State Magazine - review - Nelly Furtado - Article

Nelly Furtado

Maneater (Remix) ft. Lil' Wayne

Mosley Music Group/Geffen

Het laatste wapenfeit van de tot muzikale wasdom gekomen productionele trendsetter Timothy Mosley, in de volksmond beter bekend als Timbaland, is pop met een niet exact te benoemen scherp randje.

De bodybuild-fanaat - zijn dikke dagen zijn voorbij - gaf eerder al aan nieuwe dingen te willen doen. Country- en rockplaten produceren leek hem, in tegenstelling tot voormalige moedermaatschappij Interscope, erg interessant. In het geval van Nelly Furtado's nieuwe album Loose maakt Tim zijn vingers vuil aan schaamteloze pop à la Maneater.

Fans van de clubkrakers en hiphop- en r&b juweeltjes uit zijn oeuvre worden gelukkig toch enigszins tegemoetgekomen met een track hier en daar en in dit geval met een voltreffer van een remix. Maneater wordt met 'screwed' (verlangzaamde) stemmen, een in stukken geknipt spookkoor en een om zo luid mogelijke verlossing smekende zaagtandbas omgebouwd tot een platform dat Lil' Wayne's gestroomlijnde flow perfect tot uiting laat komen. Met tekst van een minder kaliber dat we van hem gewend zijn komt hij wel weg, met de curieuze inhoud niet. Oké, het nummer heet Maneater, maar waarom rapt Wayne in godsnaam "I be Diddy, you be Ma$e / Eat me up, enjoy the taste"?! De F in zijn constant gepushte bijnaam Weezy F. Baby ("Please say the Baby!") is officieel extreem verdacht bevonden.

door Farid Benmbarek, 23Jun06

[Terug naar home] [Terug naar recensies]