Det Virtuelle Musikbibiotek

DVM-vagten •

Foreslå link •

Kontakt DVM •

 
 

Musikken på denne Internettjeneste er stillet til rådighed med tilladelse fra NCB og KODA

Det Virtuelle Musikbibliotek har søgt at finde alle rettighedshavere til materialer som stilles til rådighed via denne tjeneste. Skulle enkelte mangle, bedes der rettet henvendelse til Statsbiblioteket, Universitetsparken, 8000 Århus C

 

Indtast søgeord

FritekstForfatterTitel

Søgevejledning

 

Vælg type

Fra år

Til år

 

Nr. 14

» JAZZ SPECIAL

Tidsskrift: Jazz Special
Årgang/Hæfte No.: 1994 - 14
Side: 4 - 9
Sprog: Dansk
Rettigheder: Denne tekst er ophavsretsmæssigt beskyttet og yderligere offentliggørelse må ikke ske uden forfatterens og udgiverens tilladelse.
Udgiver: Jazz Special
Korrekturlæst: nej
Type: artikel

JAZZ SPECIAL

10'er jazz

Det lille københavnske spillested, 10'eren, der måtte dreje nøglen om i slutningen af '93 er som en anden fugl Føniks dukket op som 1O'er Jazz hos Den Røde Pimpernel på H.C.Andersens Boulevard. Der er dannet en selvejende institution, der med den tidligere ejer Hans Clausen som daglig leder og med økonomisk støtte fra Statens Musikråd og Københavns Kommune skulle kunne sikre spillestedets beståen. Der spilles musik de fleste af ugens dage. I ugens slutning er der entré, som dog kan undgås ved køb af partoutkort til 250.-kr.

Ellington -94

Den tolvte Ellingtonkonference afholdes i Stockholm i dagene 19. - 22. maj '94. Den internationale Ellingtonkonference vil i en vis udstrækning sætte fokus på Ellingtons mange besøg i Sverige. Arrangementet finder sted på Scandic Crown Hotel nær Målaren med udsigt til Stockholms rådhus.

I dagtimerne vil der udover foredrag om Ellington og hans musik, blive vist film og videoer, og aftnerne kan bruges til at overvære de officielle koncerter, præsenteret af Alice Babs, med Willie Cook og Rolf Ericsson, begge med tilknytning til Sverige og Ellington, foruden en række specielt inviterede amerikanske musikere. Eller man kan vælge at besøge de Stockholmske spillesteder, der i konferenceperioden præsenterer orkestre og musikere, der spiller Ellingtonmusik

The Duke Ellington Swedish Society

P.O. Box4020

S-102 62 Stockholm

Sweden

Fax +46 8 702 21 18

La Fontaine

Flagskibet i det københavnske nattejazzliv, stedet hvor mange jazzmusikere efter endt arbejdstid er mødt op for at jamme, er atter kommet på god kurs, efter at der er kommet ny musikalsk styrmand. Roret er overtaget af Lise Kjær fra De Tre Musketerer og der bydes på live-jazz fredag, lørdag og søndag nat. Program kan rekvireres på tlf. 33 11 60 98

Emborg hitter i Frankrig

Jørgen Emborg, der fik en andenplads ved afstemningen om „Årets Plade '93"", er også et varmt navn i Paris. I følge dagbladet Politiken er Emborg det helt store navn i den parisiske pladeforretning FNAC, hvor JazzPar-indspilningen

„Over The Rainbow"" med Steve Swallow er solgt i over 200 eksemplarer. Uhørt mange plader for en i Frankrig relativt ukendt jazzmusiker. Lederen af pladeforretnigen Dominique Scavo håber at kunne præsentere Emborg i Paris ved et kommende europæisk jazzprojekt.

Nye tider for jazzen i OR

Fra årsskiftet er jazzens sendetider på P2 ændret. Det bliver dels på et tidligere tidspunkt, tirsdag, og søndag udvides til halvanden times uafbrudt jazz. Og så er der flyttedag for et par faste programmer. Tirsdagsjazzen, der også normalt vil omfatte en oversigt over, hvad der kan høres resten af ugen, varer 70 minutter. Mandag vil være jazz-fri, medmindre aktuelle transmissioner trænger sig på. Onsdag er reserveret til live-koncerter, debatprogrammer og world-music. Torsdag er nu jazznyts dag. Det eneste regelmæssige, landsdækkende forum for jazznyheder og -reportager redigeres som hidtil af Ib Skovgaard og på den sædvanlige sendetid, kl. 22.30-23.15.

