QUEENSPARK - Le'Novercus :: virtuaalihevonen :: a SIM-game horse
 

Takaisin - Etusivulle - Sivukartta

 

NIMI
Le'Novercus, Nekku
REKISTERINUMERO
VH-
ROTU
new forest
SUKUPUOLI
ori
SYNTYNYT & IKÄ
15.4.2005, 13-v. VARL
VÄRI & SKS
ruunivoikko, 138 cm
KOULUTUSTASO
He C, 120cm, 100cm
PAINOTUSLAJI
Esteratsastus
KASVATTAJA
Alicia, Léfane Stud
OMISTAJA
50% Enni & Petra H. / 50% Nicole W.

Yleisesti Nekku on oikein mukava ja rauhallinen, mutta kyllä oriilta sitä toimeliaisuuttakin löytyy tarvittaessa. Ori saattaa välillä olla hieman arvaamaton, ja tästä syystä sitä ei kokemattomat hoitajat käsittele. Ratsuna Nekku on oikein passeli tapaus, ja se toimii ratsastajan kuin ratsastajan alla. Vaikka hoitaa eivät aloittelijat uskalla, selkään voi hypätä täysin huoletta sillä Nekku ei kentällä turhia sählää, kunhan sille muistaa antaa tarpeeksi tekemistä eikä tylsää kehän kiertämistä.

Hoidettaessa Nekku on kärsivällinen ja rauhallinen, eikä normaalisti pyöri karsinassaan kuin mikäkin hyrrä, ellei se ole kovin levottomalla päällä. Nekulla on huonona tapana isotella ensimmäistä kertaa sitä hoitaville, mutta kun sille antaa tiukan käskyn, ori tajuaa ettei hoitaja anna periksi. Jos sitä taas ei komenna heti ensimmäisellä kerralla kun se päättää hyppiä ihmisen silmille, ei sen hoitajan kohdalla auta komentaminen enää myöhemmin. Taluttaessa herra saattaa vähän machoilla jos tammoja tulee näkö, kuulo -tai hajuetäisyydelle, pitäähän Nekun näyttää mistä on sellaiset pojat tehty, lihaksista ja rohkeudesta. ;) Nekun valoittava ulkonäkö kätkeekin tuon showmiehen-puolen kokonaan alleen, mutta kun oriin tutustuu, tietää ettei se ole mikään lälläripoika.

Tarhaillessa ja laitumella oriilla on tapana käyttäytyä kuin mikäkin maailman omistaja, selvää johtajatyyppiä siis. Nekulla on useasti hurja pätemisen tarve muille hevosille - jopa ruunille - eikä sitä siitä syystä tarhata muiden hevosten kanssa. Orilaitumella Nekulla on aina ollut ja varmasti tulee olemaankin pomon paikka, sillä muut hevoset eivät yksinkertaisesti uskalla nousta kapinaan, kun Nekku vähänkin kovistelee. Ja jos yksikään uskaltaa edes yrittää hyppiä tämän orin silmille, on hyvin äkkiä tullut hampaista takalistoon tai jotain muuta sellaista. Tähän asti muut miekkoset ovat kuitenkin jättäneet Nekun rauhaan ja totelleet kaikessa mukisematta.

Ratsastettaessa Nekku unohtaa kaiken ylimääräisen rähistelyn ja sätkimisen, ja tekee kaiken ilman vastalauseita mitä ratsastaja vain keksiikään pyytää. Valitettavasti Nekku tekee myös väärin annettujen apujen avulla, ja kun se huomaa että ratsastaja ei ole tyytyväinen, saattaa se ruveta hermoilemaan. Oriille täytyy antaa paljon tekemistä ilman taukoja, jottei se hermostuisi tai kävisi kovin levottomaksi. Kehän kiertäminen on Nekusta kovin tylsää, eli jos mennään montakin kierrosta kenttää ympäri niin kannattaa laittaa ori keskittymään esimerkiksi pohkeenväistöön tai vastaavaan. Jos kentälle mentäessä siellä näkyy esterata, huomaa heti miten Nekku innostuu oikein todenteolla: hyppääminen kun on tämän herran mielipuuhaa! Esteillä Nekku on todella vauhdikas ja ponnua riittää, varaa kavioiden ja puomin väliin jää aina kiitettävästi. Nekulla rohkea hyppääjä ja ketterä kuin kissa, ja sen tekniikka on moitteeton. Maastoilusta herra nauttii, ja se tykkää kirmailla pitkin peltoja ja metsäteitä mahdollisimman kovaa vauhtia. Orin saa helposti hidastamaan vauhtia kun vähän pidättää, mutta yhtä helposti se sitten myös koventaakin vauhtiaan - ilman minkäänlaista käskyä.

Nekun luonteen on kirjoittanut toinen omistaja Petra H.i. Al Abaskus
new forest EVM
ii. Al Argentin
new forest EVM
iii.
new forest EVM
iie.
new forest EVM
ie. Medeya
new forest EVM
iei.
new forest EVM
iee.
new forest EVM
e. Cabbaro's Alycé
new forest EVM
ei. Cabbaro's Winner
new forest EVM
eii.
new forest EVM
eie.
new forest EVM
ee. Habitat
new forest EVM
eei.
new forest EVM
eee.
new forest EVM

» Jälkeläiset
new forest-tamma Lacrisia Fiona
- e. Le'Natale s. 30.7.2005 om. Kirsi/Nectar

new forest-tamma Lacrisia Mimmy
- e. Le'Natale s. 10.9.2005 om. Suzy/Talli Suzy's

new forest-ori Katapult SÖM
- e. Thujana Kieve s. 24.2.2006 om. rapsakka/Talli Suzy's

new forest-ori Lacrisia Romeo
- e. Le'Natale s. 14.4.2006 om. sophie&Chantelle/Dinsmore

new forest-ori Lacrisia Jeremy
- e. Le'Natale s. 20.6.2006 om. /Nerian

ratsuponi-ori Lacrisia Driscoll
- e. Dear Lisbeth s. 11.7.2006 om. Enni/Lacrisia

new forest-tamma QP Nike
- e. Fall's Nereide s. 20.12.2006 om. weelow

Nekku ei ota ulkopuolisia tammoja vastaan enää vuonna 2006

© kayu 2006 - KOPIOINTI KIELLETTY - Kuvat © Marjike Derveaux, stock.xchng - IE 800 x 600
Ylös