PERUSTIEDOT
» Virallinen nimi : Rochelle GER
» Kutsumanimi : Heini
» Rotu : trakehner
» Syntynyt : 25.08.2006 (täyttää 15 -vuotta 25.12.2007)
» Sukupuoli : tamma
» Säkäkorkeus : 167 cm

» Maahantuoja & omistaja : ress.
» Kotitalli : Piensiittola Sympatia
» Kasvattaja : Sabryna Tanner, Saksa
» Koulutustaso : ko Va A, re 100 cm, me 80 cm, ih 120 cm
» Koulutustaso : koulupainotteinen

LUONNEKUVAUS

Hoitaessa Heini saattaa näykkiä, mutta ei suinkaan ilkeyttään, vaan huomiota hakiessaan. Tamma antaa nostaa kaviot nätisti, mutta joskus nojaa hoitajaan koko painollaan. Heini antaa harjata pään ja letittää, mutta pesusta se ei pidä alkuunkaan. Varusteetkin tamma antaa laittaa ongelmitta, vain satulavyötä kiristettäessä tamma saattaa yrittää näykkäistä hoitajaa. Traileriin Heini menee muitta mutkitta. Ennen sen kanssa oli ongelmia, mutta näinä päivinä se sujuu hyvin, kun on saatu kisamatkoille mentäessä arpeellista harjoitusta. Tarhaillessa muiden hevosten kanssa Heini nauttii olostaan, joskus heittäytyy piehtaroimaan mutalammikoihin.

Heinillä on upeaa ratsastaa; se osaa koulua niin hyvin kuin voi vain odottaa. Tamman takajalkojen liikkeet ovat erittäin lennokkaat, mutta ravi silti pehmeää ja mukavaa. Heini on nöyrä kouluratsu, ja kisaa vaativan tason koulua. Kisapaikalla tamma ei yleensä hermoile eikä katsele muiden hevosten perään, vaan keskittyy omaan työhönsä eli parhaan suorituksen tekemiseen.

SUKU
 Isä Tyrone  Isänisä Shem
 Isänemä Doortje
 Emä Renate  Emänisä Braden
 Emänemä Ronnette

Tyrone on komea vaaleanruunikko 167cm korkea trakehnerori. Saksassa asuva, mutta syntyjään englantilainen hyväluonteinen Tyrone kisasi kouluratsastuksessa GP-tason luokkia, niin Saksassa, Englannissa, kuin muaallakin maailmassa. Ori astui melko paljon varsoja, ja komean oriin nimi on varsin yleinen tuttavuus saksalaisten trakehnerien suvussa. Osa kasvattajista arvostaa Tyronesta polveutuvia varsoja, osa taas välttelee niitä parhaansa mukaan. Suomalaisessa trakehnerkasvatuksessa Tyrone on kuitenkin varsin uusi tuttavuus, ja Suomeen tuodut Tyronesta polveutuvat trakehnervarsat ovat todella hienoja ja laadukkaita. Tyrone kantakirjattiin II-palkinnolla, jonka lisäksi se sai useita mainintoja niin rakenteensa, liikkeidensä kuin luonteensakin puolesta monelta hevosalan ammatilaiselta.
Shem on tuntemattomammasta suvusta syntyjään oleva tummanrautias trakehneori. Hienoluonteinen ori löydettiin konkurssiin ajautuvalta tallilta sen ollessa 6 -vuotias, ja tuolloin melko "mitäänsanomattoman" orin osti nuori tyttö, itselleen kisa- ja harrastekaveriksi. Shem kuitenkin osoittautui paremmaksi hevoseksi, kuin mitä oriin sen hetkinen ulkonäkö antoi ymmärtää. Kun Shem oli kertaalleen pesty, ja sitä oli alettu valmentaa, ja syöttää oriille laadukasta ruokaa, paljastui ori todella komeaksi, hyvärakenteiseksi hevoseksi, jolla oli moitteeton hyppytyyli, ja hienot liikkeet kouluratsastusta ajatellen. Oriin omistajan vanhemmat ja tuttavat kehottivat tähtäämään oriin kanssa pitkälle, ja mahdollisesti viemään sen myös kantakirjaustilaisuuteen. Shem kisasikin sitten sekä este-, ja muutamat kisat möys kouluratsastuksessa kansallisella tasolla, ja kantakirjattiin II-palkinolla. Jälkeläisiä kuitenkin ori sai vain muutamia, mutta maksoi kuitenkin hinnan, jonka tyttö oriin ostaessaan oli maksanut, moninkertaisena takaisin.
Doortje oli ratsastuskoulun vanha luottotamma. Kasvattajalta huostaanotettu, kaunis punaruunikko tamma sai elämälleen alun, jollaista ilman siitä varmasti olisi tullut huippuluokan kilpahevonen. Kun Doortje täytti 4 -vuotta, se unohdettiin täysin. Tamma vain jäi karsinan perälle seisomaan, ja se sai kerran päivässä heinäannoksen eteensä. Kun Doortje sitten oli 7 -vuotias, joku onnellinen ohikulkija ilmoitti nähneensä tamman karsinan perällä, ja eläinsuojeluyhdistys otti tamman huostaansa. Tamma pääsi toipumaan tunnetulle ratsastuskoululle, ja se kuntoutettiin, ja koulutus aloitettiin lähes täysin alusta. Samaisella ratsastuskoululla tamma sitten eli koko lopunelämänsä, ja sai yhteensä kolme varsaa.

