SUNTANZER PASS
Suntanzer PASS   (KRJ I - 94p.)
Kuollut 28.01.2008 25 vuotiaana.

"Goodbye... in the map of the future, you are not there
Though I go on I don't forget; the miracle of a reunion with you..."

D'espairsRay - Squall (translation)

  » NIMI   Suntanzer PASS "Santje"
  » ROTU   holstein
  » SUKUPUOLI   tamma
  » SYNTYMÄAIKA   02.04.2005, 25v.
  » VÄRI & SKS.   tummanruunikko 171 cm
  » REKISTERINRO.   VH-4624
  » KOULUTUSTASO   Grand Prix, Re: 120 cm
  » OMISTAJA   Harmony D., Evergrey
  » KASVATTAJA   Passionate Warmblood Center

** KRJ I-palkittu (94p.) 01.07.2005, ollen ensimmäinen KRJ I-palkittu holstein!

Suntanzer PASS, eli tuttujen kesken Santje, Sunikka tai Tanzeri, on silmäteräni kaikista virtuaalihevosistani. Santje tuli minulle ihan pikkuisena, tamma kun oli toivottu tilausvarsa laatukasvattaja Passionate Warmblood Centeristä. Santjen vanhemmat valitsin tarkasti, kummatkin ovat ulkomaantuonteja, joten Santjen suku on omiaan nykyajan puoliverijalostuksessa. Santjen emä Rosentanzer oli tamma johon ihastun ensisilmäyksellä, se siis oli ehdoton ykkösvalinta varsan emäksi. Rosentanzer on suurikokoinen ja vahvaluontoinen kouluratsu (ko Grand Prix). Isäksi valitsin Passionaten oman oriin, olihan tammakin heiltä, näyttävän Rubinsternin. Rubinstern on massivinen tummaori, Intermediaire II-tason kouluratsu. Vanhempien perusteella Santejstakin povataan pikkuisesta asti ihan vaativantason kouluratsua (tavoitteena meillä on GP- luokat ja tämän tason saavutimme toukokuussa -05). Heinäkuussa -05 Santje siirtyi melkeinpä kokonaan Harmonyn omistukseen Kristiinan ottaessa lomaa virtuaalihommista. Santje myös palkittiin KRJ-I palkinnolla samaisessa kuussa ja tamma on ensimmäinen virtuaalinen holstein joka KRJ-I palkinnolla on koskaan palkittu!

© Mitrolle   © Mitrolle   © Mitrolle   © Mitrolle   © Mitrolle

Hoitaessa Santje ei ole mikään hirmukiltti, käsiteltävissä kuitenkin. Tamma kyllä luimistelee ihmisille, muttei koskaan ole purrut tai potkinut (muutakuin "ei-elävää" materiaalia). Tamman kanssa sietää aina olla kuitenkin hiukan varovainen, mutta pelätä tammaa ei missään nimessä saa. Muuten Santje rupeaa pomottamaan oikein kunnolla, ja se on sellainen helvetti josta ei kovin helposti paluuta ole. Harjauksesta ja muista normaali toimenpiteistä tamma ei ole moksiskaan. Kavioita putsatessa se tosin tuppaa nojaamaan koko painollaan ihmiseen, ja se voi tehdä kavioiden putsaamisen hiukan hankalaksi. Takaisin nojaaminen kuitenkin yleensä tepsii hyvin vatsalääkkeeksi ja tamma lopettaa kenkkuilunsa (useimmiten). Vesiboksissa Santje osaa kyllä olla oikea ärsyttävyyden huippu. Tamma suorastaan rakastaa letkun päällä seisomista ja tietysti nostaa koipensa juuri silloin kun ihminen katsoo, että mikä ihme siinä nyt on, kun ei toimi. Ja kaikkien "tihutöiden" jälkeen Santjella on naamallaan aina hyvin "sarkastinen" ilme. Ja jos tammaa rupeat kieltämään esittää se hyvin loukkaantunutta - ja hevosetko muka tyhmiä? Traileriin Santje menee onneksi varsin kiltisti. Itse matkan aikana tamma on aina hyvin rauhallisesti. Eläinlääkärin kanssa Santjella on hiukan tiukat välit, mutta kengittäjän kanssa se tulee hyvin juttuun. Taluttaessa Santjen kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia, tamma tulee kiltisti vierellä, vaikka ihan vapaanakin.

