ERT.gr  homepage English version      
 
 
 
 
 


Αναδείχθηκε το τραγούδι της Eurovision Junior

"Κάπου μπερδεύτηκα" ... στο Ρότερνταμ!

22/10/2007 12:31:00 πμ  

Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη


Κέφι, γέλιο, εκπλήξεις και πολλή μουσική είχε ο ελληνικός τελικός της Eurovision Junior, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις 8 Δεκεμβρίου στο Ρότερνταμ. Το κοινό (με τη μέθοδο του tele-voting), αλλά και η κριτική επιτροπή, παρούσα στο στούντιο της ΕΡΤ, έδωσαν τελικά το εισιτήριο για την Ολλανδία στο τραγούδι «Κάπου μπερδεύτηκα» που ερμήνευσε, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ένα γκρουπ χαριτωμένων κοριτσιών, αποτελούμενο από τις Στέφανη, Σούζαν και Άννα Τρεπεκλή, Σοφία και Ανδρομάχη Υφαντή.

Οι όμορφες μελωδίες και οι παιδικές φωνές των διαγωνιζόμενων πλημμύρισαν το πολύχρωμο σκηνικό και πραγματικά, όπως δήλωσαν οι κριτές, η επιλογή ήταν δύσκολη, αφού όλες οι υποψηφιότητες ήταν πολύ βελτιωμένες σε σχέση με την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Η οικοδέσποινα της βραδιάς, Μάριον Μιχελιδάκη ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες, που μετά από πολύωρες πρόβες, άγχος και προετοιμασία στα παρασκήνια, ανταμείφθηκαν με δυνατά χειροκροτήματα από το κεφάτο παιδικό κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τον τελικό από το στούντιο.

Δύο παλιοί γνώριμοι της Eurovision Junior, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους προηγούμενους διαγωνισμούς, η Κλόη και ο Αλέξανδρος βρίσκονταν συνεχώς κοντά στους φετινούς διαγωνιζόμενους, «συμπαρουσιάζοντας» τη βραδιά από το «green room», καταγράφοντας την αγωνία, αλλά και την ατμόσφαιρα γιορτής που επικρατούσε ανάμεσα στους φιναλίστ. Το κέφι απογειώθηκε όταν ο Σαρμπέλ, άφησε για λίγο τον αυστηρό ρόλο του κριτή και ανέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας αγαπημένες επιτυχίες του και φυσικά το Yassou Maria! Νωρίτερα ερμήνευσε το κομμάτι που θα τραγουδήσει στο Ρότερνταμ και ο μικρός Γιώργος Ιωαννίδης, νικητής του κυπριακού τελικού. Εντός της επόμενης εβδομάδας, το CD με τη δεκάδα των τραγουδιών που διαγωνίστηκαν στον ελληνικό τελικό, θα κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από την NRG.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Κώστας Τουρνάς, Γιώργος Πολυχρονίου, Σαρμπέλ, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, Γιώργος Μουχταρίδης, Νίκος Βουτούρας και Αντώνης Καρατζίκος. Ο νικητής αναδείχθηκε κατά 60% από το αποτέλεσμα της τηλεφωνικής ψηφοφορίας και κατά 40% από την επιλογή των κριτών.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για τις 8 Δεκεμβρίου, όπου οι μικρές Στέφανη, Σούζαν και Άννα Τρεπεκλή, Σοφία και Ανδρομάχη Υφαντή θα διαγωνιστούν με το τραγούδι τους «Κάπου μπερδεύτηκα» απέναντι στους εκπροσώπους 16 ακόμα χωρών, που θα λάβουν μέρος στον τελικό της 5ης Eurovision Junior. Καλή επιτυχία κορίτσια!   Τελικός ανθρωπιάς
   Μια ανάσα από τη μεγάλη βραδιά!
   Έτοιμες για τον τελικό οι "Made in Greece"
   "Κάπου μπερδεύτηκα" ... στο Ρότερνταμ!
   Όλα έτοιμα για τον ελληνικό τελικό
   Η Κύπρος αποφάσισε
   Αντίστροφη μέτρηση για την Eurovision Junior
   Του χρόνου στο νησί της Αφροδίτης!
   Ραντεβού στο Ρότερνταμ!
Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr
 
Όλα τα επίσημα sites για
τη Eurovision Junior
Γράψε μας κι εσύ
τη γνώμη σου
Δείτε ολες τις ειδήσεις
σε τίτλους