NOFFStroomTVInternationalMijn NFF De VolkskrantPublieke omroepKPN  
 
 
 

De Nederlandse Film Database
De Nederlandse Film Database is de vraagbaak voor informatie over Nederlandse Film- en Televisieproducties vanaf 1895 tot heden. De Nederlandse Film Database is een initiatief van het Filmmuseum, het Nederlands Film Festival, Holland Film en het Film Fonds. Bezoek de database>>

De Kristallen Film, Gouden Film en Platina Film

De Kristallen Film, Gouden Film en Platina Film worden toegekend aan Nederlandse films. Het behaalde bezoekersaantal tijdens de bioscooproulatie is bepalend voor de toekenning van de prijzen. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires waarvoor tijdens een bioscooproulatie 10.000 kaartjes zijn verkocht . De Gouden Film en Platina Film, die kunnen worden toegekend aan speelfilms en aan documentaires, worden uitgereikt op het moment dat een film respectievelijk 100.000 en 400.000 bezoekers heeft getrokken. De producent en regisseur nemen de prijs in ontvangst namens de crew van de film en bij speelfilms de hoofdrolspelers namens de cast.

De Kristallen film werd in april 2005 ge�ntroduceerd in aanvulling op de sinds 2001 bestaande prijscategorie�n Gouden Film en Platina Film. Tot 1 januari 2003 werden de Gouden en Platina Film behaald bij respectievelijk 75.000 en 200.000 bezoekers. Vanwege doorslaand succes � in slechts anderhalf jaar werd tien keer Goud en acht keer Platina in ontvangst genomen � werd het noodzakelijk om de lat hoger te leggen. De initiatiefnemers, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film, pasten daarom de voorwaarden voor toekenning aan.

De bezoekersaantallen van de Kristallen Film, de Gouden Film en de Platina Film worden gebaseerd op de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs en die van de distributeur van de betreffende film.

 

Het centrum van Utrecht wordt te klein voor het NFF
Mee eens, er moet naar een alternatief gezocht worden
Niet mee eens, het knusse centrum is juist wat het festival zo speciaal maakt