Radioens Big Band flytter sendetid fra søndag til

fredag, men stadig kl. 22.30. Lørdag byder stadig kl. 12.20 på det populære „Hot og Sweet"" bestyret af Peter Tage fra Nordjyllands Radio. Den store ændring kommer søndag aften, hvor jazzredaktionen vil sende 90 minutter fra 22.30 til midnat med live-jazz, portrætudsendelser og pladenyheder.

Den samlede plan ser således ud: Mandag: evt. direkte transmissioner Tirsdag: kl. 18.50-20.00 Stardust og live-musik

Onsdag: især kl. 21.15 live-musik og debatudsendelser Torsdag: kl.22.30-23.15 Jazznyt

Fredag: kl. 22.30-23.15 Radioens Big Band

Lørdag: kl. 12.20-13.00 Hot & Sweet

Søndag: kl. 22.30-00.00 Live-jazz, profiler og pladenyheder.

MO-JAZZ

Torsdag den 6. januar var der premiere på MO-JAZZ - en Hip Acid Hot Jazz band danseklub, der vil være at finde hver torsdag nat fra klokken midnat i Copenhagen Jazzhouse. Her er der mulighed for at få danset jule-dellerne af sig til det nyeste indenfor ovennævnte kategorier af musik. Det var der mange der benyttede sig af hin torsdag.

Scofield i Montmartre

Montmartre i København præsenterer en gammel god ven af Danmark, nemlig John Scofield (g), Larry Goldings (keyb), Dennis Erwin (b) og Bill Stewart (dr). Dette sker den 19. marts.

( I forbindelse med besøget har Jazz Special arrangeret et eksklusivt interview med Scofield.

Festivaler

- Copenhagen Jazz Festival fylder denne gang 16 år og løber af stablen i dagene fredag 1 .-søndag den 10. juli. Festivalkontoret syder af travlhed i øjeblikket, hvor man har modtaget ikke mindre end 3-400 ansøgninger fra håbefulde orkestre i hele verden.

Evt. henvendelse:

Kjeld Langes Gade 4A, 1367 K.

Tlf: 33 93 20 13. Fax: 33 93 44 13

- Århus Internationale Jazz Festival ligger i forlængelse af den københavnske, nemlig i dagene fra mandag den

11 .-lørdag den 16. juli. Musikken foregår over hele byen, både udendørs og indendørs med Musikhuset som den største scene.

Evt. henvendelse til Musikhuset, Thomas Jensens Alle, 8000 Århus. I et af de kommende numre vil vi omtale alle landets jazzfestivaler mere omfattende.

JAZZ SPECIAL

Kulturkontakten

Dette er navnet på et lille tidsskrift, som Kulturministeriet udgiver ni gange årligt. Ved at læse det kan man meget nemt følge med i, hvad der foregår i ministeriet, bl.a. hvad der slippes fri af nye midler, hvordan de tidligere er brugt og i sidste nummer havde Jytte Hilden en otte siders artikel, hvor hun gjorde status og viste perspektiver over kulturpolitikken i Nyrup-regeringen. Bl.a. får vi at vide, at kulturområdet er friholdt for besparelser og at der på finansloven for 1994 ydermere er afsat 260 mill. kr. til nye initiativer på området. Bl.a. til en bevarelse af Kulturfonden, styrkelse af Statens Kunstfond, revision af folkebiblioteksloven samt ikke mindst af musikloven. I bladet ses desuden artikler om film fra vækstlaget, børn og kultur, balletskolen, spillestedsundersøgelsen, EU og kulturen, nordisk samarbejde og meget mere.

Man kan abonnere på tidsskriftet ved at indbetale 100 kr. på giro 0821691, Kulturkontakten, Kulturministeriet, Nybrogade 2, 1203 K.

Musikfestival i Cannes

Den årlige festival i Cannes, MIDEM, løber i år af stablen i dagene 29. januar til 3. februar. Helt specielt for i år er det, at Radioens Big Band er inviteret til at spille på det største spillested dernede, Palm Beach...

Nye bøger

Den rytmiske konsulenttjeneste har netop udgivet to bøger, der er skrevet af konsulenten selv, Niller Wischmann:

- Bookerbogen er en bog om, hvordan man målretter sin booking og lærer spillestedsmarkedet at kende. Den indeholder oplysninger om kunsten at booke, bureauer, PR-materiale, spillesteder, kontrakter, anlæg, støttemuligheder og meget andet.

