E-mailadres:Foto Fotograaf
Kasper van Kooten Michel Porro
Guido Weijers (cabaretier) Carli Hermes, Casper Buisman
Leon Verdonschot Mark Kohn
Henny huisman Roy Busker
Nicolette Kluijver Anne Timmer
Rixt Leddy (GTST) Nick van Ormondt
Floortje Dessing (presentatrice) Nick van Ormondt
Isa hoes (eet af en toe vis tegenwoordig)Mark Uyl
Antonie kamerling Mark Uyl
Marly van der velden Nick van Ormondt
Dimitri Reinderman Fred Lucas
Wakker Dier site
Wakker Dier
Nieuws
Campagnes
De dieren
Bio-industrie
Wat kun jij doen
Actuele campagnes
Biggencastratie
Koe in de wei
Foie gras
Legbatterij
E-MAILNIEUWSBRIEF
GRATIS INFOPAKKET
WORD DONATEUR
HOME
CHECK DE LADIES
SEXY QUIZ
Kasper van Kooten
Hij drumt. Zingt. Maakt liedjes. Acteert. Maakt cabaret. Doet stemmetjes in tekenfilms... Kasper van Kooten is een alleskunner. Maar pas op: hij is geen alles-eter. Dus op zijn vork zul je eerder meer hooi zien, dan een dier. “Heeft namelijk ook heel gewoon met liefde en respect te maken.”

Guido Weijers
Zijn huidige theatershow heet Xipnao! Dat die titel ‘word wakker!’ betekent, is geen toeval. De superscherpe, energieke cabaretier Guido Weijers is namelijk fan van Wakker Dier. En het geheim van zijn wasbordje? Geen vlees aan zijn vork! Dat hij loenst, ach… Hij heeft gewoon een oog voor dierenleed en misschien wel een oogje op jou.
Noah Valentyn
Acteur Noah Valentyn werd bekend door zijn rol in Costa! Hoewel hij geen vlees eet vertolkte hij de rol van Nordip Doenia uitstekend in de film Het Schnitzelparadijs. Verder heeft hij modellenwerk gedaan, we zijn dan ook jaloers dat hij al jarenlang dezelfde scharrel heeft…

Wouter Bos
Zijn kat slaapt op een thermokussentje en Wakker Dier kwam hem al eens tegen bij een concert van Spinvis. Minister van Financiën Wouter Bos is bepaald geen fan van de bio-industrie, want ook voor een half miljard dieren geldt: dit land kan zoveel beter...

Leon Verdonschot
Schrijver, popjournalist en presentator Leon Verdonschot is vegetariër sinds zijn zestiende. Na de zoveelste champignonomelet in een restaurant en een Kerstdiner met twee kaassoufflés, vroeg hij zich af hoe lang hij ging volhouden. Maar kijk aan: toch alweer een half leven. Leon, denk als steuntje in de rug ook aan de levens die je gered hebt!DJ Wesdex / Wesley Dorrius
Meestermixer en festivalorganisator DJ Wesdex houdt van techno, niet van hardcore. Hij is wel hardcore als het gaat om dierenleed: hij eet of draagt niks waar ook maar een stukje dier in zit. Dat zit bij hem diep in de groef!


Dolf Jansen
Cabaretier en hardloper Dolf Jansen staat bekend om de snelheid waarmee hij grappen vertelt. Alleen wanneer je over de bio-industrie begint neemt hij de tijd om je alles te vertellen over waarom hij geen vlees meer eet.


Dimitri Reinderman
Hij slaat wel eens paarden, maar zelfs dat doet hij diervriendelijk. Schaakgrootmeester Dimitri Reinderman is afgestudeerd psycholoog. De meesterzet om vegetariër te worden heeft dit stuk al een hele poos geleden gedaan.


Henk Keilman Misschien heb je hem in het tv-programma Dragon’s Den wel eens gezien, of bij Jetsetters. Henk Keilman is succesvol investeerder en zakenman. Met het investeren in en verkopen van een groot telecombedrijf scharrelde hij een aardig kostje bij elkaar. Zonder vlees, hij is immers voorzitter van de Nederlandse Vegetariërsbond!

Henny Huisman
Surprise, surprise! De onverwoestbare Henny Huisman houdt veel van dieren, maar wil ze niet op zijn bord hebben. Gelijk heeft hij, de bio-industrie hoort in de mini-moppentrommel!


Francisco van Jole
Internetgoeroe, publicist, programmamaker en vegetariër in één. Francisco van Jole is een man die staat voor zijn idealen. Zo heeft hij een column in ‘De leugen regeert’ en presenteert hij mee aan Desmet Live, een radioprogramma van Llink.


Wakker Dier organi-
seert deze verkiezing in samenwerking met:


Eten zonder vlees is lekkerder en makke-
lijker dan je misschien zou denken. Het is goed voor dier en klimaat. En voor jou zelf. Meer weten? Of recepten scoren? Kijk op www.v-day.nl!