namn & lösen


  
     

Nytt Foto Föreningen Hysch-hysch

Moment X - momentet då allt kan hända!

2008-01-03
Lördagen den femte januari klockan 14:00, på Drottninggatan 27 i Linköping, höll Tartuffe ett omdanande Moment X (årsmöte), vars minne för evigt skall finnas ibland oss, och vars beslut skall eka i evigheten.

Tartuffe gästar Sveriges kulturpalats över alla andra

2007-12-20
Gatuteaterns dag kanske inte hör till våra största högtider, men en skara eldsjälar hade än dock samlats på Lava i Kulturhuset i Stockholm för att manifestera mot orättvisor och leva ut sina teatrala lustar. Tartuffe var naturligtvis där och förevigade det hela.

Tartuffe och bildsköna Tablå bringar ljus i kulturnatten

2007-10-09
Så lanserar vi andra delen av vår tudelade succéhelg. Sent på fredagskvällen anlände lag Öst till ön med stort Ö. Efter en hård kamp mot en svårforcerad ringmur kunde vi till slut erbjuda en smak av fotograferandets ädla konst till de arma byborna, och de tog oss till sina hjärtan. En kindpuss till våra nyfunna älsklingar Tablå, må strålkastarljuset för evigt leda er väg! Ett kvalificerat urval av bilder följer, men för de hugade finns mycket mer att tillgå.

Arrangörsfestival med en Tartuffesque touch

2007-10-09
Tartuffes fotokommitté presenterar, inte utan ett småbelåtet smil, första delen av den här helgens Double Feature: Katrineholm. Ungdomar med en svåremotståndlig iver för kultur samlades i Katrineholms suspekt inredda fritidsgård för att låta sig bli inspirerade till arrangörsmässiga stordåd - inte helt otippat figurerade fotokommittén med sin sedvanligt estetiska storslam!

Ungkulturdagarna feat. Tartuffe på Forum:ung

2007-10-01
En weekend i Hufvudstaden med ett massivt promotiongig för nästa års Ungkulturdagarna, kantat av alla sorters dekadens. Berusade av, bland annat, exhalteringen över vårt nybyggda ringljus blev det en kavalkad av suspekt porträttfotografi. Så nu är vi officiellt bara ett snäpp från att plåta spädbarn i svartvitt. Njut av denna samling spookade ögonglober, idolbilder på Forum:ung-besökare och Tartuffe-crew samt bilder från efterfestens frikyrkliga ljusshow. För att inte tala om det oväntade kändisregnet när tyska politikerpampar tyckte att vår salong var en utmärkt mingelplats.

Extra! Salongsberusade ungdomar sågs fraternisera i centrala Linköping igår kväll.

2007-09-08
Tartuffes fotokommité återfanns på VIP-listan till en spektakulär inflyttningsfest i downtown LKPG fredagen 7/9. Vi körde naturligtvis all-out och fyllde ryggsäckarna med utrustning av högsta kaliber, något som fick en och annan närvarande mediaprogrammet-slyngel att bli lite fuktig i tufsen. Fotokommittén blev naturligtvis fokus för allas uppmärksamhet så fort vi klev innanför dörren och så förblev det till solens första strålar nådde oss följande dag, precis som det ska vara. Existentiella åtbörder, hotande småbarnsfamiljer och inkompetent folk på systemet-duty till trots.

Idolbilder på Sven Wollter

2007-08-22
Det är inte varje dag en högburen berömdhet som Sven Wollter snubblar på en kabel så att undertecknads kamera far rätt ner i backen! Inga allvarliga skador, men autofokusen på objektivet har börjat kärva något. Dessa bilder togs efter allas vår Svens legendariska gestaltning av Gustav III:s död, och saluförs nu som specialidolbilder för 25 kr/st till förmån för ett nytt objektiv till oss. Det är såklart limited edition, och alla exemplar är signerade och numrerade. Intäkterna går till det behjärtansvärda ändamålet att köpa ett nytt objektiv.

Bara 155 av 160 idolbilder på Sven kvar!

