Wereldrecordpoging op Stenden Hogeschool

Zaterdag 8 maart is er een open dag aan de Stenden Hogeschool. Een goede kans om een kijkje in onze keuken te nemen. Media en Entertainment is duidelijk zichtbaar. Kom rustig kijken bij onze voorlichting, laat een filmpje van je maken of maak gewoon even kennis. Daarnaast kun je onderdeel worden van een wereldrecord.
 
Wereldrecordpoging video’s uploaden op YouTube.

Tijdens de open dag van Stenden hogeschool op 8 maart proberen studenten het wereldrecord fimpjes uploaden op YouTube te vestigen. Alle aanwezigen kunnen hieraan meedoen door hun persoonlijke videoboodschap te laten opnemen en uploaden. En daarmee maakt iedereen kans op een iPod.Er lopen verschillende opnameteams rond op de vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Emmen om bezoekers, studenten en medewerkers te interviewen. Aanwezigen op de open dag wordt gevraagd te reageren op vragen en stellingen, die op video worden vastgelegd. Gedurende 8 uren worden deze filmpjes op een speciaal Stenden-kanaal op YouTube geplaatst. Ook de locaties in Zuid-Afrika, Thailand en Qatar doen mee. De recordpoging start om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De hele dag zijn de filmpjes te zien op de schermen in school. Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt of de wereldrecordpoging video¿s uploaden op YouTube is geslaagd.

Added value of business communication

Als opleiding zijn we voortdurend op zoek naar sprekers die, buiten het reguliere programma om, onze studenten inzicht kunnen geven in de actuele ontwikkelingen. We proberen hierin een goede mix te vinden tussen ervaringen uit de praktijk en de academische wereld.

Op 11 februari hadden we het genoegen Prof. Dr. Mike Friedrichsen te verwelkomen. Hij is een Professor aan de Stuttgart Media University en gaf een presentatie over de added value of business communication.

Belangrijk voor ons omdat deze business communication een groot deel van de inkomsten in de media wereld vormen. Het zal in ieder geval een thema zijn bij onze toekomstige mastermodulen

Hier op de foto Prof Dr Mike Friedrichsen samen met Dr James Slevin en Prof Dr Martin Gertler

jimmikemartinenik.jpgphotofriedrichsen11.jpg

Studeren met een beperking beperkt niet

Onderstaande tekst komt uit Anders/om (nr 1, maart 2008) een nieuwe publicatie voor studenten met een beperking of handicap. Ik werd erop gewezen door Johan Klasens, een student van onze opleiding en ook een van mijn studenten in studiebegeleiding. Hij is voorzitter van de Nederlandse crew en was onlangs in Brussel voor een congres over dit thema.

Goed dat aan een internationale opleiding als de onze studenten dergelijke initiatieven nemen.

 

 

WEG MET DIP!

Een internationale site

Uit heel Europa zijn de projectleiders bijeen gekomen van het DIP-project. DIP staat voor een project met de naam Digital Information Point, met als resultaat de website www.studyabroadwithoutlimits.eu. Op deze site kun je, als je gaat studeren of stage lopen in het buitenland, contact zoeken met een student met een functiebeperking uit het land van jouw keuze zodat je ervaringen kunnen horen over studeren met een functiebeperking in dat land.
De projectleiders en crewmembers komen uit Zweden,Ierland, Oostenrijk, Vlaanderen en Nederland gaven per land een presentatie over hun vorderingen en zoektocht naar nieuwe crewmembers. Dat zijn de studenten die anderen informatie willen geven over hun ervaring met studeren met een functiebeperking in hun land. Verder werd er verteld over de ondernomen acties om het aantal deelnemende landen aan DIP uit te breiden. Daarnaast werd een prototype van de website getest. Alle opmerkingen en tips werden verzameld om in een eindversie te verwerken.

De website www.studyabroadwithoutlimits.eu gaat in maart 2008 online.

In de deelnemende landen worden verschillende acties ondernomen om nieuwe crewmembers te vinden. Het doel is om minimaal tien studenten per land in een crew te hebben. Oostenrijk heeft ondertussen een crew van meer dan tien studenten, de andere landen zijn nog op zoek naar versterking.

Ook de Nederlandse crew kan nog enthousiaste crew-members gebruiken!

