Søk i arkivet:
NA Nyhetsbrev:
Derdubor:
TV2 Torget Tekst-TV Stilling ledig

FORSVARER DEN SIKTEDE: Tor Erling Staff er oppnevnt som forsvarer for 55-åringen fra Bergen.
FORSVARER DEN SIKTEDE: Tor Erling Staff er oppnevnt som forsvarer for 55-åringen fra Bergen. Foto: TV 2/Politiet
Tips oss

Går i strupen på Staff

Høyre-politiker reagerer kraftig på Staffs bagatellisering av siktelsene.

Tor Erling Staff er oppnevnt som forsvarer for 55-åringen politiet mener er identisk med Lommemannen. Mannen er så langt siktet for 11 overgrep mot unge gutter. Et av forholdene har en strafferamme på 21 år.

På TV 2 Nyhetene fredag kveld hevdet Staff at overgrepene ikke på langt nær er så alvorlige som det politiet mener.

- Mitt syn er også at de guttene sannsynligvis ikke ville hatt noen som helst skadevirkninger av dette. Dette er ikke noen «ualminneligheter», men de får skade av offentlighetens oppmerksomhet om det, og av politiets atferd hvor de får fram at dette er det verste som kan skje et menneske, sa Staff og la til:

- Herregud. Se på verden utenfor landet, da. Se hvordan unger har det. Dette er jo peanuts.

(Se intervjuet med Staff i videovindu under. Artikkelen fortsetter)

Høyres Andre Oktay Dahl, som er medlem av Stortingets justiskomité, ble selv misbrukt som barn. Han reagerer kraftig på Staffs uttalelser.

- I likhet med det aller fleste blir jeg fly forbanna. Jeg synes at Staff her begår et nytt overgrep mot barna det er snakk om, ikke minst familiene deres, sier Oktay Dahl til TV 2.

- Jeg mener det må vurderes om Staff bør pensjonere seg - og disiplinære reaksjoner. Det er helt uhørt at en forsvarsadvokat står og uttaler seg (slik) i beste sendetid på riksdekkende TV, mener Høyre-politikeren.

Dahl er redd barn som har vært utsatt for overgrep, nå blir redde fra å si ifra.

- Han sier at det bare er «peanuts» og at «dere koser dere». Jeg vil holde ham personlig ansvarlig for alle de barna som nå etter å ha sett på nyhetene, ikke forteller hva de faktisk har opplevd.


Se intervjuet med Oktay Dahl:


11.01.08 22:12, ny 11.01.08 22:41

Del på Facebook
Du trenger Macromedia Flash Player 8 eller nyere for å spille Distribution quiz. Det ser ikke ut som du har denne spilleren installert på din datamaskin.

Vennligst gå hit for å laste den ned og installere den: www.adobe.comTips oss