Villikko on virtuaalihevonen || Villikko is a SIM-game horse

 
Kuvan © SJ


>> PERUSTIEDOT:
Rotu:
Suomenpienhevonen
Sukupuoli: Ori
Ikä: 16 vuotta
Säkä: 140cm
Väri: Rautias
Merkit: Piirto
Omistaja: Ellen M.

Ikääntyminen:
01.09.2005 -> 13 vuotta
01.10.2005 -> 14 vuotta
01.11.2005 -> 15 vuotta
01.12.2005 -> 16 vuotta
01.01.2006 -> 17 vuotta
01.02.2006 -> 18 vuotta
01.03.2006 -> 19 vuotta

Koulutustaso:
Vili kilpailee koulussa Helppo A / Vaativa B luokissa. Tarvittaessa Vili kilpailee myös helpommissa luokissa. Esteillä kilpaillaan tasolla 100-110cm (ja helpommissa). Kotona yksittäisenä on hypätty 115cm ja irtona Vili on loikannut 125cm. Valjakossa Vili kilpailee harvakseltaan parivaljakkona Kuisman kanssa noviisien luokissa. Muita lajeja kokeillaan harrastusmielessä, Vilin kanssa painotetaan lähinnä kouluratsastukseen.


>> SUKU:
isä:
Viidakkovekara
(rautias, 145cm)
ii. Apinamies 
ie. Lappuliisa
emä:
Viivi
(rautias, 140cm)
ei. Verivala
ee. Aila

Vilin suvusta on ainakin kaksi polvea pelkästään ratsuja ja pienhevosia, sitä pidemmälle en ole asiaa tutkinut. Vili on emänsä Viivin ainoa orijälkeläinen, lisäksi Viivi on varsonut 3 tammavarsaa. Vilin isä on kilpaillut lähinnä valjakkoluokissa, joissa se on pärjännyt ihan kiitettävästi, mutta varsin mielenkiintoisen luonteensa takia Viidakkovekaraa on käytetty vähänlaisesti jalostuksessa. Villikon kasvattaja uskalsi kuitenkin ottaa riskin ja astuttaa rauhallisen ja kiltin Viivi tammansa ja tuloksena oli Villikko.. Vaikka Vilin luonteessa onkin ehkä toivomisen varaa, on tämän yhdistelmän tuloksena vauhdikas ja kevytrakenteinen käyttöhevonen, joten siinä mielessä tulos on ollut toivottu.


>> HISTORIA:
Vili tuli minulle sen ollessa 7-vuotias, se oli silloin perus ratsukoulutettu. Jälkeenpäin on tullut muutamaan kertaan mietittyä että miksi tuli tämä poika hankittua, mutta silloin pitää vaan muistuttaa itseään Vilin hyvistä ominaisuuksista ;D Vilin ostin suoraan sen kasvattajalta, joka halusi jostain syystä päästä siitä eroon.. Halvalla se kuitenkin lähti, joten siinä mielessä saan olla tyytyväinen :) 


>> LUONNE:
Hoitaessa Vili tarvitsee kokeneen käsittelijän, ja mikäli suinkin mahdollista se on sidottava molemmilta puolilta kiinni. Silloinkin tulee olla hieman varuillaan ja vahtia takakavioita, ettei herra pääse tekemään mitään. Mutta kyllä Vili ihan käsiteltävissä on, kunhan siis ei anna sen temppujen häiritä.. Laitumelta hakiessa Vili saattaa tulla päin korvat luimussa ja muutenkin uhkaavan näköisesti, jolloin on parasta ajaa se pois riimunnarua hyväksi käyttäen. Tätä pitää toistaa korkeintaan pari kertaa, jonka jälkeen poika kävelee uteliaana katsomaan noutajaansa. Toiseksi paras vaihtoehto on sitten ottaa se vain suoraan kiinni, jolloin Vili korkeintaan näykkäisee (siitä on kuitenkin komennettava!). Pahinta mitä poikaa noutaessa voi tehdä on lähteä karkuun, jolloin saakin juosta ja lujaa mikäli haluaa selvitä vammoitta.. Vili tarhataan yksin koska hevosetkin kokevat yleensä saman kohtalon. Karsinasta noudettaessa Vili kannattaa houkutella oven luokse heinätupon tms. avulla ja ottaa siitä kiinni.

Sitten, kun hevonen on pyydystetty ja varusteet on saatu selkään päästään itse asiaan. Ratsastaa Vili on erittäin hyvä (ellei täydellinen ;D), kaikki avut menee kerrasta läpi ja herkkyydessäkin poika on sieltä parhaasta päästä. Kouluratsastuksessa ainut ja suurin ongelma on ajoittainen asioihin kyllästyminen joka ilmenee lähinnä levottomuutena, pysähdyksissä alkaa häntä vispaamaan ja takajalat huitoa jne. Varsinaisesti Vili ei siis ala telkkimään, mutta kertoo kyllä mitä mieltä on asiasta. Esteillä Vili on enemmin eteenpäin ajettava kuin ryöstäjä, ei kohella eikä jännitä. Vaatii kuitenkin selkeät avut niin pohkeilla kuin kädelläkin, mikäli herraa ei ohjaa juuri tasan keskelle niin ei se sinne myöskään mene, ja huolimattoman ohjauksen ansioista Vili voi vain juosta esteen ohi. Vili kieltää harvemmin (yleensä vain mikäli esteelle on ohjattu niin huonosta kulmasta että hyppääminen menee liian vaikeaksi tms.), eikä pelkää erikoisesteitäkään :) 

Vilillä myös ajetaan vaihtelun vuoksi talvisin reellä ja kesällä parivaljakkoa Kuisman kanssa. Kumma kyllä, mutta ajettaessa Vili sietää Kuismaa siinä vieressä, vaikka normaalisti oreilla onkin valtataistot päällä. Ehkäpä Vili tajuaa että kyse on työnteosta ja on parempi käyttäytyä kunnolla, ken tietää..? 

Näyttelyissä Vili yleensä koheltaa ja pullistelee tammoille, joten sitä harvemmin niissä käytetään, kun tuo maastakäsin asioiden hoitaminen ei Vilin kanssa niin ongelmatonta ole muutenkaan.. ;)


>> JÄLKELÄISET:
Villikolla ottaa tammoja vastaan melko rajoitetusti, eli jos kiinnostuit ota yhteys omistajaan.
s. 03.08.2005  tamma Humun Petronella (e. Taika IMR)
s. 14.08.2005  tamma Illusia (e. Vilunki)
s. 20.08.2005  tamma Ellenin Virna (e. Hempukka)
s. 21.08.2005  ori SLY Jäppinen (e. Lysan Eräs)  
s. 18.09.2005  tamma Ellenin Hyasintti (e. Hempukka)


>> KILPAILUT & NÄYTTELYT
( Vilin kisailut löytyvät erilliseltä sivultaan koska niitä on kertynyt jo varsin paljon )

Villikon kisa- ja näyttelykalenteri


This website is hosted for free by Freewebs.com - free website. Get your own Free Website now!