- Spillemønterer en gennemgang af alle de støttemuligheder, der findes til rytmisk musik: statslige, amtslige, kommunale og internationale støtteordninger, organisationer, private fonde, sponsorer mm.

Begge bøger koster 100 kr. og kan købes ved henvendelse til Konsulenttjenesten: 33 93 69 60.

Efterlysning:

Søges: Rige danske sangere Haves: En festival og ingen penge 'International Festival of Vocal Jazz Ensembles' i Riga, Letland efterlyser Vocal Jazz Ensembler til deres festival i begyndelsen af juni 1994. Desværre koster det 100 US Dollars at deltage + transport.

Henvendelse til Aivars Olins, 27-16 E. Birnieka-Upisa St. LV 1011, Riga, Latvia (Letland).

Film- og teatermusik

Irene Beckerog Pierre Dørge har skrevet musikken til den danske film, ""Bryllupsfotografen"", der har premiere i biograferne til september, med Kurt Ravn i titelrollen.

Mens man går og glæder sig til denne film, kan man gå i Betty Nansen Teatret, hvor ""Klokkeren fra Notre Dame"" har premiere den 12. marts. Instruktøren er Peter Langdal,

Johannes Møllehave har omskrevet teksten på vers, og musikken er komponeret af Dørge og Becker. Stykket, der spilles frem til primo juni, fremføres af syv medlemmer af New Jungle Orchestra, otte sangere fra Ars Nova-koret og ni skuespillere.

Jazzgruppe 90

Siden Copenhagen Jazzhouse's start for godt to år siden, har bigbandet Jazzgruppe 90 afholdt omkring otte koncerter årligt - de fleste gange med en ny solist udefra. I rækken af solister kan bl.a. nævnes Bob Berg (ts, USA), Nils Landgren (trb, Sv), Jon Balke (p, N) og en lang række danskere. Nu er turen kommet til guitaristen Jakob Fischer, som vil optræde med Jazzgruppe 90 ved orkestrets første koncert i år i Copenhagen Jazzhouse (se 'Live Jazz'-kalenderen). Som yderligere gæstesolist medvirker percussionisten og trommeslageren Ole Theill, som netop er hjemvendt fra endnu et længere studieophold i Indien.

En skør, skør verden!

Som man kan se på fotoet, er der nogle danskere, der gør sig New York. I forbindelse med det store JazzTimes Seminar i New York i oktober 1993 afholdt sangerinden Vinnie Kjærsgård med kvartet et par koncerter på Five Spot. Lederen af Magasinet i Odense, Poul Jørgensen havde arrangeret koncerterne og det 'anerkendte' tidsskrift New York U.S.A. syntes det var så interessant, at de kom på forsiden af det følgende nummer. Jazz Specials opfordring til at interviewe Ray Charles og (om ikke andet) anmelde dobbeltkoncerten med Maceo Parker den 2. december havde det spændende incitament for en gammel Ray-freak som mig, at muligheden for at komme på tomandshånd med the genius pludselig var der. Og lad mig med det samme afsløre, at der ikke blev noget interview - der blev arbejdet hårdt på det op til koncerten, men back stage var det en meget træt Ray der arm i arm med sin kammertjener forlod Cirkusbygningen, før jeg fik maset mig på. Men jeg fik da set aftenens sætliste og skiftet de to spørgsmålstegn på min egen liste ud med de korrekte titler. Guderne skal vide at det er showtime og habitter, når Ray Charles spiller koncert, og det er utroligt så meget han sætter sig op før koncerten: Er det obligatoriske brokkeri i begyndelsen over at bassen spiller for højt (snart lige så sikkert som What'd I Say er amen, sidste nummer) sikkerhedsventilen, der justerer energien? Rent faktisk var et af de spørgsmål jeg ville have stillet, hvis muligheden havde været der: hvor kommer energien fra? Hvor kommer kræfterne og viljen til stadig - i en alder af 63 - at turnere verden rundt (og her taler vi om lange, opslidende turneer) udover den fortsatte strøm af plader, tv-shows osv?

