Bianca SR

Lopetettu 03.02.2007 puolilta päivin suolisto-ongelmien vuoksi.

kutsutaan Ankka
rotu ratsuponi
rekisterinumerot VRPY-T-064, VH-6123
poniprosentti 50%
sukupuoli tamma
ikä 28
syntynyt 11.09.2004, Englanti (VHKR)
säkä 146cm
väri punaruunikko
merkit paljon sekakarvaa rungossa, piirto, otj psk
omistaja alhippa., Lumivuo
kasvattaja Sara Westy, Englanti
maahantuoja raita.
re 110cm
ko He A
painotus este + koulu

>>KILPAILUKALENTERI

sijoittumiset (voitto + muu sijoitus)
koulu 0 + 1
este 1 + 7
kenttä 0 + 0

kantakirjaus
18 + 18 + 15 + 20 = 71p KTK II
-hauska väritys
-runko ja jalat OK
-takaosassa saisi olla enemmän voimaa
-pystyhkö lapa
-vej EVA, oej suora
-jaloissa heikko luusto
-kevyttyyppinen kauniinvärinen tamma
-hyvä sopusuhtaisuusklikkaa kuvat suuremmiksi
© Emmi L & M.M kuvissa tamma ST Perhaps T98-1044

luonnetta
Yleisesti Ankka on kiltti ja herrattainen pikku tamma, jonka seurassa pienemmätkin ihmiset viihtyvät. Kuka tahansa kelpaa rapsuttelijaksi ja siitäkös tämä pikku tamma nauttii. Makupaloja ei kuitenkaan saa mennä turhaan antelemaan, ettei oppisi kerjäämään. Ei pure, näyki tai potki ja useimmat ihmisen uskaltaa päästää käsittelemään Ankkaa. Taluttaessa yleensä ihan kiltisti, mutta voi pelästyä lenteleviä muovipusseja ja muuta sellaista. Eli varovainen saa olla. Kuitenkaan ei käsistä koskaan oikeasti ole lähdössä. Voidaan tarhata isoon laumaan, pitää kovasti muiden ponien seurasta. Hoitaessa käyttäytyy nätisti niin karsinassa kuin pesarillakin. Varusteet saa niskaan ilman turhaa tappelua, mitä nyt vyötä kiristäessä tamma vähän irvistelee. Ja kuolainten suuhun saaminen voi välillä olla työn ja tuskan takana, mutta kyllä ne sinne suuhun menee.

Ratsuna energinen ja innokas oppimaan uutta. Ihan ketä vain ei selkään uskalla laitaa, mutta toimii mukavasti kokeneen ratsastajan kanssa. Aina välillä kuitenkin innostuu vetämään pukkilaukka sarjoja ja välillä ratsastajatkin selästä lentelevät. Onneksi tätä harvemmin tapahtuu maastossa. Esteitä Ankka rakastaa, vaikka aluksi se ei ollut ollenkaan helppoa -> puomit tuli alas vaikka kuinka yritti erityyleillä ylitse. Nykyään Ankka on todella tarkka jaloistaa ja harvemmin edes hipaisee puomia. Eikä tamma kaahota päättömän esteille vaan pysyy nätisti käsissä ja keskittyy siihen mitä tehdään. Harvemmin myöskään kieltää, mutta kun se kielto tulee, se on ratsastajasta johtuva ja silloin Ankalle on turha suuttua. Siitä ei seuraa muuta kuin ratsastajan laskeutuminen alas kuin leppäkeihäs. Kuolukiemuratskin sujuvat myös ihan näppärästi ja liikettä kyllä mukavasti löytyy. Nauttii kiemuroista iloisen keskittyneenä, vaikka kaatosateessa. Kumpikaan näistä lajeista ei oikeastaan ole toista vahvempia, joten molempia koitetaan kilpailla. Maastoon tamman kanssa ei koskaan voi mennä yksin. Maastossa on aina niin pelottavaa, että mukaan otettava joku vanhempi ja rauhallisempi poni. Silloin toimii ihan nätisti kaikissa askellajeissa.

