Kicsit szürke

Sajnos a lusta és "ihlettelen" énem ismét győzedelmeskedett felettem az elmúlt napokban. Valahogy nem vitt rá a lélek az írásra.

Most sem vagyok csordultig az ihlettel (épp az előbb töröltem ki szinte az egész bejegyzést, mert nem tetszett)...

Szóval kb. egy hete nem írtam.

Az ezalatt szerzett tapasztalatok, élmények:

- Namur szép kis hely, különösen ősszel, a faleveleket rugdosva a folyóparton, bejárva az erődöt és a körülötte lévő dombos, erdős részeket.

- Túlestem a belgiumi vezetés tűzkeresztségén. Jól ment. :-)

- Jó érzés, ha október utolsó hetében végre megjavítják a fűtést, pláne, hogy mindeközben a tulajdonossal folytatott francia kommunikáció is egészen jól működik.

- Utálom, amikor nyűgös, kibírhatatlan, érzékeny, hisztis és nem utolsó sorban hatványozottan ügyetlen vagyok bizonyos egyszerű és szokványos természetes női folyamatok velejárójaként.

- Nem könnyű nagy értékű dolgok gazdájának lenni, főleg ha azok megsérülnek. Azt hiszem ez is a felnőttséggel jár. Megtanulsz értékes dolgok gazdájának lenni, de az ezzel járó felelősség elviselését is meg kell tanulnod. Engem ez a felelősség megvisel.

- Az álláskeresés fontos, és komolyabban veendő tevékenység kell legyen. A fene abba az elvesztegett két hónapba, ami az utolérhetetlen álmok kergetésével telt.

- A pravoszláv keresztelő érdekes esemény, pláne, ha egy olasz apuka és egy orosz anyuka Belgiumban született gyermeke a főszereplő, a statiszták pedig a világ különböző részeiről idekeveredett barátok és ismerősök, akik franciául, angolul, spanyolul, oroszul, olaszul és németül kommunikálnak. Persze nem mindenki mindenhogy. De szép is lenne!

- Remek érzés, amikor reggel tudatosul benned, hogy egy órával korábban van.

- Hasonlóan remek érzés az a tudat, hogy holnap ilyenkor már a bepakolt bőröndömmel szemezhetek, és pár órával később találkozom a szüleimmel. :-)

Most ennyi tellett tőlem, elnézést a szenvtelen és szürke stílusért.

De hogy stílszerű legyek, legyen a zárókép ez a namuri séta: 

 

 

Péntek

Fáradtan, munka nélkül, fázósan, néha idegesen állok a hétvége elébe.

Más most nincs.

Ha lesz kedvem, majd közkinccsé teszem a belgiumi munkavállalás lehetőségei terén szerzett tapasztalataimat. Most se kedvem, se energiám.

Jó hétvégét!