Der står en blytung aura af autoritet og autencitet omkring Ray - han kommer hele vejen rundt: blues, jazz, country, pop, soul; han synger snart hviskende, snart fløjlsblødt, snart så råt at kuplen er ved at blæse ad Rådhuspladsen til; han styrer sit bigband og kører sit eget lille parallelshow på kanten af pianostolen med de helt uregerlige ben, spillende snart liggende vandret, snart hængende bagover som en jollesejler i trapez. Og vi ser ham sidde og vente helt passiv mens bifaldet brager - er det det eneste tidspunkt, hvor han ikke har fuld kontrol over begivenhederne? - for derefter at kaste alt ind i næste nummer. Der er numre der skal spilles hver gang: Georgia, I Can't Stop Loving You, Busted og førnævnte What'd I Say. Men ingen tom rutine her: Georgia båret igennem af stemmens utrolige beherskelse og overlegne dansen over fraserne til slutningens uhørligt udåndede aint she? Og aldrig har jeg hørt en mere sort udgave af Loving You.

Maceo Parker inviteres ind som solist i Teardrops From My Eyes og står med tydelig benovelse og venter på sin solo, mens PW EIIis og Fred Wesley ivrigt knipsende foreviger situationen. Parker, som indledte koncerten med et hyper funky sæt, var tydeligt den, som havde trukket sin gode del af den udsolgte sal. Og ikke uden grund: de leverer virkelig den vare, der kendes fra de rentabilitetssikrende natdisco'er på jazzhusene rundt i byen - men med én afgørende forskel: lydstyrken, det tilbageholdte og smagfulde, fremfor det basdunkende inferno. Med blæserarrangementer så skarpe, at man kunne skære sig på dem, lå rytmegruppen bagved og groovede, så det var en fryd - netop ikke ukontrolleret overbydende, men organisk, helheds-søgende. Og blandt de mange James Brown-titler dukkede også en hilsen til Ray Charles op: en instrumental udgave af Them That Got. Netop: De har det der! Peter Danstrup

Radio Jazz i København sender fra mandag til fredag kl. 22:00 - 01:00 og lørdag og søndag kl. 13:00 -15:00 på 102,9 MHz (hybrid 104,5 MHz). Medlemmer af Radio Jazz Venner får automatisk program tilsendt hver måned. Kontakt 31 38 34 04

JAZZ SPECIAL

Bo Stief

Umiddelbart før jul udkom bassisten Bo Stiefs nye cd. „Chasing Dreams"" hedder den, og således kalder Stief også kvintetten, der er den bærende gruppe på pladen. „Chasing Dreams"" samler knap tredive års musikalske oplevelser og erfaringer ud i næsten alle kroge af musikverdenen. Det startede i midten af tresserne, hvor Bo Stief „satte sig selv i lære"" i det gamle Montmartre, sad og lyttede til de store mestre, sugede til sig, øvede flittigt og efterhånden fik lov til at få nogle afløserjobs. Siden har Stief spillet næsten med Gud og hver mand: Ben Webster, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Dexter Gordon, Miles Davis, Chet Baker, John Scofield og mange flere af de store internationale kunstnere. Fra 1966 har Stief og Palle Mikkelborg haft tætte samarbejdsrelationer. Først med Riel/Mikkelborg Quintet, sidenhen med V8 og Entrance og i produktionen af „Aura""- pladen med Miles Davis og senest i en periode i Palle Mikkelborg Group. I pop/rock-verdenen har Bo Stief arbejdet med flere af vores store sangerinder: Sanne Salomonsen og Anne Linnet, og omkring 1970 var det Midnight Sun med Allan Mortensen og senere Sebastian, Stief brugte en del af sin tid på. Et særdeles bredt univers, som Stief med sin åbenhed og parathed altid har kunnet favne om: Den ene dag på den store „rockscene"", den næste i duo-sammenspil på et lille jazzsted. Udenfor Danmarks grænser har Stief forlængst konfirmeret sin kunnen og alsidighed. Med en gruppe af Sveriges ledende jazzmusikere dyrker han fast den nordiske klang og i perioder arbejder han syd for grænsen med førende tyske, hollandske og amerikanske musikere. Indimellem alle spillejobs bliver der tid til undervisning, hvor en række af vore unge musiktalenter nyder godt af hans erfaring og formidlingsevne. „Chasing Dreams"" har spillet flittigt på de danske spillesteder og festivals de seneste år, og det er altid et sandt bombardement af ens sanser at være blandt tilskuerne. Fra stille ballader med lyriske texter til et syret, hårdtpumpet jazz/rock-forløb. Fra hyldesten til Walt Disneys Amerika og den amerikanske sangskat via Beatlestiden/ kulturen til det danskeste danske med Det haver så nyligen regnet. I hver side på scenen med guitarerne pegende hver sin vej Bjarne Roupé og Poul Halberg. Roupé med jazzen og fusionen som baggrund og Halberg med rocken og poppen. Bobo Moreno er skiftevis i front som en af tidens mest spændende sangere (hitter p t med den succesrige duo „Peaches and Bobo"") og i baggrunden som diskret percussionist ved siden af Niels Ratzers smagfulde trommespil.

