FLUGin logo

Finnish Linux User Group FLUG ry


Linux-esittelypäivä 21.9.2002

In English

Päivitys 28.10.2002:

Ilpo Nyyssösen kuvat, kuvateksteissä myös tietoa esittelypäivän kulusta ja rakentelusta ennen tapahtumaa.

Päivitys 30.9.2002:

Ohjelma-sivulle kerätään esityksiin liittyvää materiaalia. Osan esityksistä kalvot ovat nyt saatavilla sieltä. Ison salin esitykset myös videoitiin, videot tulevat saataville myöhemmin. Katso myös Eero Volotisen kuvat tapahtumasta. Lisää kuvamateriaalia tulossa pikapuoliin.

Päivitys 22.9.2002:

Esittelypäivä houkutteli paikalle päivän aikana yhteensä arviolta 1000-2000 ihmistä. Kiitos kaikille esiintyjille, järjestäjille ja tietysti myös kävijöille! Luentokalvot ja muuta tapahtumaan liittyvää materiaalia lisätään näille sivuille kunhan ehditään.

Linux tekijä 2002 -palkinto myönnettiin Dataclubille tunnustuksena pitkäaikaisesta työstä Linux-asennuspakettien ja kirjallisuuden levittäjänä. Kunniamaininnan sai Ari Mäkelä, joka on sfnet.atk.linux -uutisryhmässä auttanut lukuisia käyttäjiä heidän Linux-ongelmissaan sekä kirjoittanut erityisesti suomalaisille Linux-käyttäjille tärkeät Finnish HOWTO ja Euro Character Mini HOWTO -ohjeet.


Esittelypäivät 2001
Kuva esittelypäiviltä syksyllä 2001.
Suomen Linux-käyttäjien yhdistys FLUG ry järjestää kaikille avoimen Linux-esittelypäivän Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla 21.9.2002. Tarkoituksena on tarjota kaikille mahdollisuus nähdä ja kokeilla, millainen Linux on ja mitä sillä voi tehdä. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus on avoinna lauantaina 21.9. kello 11-18 ja osoite Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 B. Vapaa pääsy.

Luennot

Tänä vuonna tapahtumassa on erityisen runsas luento-ohjelma, jossa on asiaa sekä aloittelijoille että edistyneemmille. FLUGilla on kunnia saada vieraakseen Walesista Linux-ytimen pitkäaikainen kehittäjä Alan Cox, sekä hänen vaimonsa Telsa Gwynne, joka myös osallistuu useisiin vapaiden ohjelmien kehitysprojekteihin, erityisesti käytettävyyteen liittyviin asioihin Gnome-projektissa.

Mukana on myös paneelikeskustelu Linuxin ja avoimen lähdekoodin tulevaisuudesta valtion palveluissa, sekä paljon muuta. Tarkemmat tiedot ohjelmasivulla.

Esittelytila

Esittelytilassa voit kokeilla Linuxin asennusta tai istahtaa valmiiksi asennetun työpöydän ääreen ja kokeilla, miltä nykyaikaiset toimisto- ja piirto-ohjelmat, Internet-työkalut sekä pelit tuntuvat. Tilaisuus onkin tarkoitettu ensisijaisesti tavallisille ihmisille, jotka eivät ole tietotekniikan asiantuntijoita. Paikalla on kuitenkin myös ammattikäytön osaajia, jotka osaavat vastata kysymyksiin esimerkiksi palvelimista.

Mukana on myös Linuxiin liittyviä yrityksiä esittelemässä tuotteitaan sekä Electronic Frontier Finland ry.

Arvonta

Tapahtumassa myydään pika-arpoja, joiden tuotto käytetään tilaisuuden kulujen kattamiseen. Lisäksi kaikki palautelomakkeen täyttäneet osallistuvat ilmaiseen arvontaan. Palkintoina mm. SuSE Linux ja SOT Linux -täyspaketteja sekä SOT Office -paketteja ohjekirjoineen.

Linux-tekijä 2002

FLUG jakaa palkinnon yritykselle, yhdistykselle tai henkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa. Voit tehdä ehdotuksen palkinnon saajaksi tällä lomakkeella. Lopullisen valinnan tekee asiantuntijoista koostuva raati.

Vapaaehtoisia tarvitaan!

Haluaisitko osallistua tapahtuman järjestelyihin? Tarvitsemme paljon vapaaehtoisia, eikä kaikkien tarvitse olla huippuosaajia.

Voit myös auttaa levittämällä mainoksia tapahtumasta.

Tukijat

Kiitämme seuraavia yrityksiä tapahtuman tukemisesta: DataClub, Hannu Valtanen Oy, IBM, Ilmi Consulting, Lexmark, Moremagic, Plan1, Ravenholm, SOT, Tieturi.

Lisätietoja

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin sähköpostitse tai puhelimitse.

Arto Teräs
Tiedottaja
ajt@iki.fi
050 5941416