Kisoissa Ankka on aluksi hieman rauhaton, mutta taantuu siitä hetken veryttelyn ja totuttelun jälkeen. Helpointa tämä on silloin kuin muita tuttuja poneja on kisoissa mukana. Veryttelyssä vähän pelkää vieraita poneja ja hevosia, mutta siitä kuitenkin selvitään. Radalla keskittyy aina siihen mitä tehdään. Perusradalla mennään rauhallisen varmasti ja uusinnassa osataan mennä kovaa, mutta halliten myös "pennin päällä" käännökset. Mitään ei kyttää ja harvemmin kieltääkään vaan koittaa aika paljon korjata myös ratsastajan tekemiä virheitä. Kouluradalla lauttii olostaan ja "liitelee" kauniisti. Tekee kaikkensa sen eteen että näyttäisi hyvältä, vaikka sitten kaatosateessa. Mikään ei meinaa saada Ankan keskittymiskykyä herpaantumaan kouluaitojen sisällä. Lastaaminen sujuu ilman lisävarusteita, eikä oikeastaan ole väliä laittaako tamman autoon vai koppiin. Kunhan matkaseurana on joku. Viereen voi oikeastaan laittaa ihan kenet tahansa, myös orin.

Kengittäjän kanssa tulee mukavasti juttuun, vaikka välillä on päiviä kun ei millään jaksaisi pitää jalkaa ylhäällä niin kauan. Kuitenkin aina seisoo kärsivällisesti odottamassa, että kentä saadaan taottua sopivaksi, tms. Yleensä kenkien laitosta selvitään nopeesti pois. Eläinlääkäriä hieman kammoksuu ja pakkopilttuu on ihan käytännöllinen tällöin. Pistämisestä ei oikein tykkää ja koittaa aina hieman laittaa hanttiin. Syötävät lääkkeet menee alas melkolailla mainiosti, kunhan sekaan laittaa nyt edes jotain pientä herkkua. Raspaus suoritettava pakkopilttuussa ja on hyvä rauhoittaa aika vahvasti, niin ei turhaan tappele vastaan. Siitä hommasta kun ei silloin tule yhtään mitään.

jälkeläiset
tamma Lumivuon Fleur, i. VIR MVA Ch Pluie AEC KTK II
tamma Lumivuon Melian, i. VIR MVA Ch Pluie AEC KTK II
ori Lumivuon Artamir, i. Zwyciêzca POLox KRJ-IV
tamma Lumivuon Wilwarin, i. Colorado RED
ori Lumivuon Finwë, i. Bloomhill Windward GER KRJ-IV
tamma Lumivuon Hareth, i. VIR MVA Ch Mr Hill ERJ-II

sukutaulu
isä: Mr. Kashmirxx ii. Kashmir Jxx iii. -
iie. -
ie. Ms. Wilberxx iei. -
iee. -
emä: Amanda P dartmoor ei. Pennopol Ali eii. -
eie. -
ee. Sunset Q eei. -
eee. -

Isä Mr. Kashmirxx kilpaili nuoruudessaan hetken risuestelaukkassa huonolla menestyksellä sen ollessa turhan hidas. Sieltä se löydettiin rataesteiden pariin ja menestystä alkoi tulla. Hyppäsi monia GP-tason luokkia voittaen ja sijoittuen niistä monissa. Kuolitapaturmaisesti 15-vuotiaana, mutta ennen sitä kerkisi jättämään monia hyviä jälkeläisiä niin puoliveri- kuin ratsuponijalostuksessa. Isänisä Kashmir Jxx oli yksi aikansa menestyneikkäimpiä risuestelaukkahevonen pärjäten hyvin Britanian laukkaradoilla. Kovin montaa jälkeläistä ei kuitenkaan niille radoille jättänyt, mutta sen sijaan estepuolelle monia sen jälkeläisiä päätyi menestymään. Isänemä MS. Wilberxx kilpaili nuorena 2 vuotta hyvin menestyksekkäästi risuestelaukkojen puolella. Tämän jälkeen jäi siitokseen ja jätti pari jälkeläistä radoille. Suurimmasta osasta kuitenkin tuli esteratsuja.

Emä Amanda P kilpaili kouluratsastuksessa vuosia menestyen hyvin rotunsa edustajana monissa poneille avoimissa kilpailuissa. Jäi siitokseen saatuaan pahan jännevamman tapaturman vuoksi. Jättä ponta hyvää ratsuponivarsaa niin este kuin kouluradoillekin. Emänisä Pennopol Ali menestyi hyvin näyttelyissä ja jätti jälkeensä monta hienoa jälkeläistä ennen kuin kuoli 28-vuoden ikäisenä. Jättänyt pitkäikäisyyttään jälkeläisilleen. Emänemä Sunset Q kilpaili kouluratsastusken parissa pitkään ja menestyksekkäästi. Ei vättänyt muuta kuin yhden tammajälkeläisen.

Huom! Kyseessä on virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla oleva on mielikuvituksen tuotetta, eikä liity kuvissa olevaan poniin mitenkään.