Kapelmesteren selv bruger lige flittigt kontrabas og basguitar og formidler og kommenterer de forskellige numre, så koncerten bliver til en flot helhed. Bo Stief kalder selv musikken: World music med skandinaviske undertoner"", og det rammer; - der er en utrolig bredde i udtrykket på „Chasing Dreams"". Men lyt selv til pladen og tag ud og oplev dette forrygende band live! „Chasing Dreams""-cd'en vil blive anmeldt i næste nummer af Jazz Special. Hans Barfod

Thomas Blachman

Der skulle gå 20 måneder fra den første spæde start til velkomstordene på The Style & Invention Album; „Salutations and Welcome to the Here and Now, Live and Direct"". I de 20 måneder har trommeslageren Thomas Blachman øvet, spillet og indspillet med fire unge jazzmusikere og to rappere, som ikke tidligere havde stiftet bekendtskab med jazz. Det har været en konstant udforskning og afsøgning af grænselandet mellem hip hop og jazz.

Anledningen var et job. En koncert i forbindelse med Jazzfestivalen 1992 på Copenhagen Jazz House til arrangementet YolBebob, der præsenterede det ypperligste af danske navne indenfor hip hop og jazz. Dengang kaldte han projektet for Blachman Thomas & The Supreme Beat Revolution og høstede et kæmpebifald fra det meget unge, danseorienterede publikum.

De første indspilninger begyndte omtrent samtidigt og rygterne om en lp tog fart. Det har været en kaotisk proces, siger Thomas Blachman selv om de 20 måneder. Dels har han skullet arbejde med et nyt forholdsvis ubetrådt musikalsk grænseland, dels har teknikken under indspilningerne givet kvaler. Al musikken er indspillet live i studiet og senere overført til digitalteknik til selve lydproduktionen, hvor computeren har været det centrale instrument. 'Sådan en computer er en fantastisk maskine, for den gør hvad man siger', siger Thomas Blachman. Grundsporet med trommer og bas er indspillet live, men er så blevet loopet ved hjælp af computeren, det vil sige at en takt kan gentages i det uendelige. 'Beatet i en livespillet rytme og beatet i en loopet rytme er to forskellige verdener og de er usammenlignelige'. Live-trommer lyder ikke hipt nok i denne type dansemusik. Det lyder for konventionelt, når det er live', siger Thomas Blachman, 'men hvis man til gengæld looper rytmen, så bliver den 'korrekt', lidt kantet og upræcis, der hvor loopet slutter'. Thomas Blachman er kendt som en pertentlig jazzmusiker, så han har baggrunden i orden, når han overskrider grænserne for hvad man plejer at gøre i jazz. Men det kræver også mod at skide på traditionerne, det siger han selv. Jazzbaggrunden træder tydeligt igennem musikken. Musikerne spiller meget og hele tiden med soloer, licks, hurtige forløb, citater og hviler aldrig. 'Jamen, det er jo jazztradition at præsentere musikerne i numrene. De spiller ikke så meget groove, så det vil jeg gerne have mere af næste gang'. Hip hoppen har inspireret Thomas til at bruge masser af samplinger, men de er ikke taget fra fremmed materiale. Råstoffet til samplingerne har været at bede musikerne spille nogle licks, eller han har samplet fra tidligere indspilninger, han har haft liggende. Kun to samplinger er fremmed stof. Den ene er et citat med amerikansk tale og den anden er med James Brown, som kun får lov at sige ét ord: 'Funky'. Efterhånden som musikken har udviklet sig, har navnet på projektet ændret sig. Thomas Blachman har fra begyndelsen kaldt sig Blachman Thomas ('man skal altid nævne det vigtigste først; alle hedder jo Thomas'), og gruppen hed The Supreme Beat Revolution. Efterhånden kom der flere og flere plader med grupper, der bevægede sig i det samme musikalske grænseland, og så gik bredden af revolutionen, syntes Thomas, og ændrede det til The Jazz Rap Evolution. Men i praksis var det ikke et band, der arbejdede sammen. Det var et solo-projekt for Thomas Blachman. Han har oplevet sig selv mere som bandleder end som menigt medlem. Han har været indpiskeren og ledt den musikalske udvikling og besluttet, hvem der skulle komme hvornår og gøre hvad. Det har været svært at holde sammen på det hele og at have overblik. Men han havde forberedt sig godt: 'Jeg har givet mig selv tid til at tænke mere over, hvad jeg laver, fordi jeg ikke spiller med Gud og hver mand hele tiden'. Det endelige navn er nu blevet til en betegnelse for et musikalsk møde, der har fundet sted og er blevet presset i vinyl. Det blev til Blachman Thomas meets Remee & Al Agami. Remee og Al Agami er de to rappere, som samtidig repræsenterer hip hoppen og den unge approach. Og det har været et møde, hvor Thomas Blachman har følt det som at komme i skole igen i en alder af 30 år. Han måtte studere soulmusik og hip hop og føler sig nu næsten ligeså meget hjemme dér som i jazzen.

