Home
Komentari
Debate
Hronika
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Marketing
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
Prikazi
Linkovi
   
 

NOVA SRPSKA POLITIČKA MISAO

Uputstvo za predaju rukopisa

   

Uputstvo za predaju rukopisa

Rukopis se šalje na adresu Uredništva u dva štampana primerka i na disku, ili elektronskim putem na adresu nspm@nspm.org.yu poželjno u formatu Microsoft Word (.doc), ime pisca se ne navodi na naslovnoj strani ili bilo gde u članku. Na posebnom listu navesti puno ime i prezime, ustanovu u kojoj je pisac zaposlen, poštansku i elektronsku adresu, telefon i kratku biografiju.

Rukopis se piše u dvostrukom proredu, sa najvećim obimom rada od dva autorska tabaka (oko 5000 reči). Uz rukopis na srpskom jeziku priložiti i sažetak na jednom od stranih jezika sa ključnim rečima. 

Strana imena u radu pisati onako kako se izgovaraju, s tim što se pri prvom navođenju u zagradi ime daje izvorno. Reference u zagradama pišu se isključivo izvorno. 

Napomene koristitit samo za propratna objašnjenja, a ne za citiranje ili navođenje referenci. Citate u radu, kao i pozivanja na nečije delo, vršiti tako što se u zagradi, posle citata, navede prezime autora, godina izdanja i, ukoliko je potrebno, broj strane. Recimo: Slobodan Milošević je u prvo vreme govorio da je "socijalizam ideja koja će u bližoj budućnosti biti ostvarena u čitavom svetu" (Milošević, 1989:200).

Na kraju rukopisa navesti spisak navedenih radova po abecednom redu kao i, ukoliko je neophodno, listu ostalih korišćenih a nenavedenih dela. Podaci o delu navode se na sledeći način.

a. knjiga

Milošević, Slobodan (1989). Godina raspleta. Beograd: BIGZ.

Crompton, Rosemary (1993). Class and Stratification: An Introduction to Current Debates. Cambrodge: Polity Press.

b. članak u knjizi

Golthorp, John H. (1996) "Class and Politics in Advanced Industrial Societies" in Lee, David and Turner Bryan (eds.): Conflict about Class: Debating Inequality in Late Industrialism. pp.196-208. London & New York: Longsman

c. članak u časopisu

North, Daglas C. (1990). "A Transaction Cost Theorz of Politics", Journal of Theoretical Politics, Vol. II, No. 4, pp. 366-368.

Rukopisi se ne vraćaju. Objavljeni radovi se honorišu.

 

 
     
     
 
Copyright by NSPM