Etusivu
Esittely
Talli 1
Talli 2
Toiminta
Kasvatus
Maili

                    R.I. Lumilyhty

Kuollut 07.07.2007 yöllä karsinassaan sydänpysähdykseen.

kutsutaan Lyhty
rekisterinumero SHRo-324, VH-8374
syntynyt 04.09.2004
ikääntyminen VHKR ( 34 - vuotias )
rotu suomenpienhevonen
sukupuoli ori
väri mustankimo
merkit piirto, tj sukat
säkäkorkeus 146cm
kasvattaja Natalie V. / Pilvijoki
omistaja Taikakuun Kartano
koulutustaso ko He B, re 100cm
painotus este + kouluratsastus
saavutukset KTK III (esiktk), YLA1 (140p)
näyttelymenestys LKV3, LKV5, KUMA x3, JS x3

16 + 20 + 14 + 17 = 67p. KTK III (P, R)
- ok pienhevosleima, hieman epäsopusuhtainen, jalat hyväasentoiset
- kaviot eva, nätti väritys
- kaunis väri, kuvissa etupainoisuutta

>>KILPAILUKALENTERI


© Pihla Holstikko
- klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa.

Yleisesti Lyhty on oikein kiltti ja valloittava, hoidettaessa on kiltisti paikoillaan ilman suurempia irvailuja ja silminnähden nauttii harjattavana olemisesta. Hoitajan tulisi olla kokenut ja itsevarma, eikä antaa sen yrittää määräillä - oriilla kun on tapana yrittää pompotella kokemattomia ihmisiä sekä hoidettaessa että ratsuna ollessaan. Tarhaan viedessä Lyhty tulee nätisti vierellä, tosin tammojen lähettyvillä se saattaa steppailla ja leikkiä uljasta ja levotonta poikaa. Muuten se toimii ihan hienosti, eikä sen kanssa todellakaan tarvitse panikoida jos yhtään hevosia osaa käsitellä.

Ratsuna Lyhty on taitava ja se vaatii ratsastajaltaan paljon. Kokeneen ihmisen alla se toimii hyvin, mutta jos sen selkään pistää aloittelijan niin ori viipottaa juuri niin kuin itse haluaa - se on aika kova kuskaamaan ihmisiä jos vaistoaa epävarmuutta. Lyhdylle tulee antaa juuri oikeat avut juuri oikeaan aikaan, sillä jos sen hermostuttaa sillä että tavallaan on tiellä työskennellessä, ei lopputunnista tule yhtikäs mitään. Lyhty on lahjakas hevonen sekä kouluratsastuksen että esteiden yli hyppimisen saralla; koulua se piipertää helpon B:n ratoja kuin vettä vain, esteitä hyppää suurinpiirtein metriä ratana. Kunhan herran selässä vain istuu asiansa osaava ratsastaja, sen saa tekemään ihmeitä ja se totteleekin mutisematta!

Kisoissa Lyhty on ihmeen rauhallinen vaikka ori onkin, toki neideille aina vähän näytetään mutta ei se sen kummempia kuitenkaan tee, kuin vähän steppailee ja hirnuu perään. Lyhty hyvin harvoin hermostuu yleisön edessä, sillä kun on tarve näyttää kaikille että hommat hoituu miten perin tahansa. Jos keskittyminen häiriintyy, täytyy vähäksi aikaa stopata ja jatkaa sitten uudelleen, tosin sitä tapahtuu aika harvoin. Aina ei ole pakko voittaa, mutta ori kuitenkin pyrkii siihen. Hävitessä se aina haluaa yrittää uudelleen niin kauan, ennen kuin tulos paranee. Lyhty ei siis ole mikään luovuttaja luonteeltaan, mikä näkyy treenatessa ja kisoissa hyvin.

Kengittäjän luona ori on aika samalla tavalla kuin kotonakin, ei se sen ihmeempiä välitä uudesta tutkijasta. Jalkaa pidetään ylhäällä tasan niin kauan kuin pitääkin, paikallaankin pysytään vaikka uuden paikan hajut hieman kiinnostavatkin, tottakai. Eläinlääkärin luona sama juttu, lääkkeet niellään mutinoitta. Piikeistä Lyhty ei tietenkään pidä, mutta kait sekin fiksuna eläimenä jotain tajuaa, ja ajattelee että ihminen yrittää vain auttaa häntä pääsemään vaivoistaan. Lyhty on helppo hevonen oriksi, mikä on tottakai hyvä juttu, tallista kun löytyy jo ihan tarpeeksi monta kiukuttelijaa.
© Petra H.

Huurteen Lumiturpa Kuujärven Vertaansa Vailla † Kuujärven Lennokas
Taikatuulen Ruusu †
Liinahaan Luonnonuni R.I. Unen Herra
Madildo
P.A. Papiljotti P.A. Palleropalpakko Migreeni
ERK Vallaton Viivi
P.A. Rakkausyrtti Viikarin Viima †
Paaluvuoren Rakkausruno

Huurteen Lumiturpa VIR MVA Ch.
Kuujärven Vertaansa Vailla Ch, KTK II.
Taikatuulen Ruusu VIR MVA Ch, KTK III.
Migreeni SHLA4 YLA3.
ERK Vallaton Viivi KTK II.

Lyhty jalostuskäytössä!

sukupuoli nimi emä
tamma Taikakuun Lumilapsi Kuusimetsän Ryövärintytär
ori Taikakuun Kiusankappale Keinukallion Känkkäränkkä
tamma Keskiviikon Kahlittu Maire M
tamma Taikakuun Lumella K.T Lupiini
ori Taikakuun Myrskylyhty Taikakuun Kaneli
tamma Taikakuun Lumililja K.T Lilja
ori Haavelaakson Mustamaalaaja ECH Kaunotar
- - FNS Qtamo (16.06.)

HUOM! Tämä on virtuaalihevonen ja kaikki sivuilla oleva tieto on mielikuvituksen tuotetta. Mahdollisen kantakirjalausunon teksteistä en vastaa minä, vaan ne ihmiset jotka hevosen ovat kuvien perusteella arvostelleet ovat tämän arvostelun myös kirjoittaneet. Kuvissa esiintyvä hevonen on suomenpienhevosori E.V. Jasperin Lento 2386-00 ja ylläolevat tiedot eivät liity kyseiseen hevoseen millään tavalla.