The Style & Invention Album er blevet en rejse gennem et nyt og forholdsvist ubetrådt landskab. Det har været som at opfinde et nyt format - oven i købet i høflig indpakning, hvor der hilses velkommen i starten og der sluttes pænt af med ordene om at 'dette er vores måde at vise, hvordan to forskellige parter kan mødes... vores stil er drømme, håb og filosofier ...min måde at sige farvel på. Det er op til dig at følge det op... farvel' (frit oversat efter Outro på The Style & Invention Album). Katrine Ring

Et nationalmonument i dansk jazz.

Eller: Hvordan man lever (måske) med janteloven uden at blive offer for den.

Niels-Henning Ørsted Pedersen - i folkemunde NHØP

Det er ofte den veletablerede musikers lod at blive taget for givet: Alle regner med ham/hende, forventer det optimale, med den risiko at det selvfølgelige ikke bliver værdsat efter fortjeneste.

Det er godt at se, at 'profeten' NHØP også er agtet i sit hjemland, som dette blads læserafstemning om årets danske jazzplade viser. Jovist er navnet i sig selv en garanti for kvalitet på alle musikalske niveauer, men det er ikke altid ensbetydende med publikums- og salgssucces. Bortset fra det enkle faktum, at det er en god cd, er det måske også karakteristisk, at der heri ligger en anerkendelse af, at pladen med sin triobesætning (i et enkelt tilfælde dog duo med en gammel makker: Ole Kock Hansen) fokuserer på 'spillemandssiden' af NHØP. Hvorom alting er, det er gedigen triomusik, hvor de medvirkende -foruden NHØP: Ulf Wakenius på guitar og Adam Nussbaum på trommer - har god plads til at udfolde sig, og det fortjener de!

Med en status som 'nationalmonument' kunne det måske være fristende for en musiker at leve på renomméet, spille på rutinen... Ikke i tilfældet NHØP! Tværtimod viser især hans indspilninger i eget navn en stadig opsøgen af nye udfordringer, instrumentalt og repertoiremæssigt, heri også indbefattet en - formentlig bevidst - kalkuleret risiko for 'fejlgreb'. Steril perfektionisme ligger ham fjernt, men ikke perfektionisme, som instrumentalist er han på det nærmeste urørlig. Overhovedet er det svært at finde kritikpunkter over for musikeren og jazzpersonligheden NHØP, og lad os være glade for det. Få har som han æren af at være en vigtig jazz-ambassadør i den større offentlighed, samt at være - mindst - indirekte stamfader til et betragteligt kuld fremragende danske jazzbassister. At kunne stå distancen over for en international kapacitet som Oscar Peterson og alligevel forblive 'sin egen', vidner om såvel formatet som den velbegrundede tiltro til eget værd, som er en væsentlig forudsætning for lysten til at udforske nye muligheder. Einar Hermannsson

