Hoppa över navigering, gå direkt till textinnehållet
Om webbplatsen
Startsida
Nyhetsarkiv
Webbkarta
Sökfunktion
Vanliga frågor och svar
Kontakt
Till startsidan

Roslagsbanans historia: Sveriges första elektriska järnväg

Från början var det meningen att Roslagsbanan skulle användas för att transportera malm, trä och jordbruksprodukter från Roslagen till Stockholm
Historisk bild, Roslagsbaneresenärer på perrong

Men redan vid invigningen 1885 öppnades banan för både gods- och persontrafik. Så småningom konkurrerades godstrafiken ut av persontrafiken och i dag är det många som reser med den smalspåriga järnvägen.

Från Roslagen till Humlegården

På den här tiden var Djursholm en ny förort som behövde kommunikationer till och från Stockholm. En första gren från Djursholms Ösby byggdes 1890. Fem år senare, 1895, blev sträckan Stockholm Östra - Djursholm en av världens första elektriska järnvägar.

När Roslagsbanan var som längst omfattade den 326 kilometer järnväg från Uppsala, Gimo, Hargshamn och Hallstavik i norr till Humlegården inne i Stockholm.

Numera säker framtid

Genom åren har flera delar av den ursprungliga banan lagts ner. Vid flera tillfällen har trafiken också hotats av nedläggning. Men i början av 1980-talet beslöt man att rusta upp Roslagsbanan.

Museivagnar kvar som minne

I dag går 65 kilometer smalspårig järnväg från Östra station norrut till Kårsta, Österskär och Näsbypark. Sedan 1992 har de gamla vagnarna ersatt vartefter med nya och nu körs bara moderna tåg. Några gamla vagnar finns kvar som museivagnar och ibland finns det tillfälle att åka med dem.

© AB Storstockholms Lokaltrafik | Kundtjänst 08-600 10 00 | Om webbplatsen