Fräsch lagerpåökning

2007-08-17
Webbansvarige beslutade att Öland var en bra plats att försvinna till, men nu har underbetalda arbetare från orienten ryckt in i hans ställe. I skrivande stund flödar fräscha bilder in i galleriet från Paradisofestivalen i Stockholm. Celebriteter som Musse Hasselvall och Sven Wollter var där, var du?

Vild premiärfest för Oskuld & Arsenik

2007-08-04
Boyah! Mitt ute i det Kärrtorpska bakvattnet tog en hämningslös backanal i ära till den legendariska premiären av Oskuld & Arsenik vid. Vi var där, och temat var mindless violence och handklovar.

Utsvävningar på Paradiso

2007-08-03
Mitt i det sagolikt teatraliska jyttret på scenkonstfestivalen Paradiso steker Tartuffe loss med that same old gorgeous photo session. Allt i en enda röra med allt från bilder på Bob-Rickard och gänget till de dekadenta efterfesterna i öfvre Östermalm.

Bakom kulisserna på Operation Idolbild

2007-07-29
By popular demand har vi gjort en liten sammanfattning på vad som försiggått vid sidan av skapandet av alla tekniskt fulländade bilder från sommarens fotografiska utsvävningar. Det är inte särskilt begåvade bilder, men håll till godo nu.

Mer... mer... mer...

2007-07-29
Vi försökte plocka ihop. Men det gick ju sådär.

Enastående fortsättning på avslutningen av Operation Idolbild!

2007-07-24
Vår somriga fotostudio fortsätter att ha en förrädisk inverkan på våra veka psyken. Här kommer bonusbilder.

Episk avslutning av Operation Idolbild

2007-07-20
Kvällens späckade fotosession innehåller inte mindre än fyra empiriska undersökningar i att ta på sig Ordförandens obscent tighta jeans, omaskerad och skamlig gratisreklam för pilsner, illuminerade bröstvårtor i profil och diverse ansiktsmålningar av demonisk karaktär. Sörpla.

Marathonfinal för Operation Idolbild

2007-07-20
Nu i helgen börjar fotokommitténs pampiga avslut för Operation Idolbild. Avslutandets inledande firas med ett stort gäng av några av de första idolbilderna. Feast your eyes.

Operation Idolbild is underway

2007-07-07
Sveriges konugn har varit och klippt upp bandet till Tartuffes sommarstudio, där det var högtidlig invigning både torsdag och fredag, vår weekend. Som en inledande teaser kan ni här vila ögonen på några tjusiga hoppbilder. Njut.

Korridormys på UKM 2007

2007-06-21
Efter en välförtjänt semester ner till Smålands urskog är vi nu tillbaka i etern med ett helt sjok fräscha bilder på UKM 2507:s hugade deltagare.

Fotoskjul på Förfest 07 (uppdaterad)

2007-06-21
-What is it, Major Lawrence, that attracts you personally to the desert?
-It's clean. I like it because it's clean.

Lika ren var inte grusplanen vid Fittja äng, dit Tartuffes fotokommitté hade den utsökta äran att leda en fotografisk expedition under söndagen. För de hugade kan vi nu erbjuda en exklusiv förhandsvisning av bilderna. Temat var "Freedom of choice", som bestod i det fria valet att välja mellan antingen Förenta Staternas eller Israels stolta fana som bakgrund.

Blixtvisit i Hallstahammar

Tartuffes fotokommitté utförde tunga kulturella insatser i Hallstahammar under helgens utflykt. Vi välkomnades av en imponerande samling teaterrekvisita, prydligt uppställd och -hängd. Populärast av alla bisarra teaterpaltor blev dock nakendräkten, som utnyttjades flitigt av modellklientelet. Alla positioner går att spana in i galleriet med ett kvalificerat urval av Hallstahammarbilderna.

Mingel från ¿Qué Pasa Gordo?-festivalen

Tartuffe hade den goda smaken att nästla sig in på ¿Qué Pasa Gordo?-festivalen och glida runt bland alla estetiskt tilltalande individer. Vi roade oss med att plåta lite vimmel.