LIVE JAZZ

Storkøbenhavn

10'er Jazz

H.C. Andersens Boulevard 5-7

1553 København V

Tlf. 40 51 84 34

3/4/5.2. Anders Bergcrantz 4

15/16.2. Thomas Clausen 3

17.2. Thomas Agergaard 4 4/5.3. Kristian Jørgensen 4 10/11/12.3. Jan Kaspersen 5 17/18/19.3. Anders Bergcrantz 5 22/23.3. Thomas Clausen 3 24/25/26.3. Lone Selmer 5

30.3. Tomas Franck 4 Hver mandag: Gaardmand/ Lauritzen Bluesband

Ballerup Jazzklub

Skt. Jakobsvej 1, 2750 Ballerup Tlf. 42 65 72 58

Bryggeriet

Vesterbrogade 3, Kbh K

Tlf, 33 12 33 13

Jazz hver tirsdag kl. 21:00

Cafe Apoteket

Hellerupvej 40, 2900 Hellerup Tlf. 31 62 05 99

Copenhagen Jazz House

Niels Hemmingsensgade 10 1153 København K Tlf. 33 15 26 00

1.2. Jesper Thilo 4

2.2. Thomas Fryland 6

3.2 Claus Waidtløw & Nothing Gulch

4.2. Anker/Petersen 4, m. Nils-Petter Molvær

8.2 Heiseholdet

9.2. Pierre Dørge & NJO 10.2. Juez

11.2 Pink Inc

12.2. Ishøj Musikskoles MGK-Jazzgruppe m. Lars Møller 12.2. Jan Lippert Hard Compagny

15.2. Copenhagen Swing Club: Niels Jørgen Steen & A-Team 16.2. Nikolaj Gromin 3 17.2. Jakob Riis 'Sweet & Pungent' 18.2. Jakob Elvstrøm 4 19.2. Maria Hiort Petersen & Bossa 4

22.2. Peter Reim 3 m. Lundin og Engkilde 23.2. Jazzgruppe 90 24.2. Rongved 2/Lindeborg 2

26.2. Tango Orkestret

1.3. Maffy Falay 6

2.3. Jon Balke & Jøkleba

3.3 The Organizers 4.3. Salsa Na Ma

5.3. Trine-Lise Væring 4 8.3. Pata Horns (Tyskland) 9.3. Thomas Larsen Project

10.3. Ines Reiger Group m. Jakob Fischer

11.3. Inside - Out

15.3. Deborah Brown 4 m. Ed Thigpen

16.3. Jonas Knutsson Band

Finn Zieglers Hjørne

Vodroffsvej 24, 2000 Frb Tlf. 31 24 54 54

Krut's Karport

Øster Farlmagsgade 12, 2100 0 Tlf. 35 26 86 38 Koncerter søndage kl. 15:30 - 17:30

La Fontaine

Kompagnistræde 11, 1208 K Tlf. 33 11 60 98

Montmartre

Nørregade 41, 1165 Kbh K

Tlf. 33 12 78 36

19.3. John Scofield/Larry

Goldings/Bill Stewart/Dennis

Erwin

Royal Bar

SAS Royal Hotel, 1611 Kbh V Tlf. 33 14 14 12

Sofiekælderen

Overgaden Oven Vandet 32 A 1418 København K Tlf. 31 54 29 45

Jazz hver søndag eftermiddag

Søllerød Jazzklub

Kælder Teatret, Fruenlund 7, Nærum

Templet

Jernbanegade, 2800 Lyngby

Tlf. 45 87 44 97

20.2. Jesper Thilo

Jazz hver tredje søndag i måneden kl. 15:00

Sjælland og øerne

Bornholms Musikhus

St. Torv, 3700 Rønne Tlf. 56 95 94 04

Café Mulle Rudi

Djalma Lunds Gård

4000 Roskilde

Tlf. 42 37 03 25

10.2. Clausen/Vinding/Riel

3.3. Juez

Kirsebærkroen

Næbvej 11, Præstø Tlf 55 99 26 10

Kongskilde Jazz

Kongskilde Friluftsgård, Sorø

Tlf. 53 63 06 96

4.2: Lousiana Jazzband

Næstved Jazzklub

Tlf 53 73 02 01 Musikstalden Grønnegade Kaserne, 4700 Næstved

Nøddebo Kro

Nøddebovej 26, Fredensborg Tlf. 42 28 07 46

Platancaféen

Præstegårdsvej 8 4760 Vordingborg. Tlf. 53 77 54 55

Riverside Jazzklub

Storstrømseminariet 4800 Nykøbing F Tlf 54 13 04 76

Tornved Jazzklub

Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup Tlf. 53 47 73 23

Happy Jazz Guide

giver yderligere Information om happy jazz-spillesteder på Sjælland og deres program. Udgives af Femø Jazz Music Kontakt Tlf. 55 99 26 71