 

 

 


 

De Nederlandse voorzitter van de DIP-crew is Johan Klasens, een 23 jarige student Media & Entertainmentmanagement aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Over de grens studeren is in opkomst en in elk land zijn studenten met een functiebeperking. Ik zelf speel ook met de gedachte om in het buitenland te gaan studeren. DIP is handig om nu alvast ervaringen en informatie te krijgen over waar ik zou moeten aankloppen. Naast de redenen dat DIP veel kan bieden voor mensen met een functiebeperking speelde ook persoonlijke redenen een rol om voorzitter te worden. Het biedt een mogelijkheid om wat ik tijdens mijn studie leer in praktijk te brengen. Daarnaast is DIP een mooie mogelijkheid om te netwerken. En het staat natuurlijk mooi op mijn CV. Ik heb een visuele functiebeperking. De voornaamste belemmeringen die ik tegenkom zijn dat ik bij colleges het bord niet kan lezen en het bestuderen van de lesstof wat langer duurt. Door alle faciliteiten die mij worden aangeboden door de hogeschool, zijn mijn belemmeringen tot een minimum beperkt. Het was heel gezellig in Brussel, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niks gedaan is! Door aan elkaar te vertellen hoe mensen, onderwijsinstellingen en studenten reageren op DIP en hoe de verschillende crews te werk zijn gegaan, heb ik veel geleerd. Door zo’n ontmoeting gaan alle neuzen de zelfde kant opstaan en kan iedereen zijn ideeën ventileren. De grootste gemeenschappelijke problemen van de crews zijn het vinden van crewleden en organiseren van bijeenkomsten. Veel mensen hebben geen tijd. Daarnaast is het soms moeilijk om mensen te vertellen wat DIP inhoudt. Maar ik denk dat dit naarmate er een site is en het een beetje loopt, beter wordt. Ik hoop dat door mijn inzet zich meer crewmembers aanmelden en dat het DIP project zoveel bekendheid krijgt onder de instellingen en mensen zodat er veel vragen en ervaringen op de site komen. Mijn opleiding stimuleert dat ik het voorzitterschap op me heb genomen. De lessen kan ik op een andere manier compenseren,dat is natuurlijk heel positief!

Internationaal helpen bij DIP?

Deel uit maken van de Nederlandse DIP crew, het Digital Information Point? Dat is een site voor studenten met een handicap die daar contact kunnen leggen met studenten met een handicap uit het land waar ze willen gaan studeren. handicap + studie is voor dit project op zoek naar Nederlandse studenten. Als crew-lid beantwoord je vanaf maart 2008, vragen van buitenlandse studenten met een handicap die in Nederland willen komen studeren en probeer je nog andere Nederlandse crewleden te werven. Het is superleuk om internationale contacten op te doen met andere studenten! Lijkt dit je wat? Meer informatie krijg je via de DIP projectleider Irma van Slooten 030-275 33 00 of rma.vanslooten@handicap-studie.nl

Kwaliteits Impuls 2007

Donderdag was de presentatie van Kwaliteits Impuls 2007. Een programma waarmee Stenden Hogeschool op diverse terreinen binnen de organisatie verbeteringen en innovaties wil doorvoeren.

Voor onze opleiding betekende dit de presentatie van de plannen voor het nieuwe leerbedrijf en ons boek Profielen in Media en Entertainment dat binnenkort uitkomt.

Op de foto de projectleiders vanuit KI 07 maar er is ook ontzettend veel werk verricht door collega Nikki Hateley.

Projectleiders voor projecten MenEM

Karen Sikkel en Ron Heckman

Waarheen dit jaar?

Een goede tip voor de thuisblijvers is de iA Web Trend Map 2008

http://8.12.43.168/webtrendmap3/trendmap2008.html

Joran of Johan

Het medianieuws van deze week is natuurlijk de uitzending van Peter R de Vries. Ongeveer 7 miljoen mensen die zondagavond hebben gekeken naar de onthulling van het jaar en dan spreken we nog niet over de verwachte 25 miljoen kijkers vanavond in de VS. de Vries heeft wereldfaam gemaakt met zijn uitzending en zal daar waarschijnlijk nog heel lang de vruchten van plukken. Naar ik begreep zo meteen ook bij Oprah en alle andere grote talkshows.