Renate oli koulupainotteisen suvun omaava hieno trakehnertamma. Mustanruunikko, vain 155 cm korkea Renate omasi kuitenkin todella hienot ja näyttävät liikkeet, ja muutoinkin täydellisesti kouluratsulle sopivan luonteen. Tamma oli rehellinen ja energinen, eikä koskaan jättänyt yhtään apua noudattamatta. Lisäksi Renatea ei mikään pelottanut, vaan tamma oli 100% luotettava. Intermediaire I-tasolla kisannut pikkutamma keräsi oikein mukavasti sijoituksia, käyden muutaman kerran ulkomaillakin kisaamassa. Renaten ratsastaja myös pyrki tamman kanssa Saksan olympia-joukkueeseen, mutta joukkueen valitsijat vierastivat tamman pientä kokoa, jolloin valinta sitten jäi sille tielleen. Renate kantakirjattiin II-palkinnolla, ja tamma teki myös hienon uran siitostammana. Pari tamman varsaa on jopa kantakirjattu I-palkinnolla. Tamma kuitenkin menehtyi vakavaan kaviokuumeeseen ollessaan vain 17 -vuotias.
Braden on Grand Prix -tason kouluhevonen. Komea tummanruunikko 165cm korkea ori kisasi menestyksellä niin Saksassa, kuin muaallakin maailmassa, ja menestyneen oriin varsoja on myyty jopa Venäjälle saakka. Branden kantakirjattiin III-palkinnolla. Temperamenttisen luonteen omaava ori kuitenkin aiheutti paljon päänvaivaa omistajilleen, koska komea menestyshevonen oli todella mustasukkainen tammojen suhteen, ja agressiivinen muita oreja kohtaan. Tämän takia Branden muutti 14vuotta täytettyään asumaan pienelle tallille, jolla oli vain kaksi ruunaa. Ori oli kuitenkin koko ajan saman omistajan omistuksessa, vaikka ei asunutkaan siittolassa. Tälläisen järjestelyn avulla Branden ei aiheuttanut häiriötä muille hevosille, koska ruuniin ori suhtautui "neutraalisti". Renaten emä Ronnette toimi koko ikänsä siitostammana. Tamma starttasi vain muutaman kerran kouluratsastuskisoissa, Helppo A-tasolla, ennenkuin siirtyi vain siitoskäyttöön. Tamma ostettiin Venäjältä sen ollessa 8 -vuotias, lähes kouluttamaton. Kahdessa vuodessa oppivainen ja potentiaalinen tamma saatiin koulutettua HeA-tasoiseksi, ja parin "näyttöstartin" jälkeen Ronnette siirtyi vain siitostammaksi. Tamman varsat ovat kaikki hienoja kouluratsuja, vaikka joukkoon mahtuu myös muutama este- ja kenttähevonen. Ronnette kuoli vanhuuteen ollessaan vain 22 -vuotias.

   

ARVOSTELUT
-

JÄLKELÄISET
o. Rocherich SP (i. Richbourg)

KILPAILUTULOKSET
Kisoja yhteensä 10 kpl (voittoja 00 kpl ja sijoituksia 01 kpl)

 pvm. / järjestäjä / (alaisuus) luokka / sijoitus
09.04.2007 / HPS-07 / KRJ Vaativa A / 91/119
10.04.2007 / Conquerant / KRJ Vaativa A / 85/88
23.04.2007 / Vaahtokarkki / KRJ Vaativa A / 18/49
24.04.2007 / Naapon Talli / KRJ Vaativa A / 150/173
30.04.2007 / Devastating Ranch / KRJ Vaativa A / 32/60
22.04.2007 / Mäntyvuori / KRJ Vaativa A / 39/53
25.04.2007 / Cradless Stables / KRJ Vaativa A / 17/50
25.04.2007 / yt Valantin / KRJ Vaativa A / 07/60
22.05.2007 / Tammimetsä / KRJ Intermediaire I / 19/40
22.05.2007 / Tammimetsä / KRJ Grand Prix / 31/37
26.05.2007 / Thesrouce / KRJ Prix St. George / 15/30
26.05.2007 / Thesrouce / KRJ Intermediaire I / 16/34
27.07.2007 / Satulinna / KRJ Grand Prix / 48/67
13.11.2007 / KK Acapella / KRJ Vaativa B / 53/83
13.11.2007 / KK Acapella / KRJ Vaativa A / 65/78

Tekstit © ress.
Sukuselvitys © Niina S.
Luonnekuvaus © Adina, muokannut ress.
Kuvat © Stutteri Falkensteen
Ulkoasu © Diiva