Fyn og øer

Jazzhus Dexter

Vindegade 65, 5000 Odense Tlf. 66 13 68 88

Magasinet

Brandts Passage 26 5000 Odense Tlf. 66 14 80 15

Syd- og Vestjylland

Blue Note

Forstalle 66, 6200 Åbenrå Tlf. 74 62 67 95

Jazz Esbjerg

Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg Tlf. 75 14 30 00 17.2. Lydforedrag om DRs Big Band og Marie Bergman

24.2. Marie Bergman og Radioens Big Band

23.3. Lotte Anker/Mette Petersen 4

Jazzin' Ribe

Koncerterne afholdes på Ribe

Seminarium

Tlf. 75 42 11 71

Jive

Klostergade 1, 7100 Vejle Tlf. 75 81 61 27

23.2. Generalforsamling og koncert m. Harry 'Sweets' Edison & Jesper Thilos Kvintet

22.3. Torben Westergaards Brazilian Heart

Sønderborg Jazzhus

Løngang 1, 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 26 01

Midt- og Østjylland

Bent J.

Nørre Alle 66, 8000 Århus C Tlf. 86 12 04 92

7.2. Uddeling af 'Jazz-forældre-par-prisen'

14.2. Kristian Jørgensen/Jacob Fischer Kvartet

21.2. Krister Andersson 3

22.2. Harry 'Sweets' Edison, Ann Farholt, Jesper Thilo med rytmegruppe

28.2. Alex Riel & hans århusianske gang

7.3. Poul Ehlers

14.3. Ben Besiakow 21.3. Jens Søndergaard 28/29.3. Maria Viana (Portugal) samt livejazz hver dag kl.16:00

Fermaten

Smallegade 4, 7400 Herning

Tlf. 99 22 55 10

4.2. Mikkel Nordsø Band

5.2. Frokostjazz: Jessen/Hof

12.2. Frokostjazz: East Coast

12.2. Povl Krebs & Bookhouse

17.2. Chr. Risgaard & Blue Continent

19.2. Frokostjazz: Bourbon Street Jazzband

19.2. Jamsession

26.2. Frokostjazz:

Ringkjøbing Big Band

Glazzhuset

Clemensbro, Strøget 8000 Århus C Tlf. 86 12 13 12

Horsens Senior Jazzklub

Kildegade.

Tlf. 75 62 07 96

Musikhuset

Thomas Jensens Allé

8000 Århus C

Tlf. 86 19 43 86

3.2. Jerry Bergonzi, Jesper Lundgaard, Alex Riel

5.2. NHØP m. Radioens BB 11.2. Cæcilie Norby 4

21.2. Marie Bergman m. RBB 20.2. (kl. 14) Tangoorkestret

6.3. (kl. 14) Thomas Larsen Project

26.3. (kl. 14) Dalia Faitelson Group

Rampelyset

Bindslev Plads 6, 8600 Silkeborg Tlf. 86 81 38 12

Skive Jazzklub

7800 Skive Tlf: 97 52 31 52

Viborg Jazzklub

Golf Salonen Tlf. 86 62 97 78

Værket

Mariagervej 6, 8900 Randers Tlf. 86 40 51 00

Æsken

Anholtsgade 4-6, 8000 Århus C Tlf. 86 13 85 61

Nordjylland

Café Rendez-Vous

Jomfru Ane Gade 5,9000 Ålborg

Tlf. 98 16 88 80

6.2. Zounds

13.3. Jazz Walk

Jazz hver søndag kl. 19:00

Club Satchmo

Caféen - Nordjyllands Kunstmuseum, Ålborg Tlf. 98 14 68 19

Halkær Kro

Halkærvej 59, Vegger-Nibe Tlf. 98 66 90 05

Huset

Hasserisgade 10, 9000 Ålborg Tlf. 98 16 76 66

Kinorevuen

Sverriggårdsvej 2 9520 Skørping Tlf. 98 39 14 10

Musikcaféen

Havnen, Hobro Tlf. 98 51 18 51

Revolution

Maren Turis Gade 6

9000 Ålborg

Tlf. 98 10 11 13

1.2. Jerry Bergonzi, Jesper