Toch heeft het een vies smaakje om andermans ellende zo breed uit te meten op televisie maar blijkbaar heeft hij de juiste snaar getroffen. Ik hoop voor de familie van het meisje dat de zaak snel wordt opgelost en dat de arme Johan uit Drachten ook snel weer wat rust krijgt.

Deep Throat vs Kill Bill

Vanochtend luisterde ik op Radio 1 naar dhr Atsma die het met minister Rouvoet eens was dat de uitzending van de film Deep Throat door BNN en de VPRO eigenlijk niet kan. Er werd gepraat over de film, Linda Lovelace als slachtoffer en het feit dat dit de smerigste film ooit was. Er werd door een andere gast ,(ik ben zijn naam kwijt maar hij was van de PvdA) iets geroepen over een Thorbekiaans adagium en de grondwet kwam ook voorbij.

Toch wel goed dat de politiek hier wat mee doet.

Maar toen dacht ik aan het filmpje op You Tube waar een autistische jongen mishandeld wordt, de sextapes van BNrs, de komende film van Wilders en aan alles wat je kunt zien op het net bij een willekeurige site. Maar goed dat is internet, dat is het Wilde Westen, daar valt niet tegen op te boksen.

Toch kriebelde het want was er ook politiek debat toen Kill Bill werd uitgezonden en in ieder programma de hemel in werd geprezen omdat Quarantino zo “geniaal” is.

Ik weet het niet meer maar ik kan het me niet herinneren. In ieder geval was er in mijn beleving minder ophef terwijl de film opent met de verkrachting van een comapatient.

Hoe dan ook het lijkt me dat er voldoende stof tot discussie is over wat er wel en niet uitgezonden kan worden. Het zou wel goed zijn als die discussie wat breder wordt. Misschien dat iedereen die nu heel hard roept ook eens hard roept als het om buitensporig geweld gaat. Volgens mij zien we dat meer en meer voorbijkomen en is het een stuk schadelijker.

Media Ecology

Mijn gewaardeerde collega dr Elena Cavagnaro besteedde vorig jaar veel aandacht aan het thema sustainability binnen ons curriculum. Het resulteerde in een bijdrage over de rol van Llink in de media.

Wat me opviel was hoe moeilijk het is om dit thema op een logische manier in het programma onder te brengen. Tijdens het zoeken naar mogelijke ingangen vond ik deze link en werd getriggerd door deze term.

Het bleek een heel ander idee te zijn maar het lijkt me wel de moeite waard om te onderzoeken.

Benieuwd? Kijk dan eens op

http://www.media-ecology.org/media_ecology/

Communities

Vandaag leek het de dag van de communities te zijn.

Vanochtend was er de decanendag op Stenden hogeschool waar ik een workshop over onze opleiding en enkele verwante opleidingen (Leisure management) mocht geven. Leuke workshop want je publiek bestaat uit de mensen die je toekomstige studenten adviseren en erg benieuwd zijn naar de werkelijkheid van de opleiding. De dag werd geopend door Inez Groen, jawel van de Einstein Generatie en het fenomeen community kwam uitgebreid aan de orde. Een van haar stellingen was dat de huidige jongeren natuurlijke netwerkers zijn en dit al helemaal in hun levensstijl hebben ingebouwd.

Voor de decanen was dit in ieder geval een eyeopener maar ook voor ons als opleiding betekent het dat we goed moeten nadenken over de vorm en structuur van ons onderwijs. Het mag dan ook geen toeval zijn dat een bijeenkomst later op de dag ging over onze nieuwe elektronische leeromgeving (op dit moment BlackBoard) en hoe deze in te richten voor de komende jaren. Daar zijn we nog niet helemaal uit maar wat duidelijk is dat het fenomeen community hier een plaats moet krijgen.

Een plek waar dit momenteel heel aardig gebeurt is www.ning.com Onze studenten gebruiken het al voor projecten en op de communities gericht op onderwijs komen enthousiastelingen uit de hele wereld af. Voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is zeer zeker de moeite waard.

Foto’s project Island Festival Ameland

voorbereidng4.jpgvoorbereiding6.jpgbus2.jpgfestival2.jpg

Volgende Pagina »