HOME :: BIOGRAFIE :: FILME :: ORIENT EXPRES :: NOUTATI :: CONTACT
 

         FILME

          FILME LUNG METRAJ
          FILME SCURT METRAJ
          SERIALE TV LUNG METRAJ
          ROLURI IN FILME
          SCENARII
        PRODUCATOR

         NOUTATI
 
 
   


                           Filme lung metraj


            Nemuritorii - 1974 - Studioul Bucuresti
Distributie:
Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Costel Băloi, Colea Răutu, Gheorghe Dinică, Heide Marie Wenzel, Gina Patrichi

Detalii:
Scenariu: Sergiu Nicolaescu
Regia: Sergiu Nicolaescu
Imaginea: Alexandru David
Muzica: Tiberiu Olah, Nicolae Covaci
Coloana sonoră: Anuşavan Salamanian
Decoruri: Filip Dimitriu, Richard Schmidt, Sever Frenţiu, Ioana Cantuniari
Costume: Hortensia Georgescu

Din 1971 aveam ideea celor „13 nemuritori” care, de-a lungul istoriei, apăreau ori de câte ori era nevoie, cu acel curaj şi spirit de sacrificiu, demne de a constitui un exemplu pentru alţi.
Cu douăzeci şi cinci de ani mai târziu, cineva din Franţa făcea filmele cu Cristopher Lambert(„Nemuritorul”) după o idee similară. În „Nemuritorii” mei remarcaţi ultima imagine din film: în cetatea Râşnov, lângă propriile lor morminte se află cei 13 eroi.
Din, păcate ideea nu a fost agreată de cenzura de atunci. Se temeau probabil că putam crea şi alţi eroi în afară de Ceauşescu.
Filmul îl începusem într-o concepţie regizorală originală, la care am renunţat din cauza panicii care o cuprinsese pe monteuza filmului. „Nemuritorii” este un film la care ţin foarte mult şi care s-a bucurat de un foarte mare succes de public. Am folosit muzica formaţiei „Phoenix” în câteva scene din film. Înainte de premieră mi s-a cerut schimbarea muzicii fiindcă membrii Phoenix” fugiseră din ţară. Am refuzat şi filmul a ieşit cu ei pe generic. Nu fără să am necazuri, însă.
„Nemuritorii” este unul dintre cele mai iubite filme româneşti. 
 
 
© 2004 Toate drepturile rezervate Sergiu Nicolaescu