Nieuws
Wedstrijden
Forum
Selectie
De Toekomst
Columns
Analyse
Links


Stam nieuwe aanvoerder Ajax, Perez vice-captain
11 juli 2006

Jaap Stam is de nieuwe aanvoerder van Ajax. Dat deelde trainer Henk ten Cate de routinier mee na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd tegen ABS (0-11 winst). De benoeming van Stam tot aanvoerder komt niet als een verrassing. De oud-international werd als de belangrijkste kandidaat gezien voor de aanvoerdersband. Eerder gaf Stam zelf al aan open te staan voor de rol als captain.

Jaap Stam: 'Ik voel me vereerd' "Ik voel me vereerd", reageert hij op de officiële website van Ajax. Stam, die als aanvoerder de opvolger is van de vertrokken Tomás Galásek, kwam deze zomer over van AC Milan en speelde in het verleden ook nog voor onder meer Manchester United. "Daar ben ik ook wel eens aanvoerder geweest. Alleen nooit de vaste aanvoerder. Dat ik de aanvoerder van Ajax ben, vind ik een eer. Ajax is een grote club. En ik voel dat er dit seizoen iets moois kan groeien in deze groep."

Stam (33) is door Ten Cate aangewezen omdat hij 'op dit moment samen met Gabri de beste speler van Ajax is'. De voormalige assistent-coach van Barcelona sprak vol lof over zijn nieuwe captain. "Stam is een type speler dat Ajax de laatste jaren niet in huis had. Hij wil altijd winnen, gaat voorop in de strijd en is een voorbeeld voor jonge voetballers." Ten Cate is dan ook blij dat Stam de leidersrol heeft aanvaard. "Jaap is een grote speler. Zijn persoonlijkheid, er staat gewoon iemand. Jaap zal zijn rol op zijn eigen manier invullen. Hij is ook iemand naar wie de spelers luisteren. Als je ziet wat hij vanavond al uitstraalde... Jaap is een winnaar. De jonge spelers kunnen veel van hem leren."

Kenneth Perez en Klaas-Jan Huntelaar zijn respectievelijk gekozen als tweede en derde aanvoerder. Ten Cate: "Als tweede aanvoerder heb ik Perez genoemd, hij is de aanvoerder van de groep buitenlandse spelers en de derde aanvoerder voor komend seizoen is Huntelaar. Zo zijn alle geledingen van de selectie vertegenwoordigd." Ook de keuze voor Perez is een logische, want de Deen speelt al tien jaar in de Nederlandse Eredivisie.

terug
Home

terug
© Ajax Online 2001-2006  -  info@ajaxonline.org  -  Adverteren  -  Design door Ben van der Eijk  -  Partner: Ajax.Headliner.nl