Ratsuna Santje on hyvin vireä & eloisa, mutta aina hallittavissa. Santje on herkkäsuinen ja kovemmat pohjeavutkin saavat sen kuumenemaan helposti. Tamman kanssa pärjää hienosti jos on rauhalliset kädet ja jalat, ehdoton vaatimus on myös kärsivällisyys. Jos homma ei ensimmäisellä kerralla onnistu, yritetään uudestaan - hermostumatta. Santjen koulutus oli varsin mielenkiintoista, tamma rakasti pukittelua ja aina laukatessa se heitti pukkisarjat joista kukaan ei selvinnyt tippumatta. Tiukan karsinnan myötä tuo tapa onneksi katosi, muutenhan tammasta tuskin GP-tason kouluratsua olisi saatu. Muuten Santje oli todella yhteistyöhaluinen ja innokas koulutettava, se oppi asiat helposti ja vaivattomasti. Mitään ongelmia sen kanssa ei juurikaan ollut, siis tuon pukittelu ongelman lisäksi. Nykyään Santje on siis hyvin - hyvin - eloisa ratsu. Kouluratsastuksen saloja tamma opiskelee mielellään, se venyy ja taipuu kuin purukumi. Santje on erityisen hyvä venyttämään askeliaan, sen lisätty ravi onkin varsinainen "deja-vu" elämys. Liikkeiltään tamma ei siis ole yhtään hullumpi. Tamman kokoamisessa ei ole minkäänlaisia ongelmia, tosin koottuna pitäminen, varsinkin vauhdin lisääntyessä vaatii jo sitten vähän enemmän ratsastajalta. Santje myös hyppää mielellään. Tamman hyppytyyli on erinomainen. Santje varoo jalkojaan ja käyttää selkäänsä todella hyvin. Irtona tammaa on hypytetty aina 140 senttimetriin asti ja yli on menty puhtaasti. Ratana Santjella ei ole menty "kuin" 120 senttiä. Tuskin isompia ratoja lähdetään kokeilemaankaan, koulutammalle tuo 120 cm on jo mielestäni erinomainen saavutus! Maastoillessa Santje haluaa ehdottomasti olla kärkiratsuna, muuten tamma kuumenee tuhottomasti ja voi ruveta hyvinkin hankalaksi. Laukkasuorilla Santje on varsinainen tykinkuula, harva hevonen sen perässä pysyy kun täysillä lähdetään (ja tammahan menee jos vain luvan saa!). Maastoesteitä Santje hyppää hieman varoen, mutta erittä mallikkaasti kuitenkin. Santje on kunnostautunut nimittäin kenttäkisoissakin.

  i. Rubinstern
  holstein m 167 cm
  ii. Rubinstein
  holstein m 167 cm, EVM
  iii. Inspirant
  iie. KR Ruby
  ie. Dalstern
  holstein rt 166 cm, EVM
  iei. Da Capo
  iee. Little Star
  e. Rosentanzer
  holstein mrn 173 cm
  ei. Waltanzer
  holstein rn 175 cm, EVM
  eii. Walburg
  eie. Damentanzer
  ee. Rosen Noir
  holstein m 171 cm, EVM
  eei. Noir
  eee. Rosemonda

Jälkeläiset:
s. 18.04.2005 puoliverinen-t. Absent-Minded SIN, i. B.C. Brisad (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 29.04.2005 holstein-t. Gothness SIN, i. Kennedy BW (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 07.05.2005 holstein-t. Melancholy SIN, i. Peronist (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 13.05.2005 holstein-t. Plaything SIN KRJ II, i. Mephisto IV (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 06.03.2006 holstein-t. Mortifera SIN, i. Ch Albenstolz M (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 31.08.2006 holstein-t. Lamia SIN, i. Darkheart SIN (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 15.10.2006 holstein-t. Magenta SIN, i. VIR MVA Ch Mafia GER (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 20.10.2006 holstein-t. Zombie Love SIN, i. Corleanos PK (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 20.10.2006 holstein-o. Shockstar SIN, i. Corleanos PK (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 26.12.2006 holstein-t. VIR MVA Ch Fatal Tempter SIN, i. VIR MVA Ch Mafia GER (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 13.09.2007 holstein-o. Scandic Hit SIN, i. Schwartz Harlekin RW (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 13.10.2007 holstein-t. 2 Fast 4 Love SIN, i. Schwartz Harlekin RW (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 31.10.2007 holstein-t. Halloween SIN, i. Schwartz Harlekin RW (kasv. Harmony D., Evergrey)
s. 10.11.2007 holstein-o. Heimatstolz SIN, i. Ch Albenstolz M (kasv. Harmony D., Evergrey)

Santje ei ole enää jalostuskäytössä!
Suntanzer on Evergreyn holsteinkantatammana jättänyt jälkeensä mm. KRJ II tamman Plaything SIN (joka on taas emänä VIR MVA Ch-tamma Sinestre SIN:ille) ja VIR MVA Ch- tamma Fatal Tempter SIN:in! Emälinja josta tulee voittajia, sanoisinko.

Sijoitukset kilpailuissa:
PVM Laji ja paikka Luokka Sijoitus
Kts. Santjen startit täältä.