaarten SC Heerenveen:

Verslag

Vanmiddag speelde De Graafschap een thuiswedstijd tegen SC Heerenveen. Het werd niet iets om vrolijk van te worden. De Friezen waren op de slecht bespeelbare grasmat van de Vijverberg voor de gastheren een maatje te groot. Voor de wedstrijd werd al duidelijk dat De Graafschap een moeilijke middag tegemoet ging. Linkerverdediger Edwin Hermans haakte daags voor de wedstrijd al af met een knieblessure en René Bot, Michael van der Kruis en Tim Bakens ontbraken wegens bekende redenen. Een hele puzzle dus voor trainer Bosz. De oefenmeester slaagde er nog in om een redelijke verdediging neer te zetten. Dat men niet geheel op elkaar was ingespeeld was in het begin van de wedstrijd goed te zien. Veel foutieve passes, maar gelukkig nog zonder fatale afloop. De tegenstanders uit Friesland deden trouwens vrolijk mee aan de slechte spel in de openingsfase. De eerste kans was echter wel voor de Friezen, maar John de Jong schoof de bal net voorlangs bij Wevers. Kort daarna mocht na een semi-overtreding een scheidsrechtersbal genomen worden. Leonardo, die trouwens verdienstelijk debuteerde, schoof de bal in op Hans van de Haar die op zijn beurt weer de meegelopen Arvid Smit bediende, die liep zomaar langs Hansma en vanaf 16 meter was het raak voor De Graafschap. Niet dat de ploeg er recht op had, maar daar maalde niemand om! Na de treffer ging het verdedigend allemaal ietsjes beter in de Achterhoekse defensie. Tot aan de 41e minuut was er nog hoop in de Doetinchemse harten. Maar die werd aan flarden geschoten door Romano Denneboom. De snelle spits profiteerde van een foutje van Berck Beelenkamp die de bal tegen JP van Gastel aankopte. Het was een koud kunstje voor Denneboom om de bal vervolgens binnen te schieten. Kort daarop waren het weer Berck Beelenkamp en Denneboom die een hoofdrol opeisten. Voor Milan BB liep het slecht af. Na een onschuldig ogende botsing met Denneboom bleef de verdediger lang liggen op het koude speelveld. De gelegenheids-rechtsback verliet per brancard het stadion. Later bleek dat Berck Beelenkamp zijn tong had ingeslikt, maar het lijkt allemaal mee te vallen met de verdediger.Rampscenario
Na de rust was het over met de ambities van De Graafschap. Ter verdediging mag wel aangevoerd worden dat de toch al zo kwetsbare achterhoede met het noodgedwongen vertrek van Berck Beelenkamp wel een beste veer moest laten. En ook de goed spelende Arvid Smit bleef met een lichte hersenschudding achter in de kleedkamer. Dat was dus het einde voor de thuisclub. SC Heerenveen pakte de zaken kordaat aan. Binnen zes minuten stond er een 1-3 stand op het scorebord. De 1-2 kwam op naam van John de Jong in de 47e minuut en amper 4 minuten daarna scoorde Gerald Sibon de 1-3. De Graafschap leefde na die achterstand nog wel even op. Zo waren er kansen voor Peter van Vossen, invaller Jason Culina en Hans van de Haar. Veel overtuiging zat er echter niet achter bij de Doetinchemmers. Dat was bij de tegenstander wel anders. Uitblinker Romano Denneboom mocht na de zelf gescoorde 1-4 gaan rusten en werd vervangen door Selacovic. De laatsgenoemde bracht hoogstpersoonlijk de 1-5 op het scorebord. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als SC Heerenveen beter met de kansen had omgesprongen, maar dan was het allemaal wel erg zuur geworden voor het armetierige De Graafschap. Helaas moet je concluderen dat het er op dit moment gewoon niet inzit voor de Superboeren. Na de winterstop werd er nog niet gewonnen en lijkt De Graafschap op voorhand veroordeeld tot het spelen van degradatievoetbal. Vrijdag a.s. wacht in Nijmegen weer een lastig klusje tegen NEC.De persconferentie:

Foppe de Haan (trainer SC Heerenveen) zag zijn ploeg uiteindelijk een ruime winst boeken. “Maar los daarvan vond ik niet dat er op zo’n veld gespeeld had moeten worden. Het veld was dan hard, dan zacht. Daar is moeilijk op te anticiperen.’, aldus de Fries. De Haan zag zijn ploeg moeizaam van start gaan: ‘Jensen en De Jong speelden te ver van elkaar vandaan. Daarnaast hadden we moeite met de vier aanvallers bij De Graafschap. Bij de scheidsrechtersbal anticipeerden we niet goed en dat leidde tot de achterstand.’ Toch kregen we voor de rust nog enkele kansen maar dat speelden we niet goed uit. Na de rust zag ook De Haan dat zijn woorden in de kleedkamer effect hadden. ‘De Jong en Jensen moesten dichter bij elkaar spelen en als je dan in twee minuten uitloopt naar 1-3, heeft de winnende coach altijd gelijk…’, grapte De Haan na afloop. Heerenveen-keeper Vonk voorkwam vervolgens drie maal de aansluitingstreffer van de thuisclub. ‘En als we het beter hadden uitgespeeld dan had de score hoger kunnen zijn. Maar ik ben tevreden.’, zei De Haan.

Peter Bosz (trainer De Graafschap) kreeg opnieuw een mokerslag te verwerken. ‘Het begint bij ons al in de voorbereiding op dit duel, waar Edwin Hermans op het laatste moment ook nog geblesseerd raakt. Zo had ik nog maar twee verdedigers over', begon de geplaagde trainer. Zonder echt tot grote kansen te komen, bleef De Graafschap de eerste helft nog redelijk overeind. ‘We komen, misschien gelukkig, op 1-0 maar verdedigend stond het best aardig. Het uitvallen van Smit en Berck Beelenkamp was het breekpunt. Gevolg veel omzettingen en was het vlak na de rust al gebeurd en had de score nog hoger kunnen uitvallen'. Toch blijft de Apeldoorner strijdlustig. We hebben vandaag een wedstrijd verloren, de competitie zeker niet, is Peter Bosz van mening.

Foto's: Met dank aan Bob Hengeveld
___________________________________

Video beelden

Reactie van: Jan Vreman (bron: http://www.voetbalkrant.nl)

Doelpunt(en) van: Arvid Smit, Romano Denneboom (2x), Gerald Sibon, John de Jong, Stefan Selakovic 
(bron: http://www.voetbalkrant.nl)

Print versie Terug <<

Graafschap Portals
 De Graafschap >>
 Mijn Graafschap >>
 Business Club >>
 
 


 
 
 
 
Poll
Loting KNVB beker levert Roda JC-uit op. Hoe liggen de kansen?
Ik geef De Graafschap veel kans op de volgende ronde
Ik vind beide ploegen gelijkwaardig
Ik acht de kansen voor De Graafschap minimaal om door te gaan
Stemmen: 4134
 


 
Mailinglist
Aanmelden
Afmelden
 
 
 
De Agenda
Oktober 2007
9-2007 10-2007 11-2007
ZoMaDiWoDoVrZa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 
 
Zoeken
 

Design: Global Minds & Crystal Park. Techniek: InstantXS.
© De Graafschap BV 2000-2007. Content: De Graafschap, Remco Hogeweide & Remy Menting.