Etusivu
Esittely
Talli 1
Talli 2
Toiminta
Kasvatus
Maili

                    Silmukan Gabriel

Kuollut 02.07.2007 päivällä laitumella sydänpysähdykseen.

kutsutaan Kari
rekisterinumero SHRo-353, VH-8367
syntynyt 06.03.2005
ikääntyminen VHKR ( 28 - vuotias )
rotu suomenhevonen
sukupuoli ori
väri ruunikko
merkit ei merkkejä
säkäkorkeus 156cm
kasvattaja Suomenhevostalli Silmukka
omistaja Taikakuun Kartano
koulutustaso ko He A, re 115cm
painotus kenttä + kouluratsastus
saavutukset -
näyttelymenestys -

>>KILPAILUKALENTERI


© Pihla Holstikko
- klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa.

Yleisesti Kari on vähän vallaton ja raisu persoona, mutta muuten oikein mukava ja tutustumisen arvoinen tapaus. Tarhatessa ketjusuuhun ja raippamukaan. Näin pääsee turvallisimmin tarhaan asti. Hörisee matkalla tammoille ja saattaa tanssahdella, mutta tottelee komentamista hyvin. Kari on hoidettaessa utelias ja huomionkipeä. Tämän se ilmoittaa potkimalla karsinan ovea, mutta lopettaa heti kun joku siihen kiinnittää huomiota. Taskut ja hihat saavat kyytiä Karin kanssa touhuavalle, niitä kun pitää aina silloin tällöin vähän kiskaista. Kun eihän sitä tiedä vaikka sinne olisi yhtäkkiä vähän herkkuja ilmestynyt? On kuitenkin katsottava että ei näyki tai pure. Se on ehdottomasti kiellettyä. Suitset saa päähän ilman ongelmia. Satulaalaittaessa koittaa päistää, mutta kun komennetaan seisoo kyllä nätisti paikallaan. Vyötä kiristäessä pullistelee hieman, joten ennen selkään nousua tämä on tarkistettava huolella.

Ratsuna Kari on energinen ja melko kuuma. Vaatiin herkän ja kokeneen ratsastajan. Kari on mukavan herkkäpohkeelle, mutta suustaan sitten hieman "kovempi". Välillä Kari innostuu näkemään vihreitä miehiä ja kaikki menee päin mäntyjä, mutta kun vain ratsastaa eteen niin lopettaa pelleilyn. On aika kova kusettamaan, joten ei pidä mennä lankaan. Välillä kun oikein hankalaksi rupee niin varomaton ratsastaja voi tippua kuin leppäkeihäs. "Tarkkana kuin porkkana" on Karin ratsastajan motto. Varovainen siis saa olla. Koulukiemurat sujuu ihan mukavasti ja on poika ihan oppivainen. Liikettä löytyy tarpeeksi tähänkin hommaan. Esteet menee sitäkin mukavammin ja Karilla onkin hyvin kapasiteettia ja hyppää oikein mukavalla tyylillä. Maastoesteitä rakastaa kuitenkin yli kaiken. Niille se haluaisi aina kun maastoillaan. Itsestään selvyytenä siis tuli että Karin kanssa suunnataan kenttäradoille. Maastoon lähdetään kuitenkin aina kaverin kanssa -ellei olla menossa maastoesteille- jotta pysyy rauhallisempana eikä stressaa siitä että nyt ei mennäkään. Postilaatikot ovat Karille kyllä järkytyksen paikka, muuten en pelkää mitään.

Kisoissa Kari on aluksi hieman hermona ja rauhaton. Kun ratsastaja saadaan selkään ja päästään verryttelemään poika pikku hiljaa rauhoittuu. Saadaan melko nopeasti rennoksi ja tyytyvöäiseksi, vaikkakin aina välillä pitää seurata missä ne ihanat tammat oikein menee. Kouluradalla Kari on melko rauhallinen ja rento. Liikkuu mukavasti ja osaa hieman esiintyäkin edukseen. Esteillä Kari tekee aina parhaansa ja on uskomattoan nopea. Onnistuu niin tiukat käännökset kuin uskomattoman tiukat hypytkin. Välillä myös pelastaa ratsastajan kiperistä tilanteista. Kouluradalla osaa olla melko rentona ja tyytyväisenä. Liikettä kyllä löytyy ja intoa tähänkin puoleen. Esiintyy mielellään tuomareille, mutta välillä tarvitsee katsoa ettei ala esiintymään liikaakin, ettei tule ei vaadittuja korkeakoulu liikkeitä mukaan. Maastoesteillä on aina hyvin kuulossa vaikka meno on omalla tavallaan vauhdikasta ja sujuvaa. Menee ihan minkä esteen vain eikä ikinä kyttäile mitään radalla. Kari on hyvä lastata ilman turhia vermeitä ja matkustaa mielellään niin kopissa kuin autossakin. Viereen ei voi kumminkaan laittaa toista oria.

Kengittäjän kanssa juttu sujuu hyvin. Jalka pysyy kyllä ylhäällä niin kauan kuin vaaditaan, kunhan kengittäjä vain on tiukkana. Ei saa lepsuilla tai Karikin rupeaa lepsuilemaan. Eläinlääkärin kanssa ei myöskään turhaa tappelemista onneksi ole. Saa tutkia rauhassa ja sörkkiä joka paikkaan. On hyvä pistää ja syö lääkkeet innokkaasti vaikka ilman turhia lisukkeita. Useimmiten on myös kerjäämässä lisää näitä. Raspaus onnistuu lievässä rauhoituksessa, mutta ilman pakkopilttuuta touhusta ei tule mitään. Se on Karin ainoa miinuspuoli. Muuten Kari on melko helppo hoitoinen ja mukava ori.

Jyty V Empun Hipseri Kuujärven Menninkäinen †
Salimarin Sydän
Kanervakeiju Tuohimäen Tuulenpuuska
Liekin Humuli
Turskyn Likka Mesimarjan Vallaton Taikatuulen Uskoton
Metsätähden Vanilla
Mesimarjan Neilikka Taikatuulen Kajaus
Nektarin Perhotar

Empun Hipseri VIR MVA Ch, KTK II.
Kuujärven Menninkäinen VIR MVA Ch.
Kanervakeiju KTK II.
Liekin Humuli KTK III, YLA3.
Mesimarjan Vallaton VIR MVA Ch, KTK II.
Mesimarjan Neilikka YLA1.

Kari jalostuskäytössä!

sukupuoli nimi emä
tamma Taikakuun Hämypilvi Lumotuksen Narsissi KTK III, YLA1
ori Taikakuun Casimir Taikakuun Surusilmä KTK III
tamma Taikakuun Lupaus Taikakuun Kaipaus
tamma Siirin Virna Nokikylän Enni
ori Croisoksen Herrasmies Nimetty

HUOM! Tämä on virtuaalihevonen ja kaikki sivuilla oleva tieto on mielikuvituksen tuotetta. Mahdollisen kantakirjalausunon teksteistä en vastaa minä, vaan ne ihmiset jotka hevosen ovat kuvien perusteella arvostelleet ovat tämän arvostelun myös kirjoittaneet. Kuvissa esiintyvä hevonen on suomenhevosruuna Harjun Samurai 2089-98 ja ylläolevat tiedot eivät liity kyseiseen hevoseen millään tavalla.