G direkte til innhold

Reisekortet Flexus

Flexus er navnet på det nye, elektroniske reisekortet som er innført i Oslo og Akershus.
Med Flexus er billetten(e) lagret elektronisk i et plastkort på størrelse med et kredittkort.  Kortet kan inneholde flere ulike typer billetter, samtidig som det fungerer som en konto med reisepenger du kan kjøpe billetter for (Flexus-konto). Du kan bruke Flexus på buss, båt, tog, trikk og T-bane i Oslo og Akershus. Flexus er også gyldig på NSBs tog i og rundt Oslo.

Innhold på Flexus


Med Flexus kan du lagre flere billetter på kortet samtidig.
Det er mulig å legge inn  billetter fra alle de tre kollektivselskapene i Oslo og Akershus på Flexus-kortet. Billettypene og rabattene du allerede kjenner blir i hovedsak videreført i det nye systemet.

Om billettsystemet


Sporveien, SL og NSB samarbeider om innføringen av det elektroniske billettsystemet i Oslo og Akershus. Målet er:

 • Alt på ett kort – enkelt og effektivt 
 • Enklere kollektivreiser i Oslo og Akershus 
 • Bedre oversikt over reisemønsteret i regionen
 • Redusert snik

Hva betyr det elektroniske billettsystemet for deg?

 • Flexus erstatter alle andre korttyper for reiser med kollektivtransport og har et praktisk bankkortformat 
 • På Flexus kan du ha alle typer billetter, også månedsbillett, til Sporveien, SL og NSB 
 • Flexus er enkelt å bruke - også når du benytter flere overganger
  Utvikling og innføring av det elektroniske billettsystemet
 • Å utvikle et elektronisk billettsystem som integrerer tre kollektivselskaper er et komplekst og tidkrevende arbeid fordi selskapene har ulike takst- og billettordninger i dag.
 • Det finnes ingen ”hyllevare” av elektroniske billettsystemer eller noen andre løsninger som lar seg kopiere, fordi kollektivtransporten er sammensatt og varierer fra by til by.
 • Det er derfor et vesentlig utviklingsarbeid som gjennomføres for å lage et elektronisk billettsystem som er tilpasset våre forhold. London og Helsinki har eksempelvis brukt 2-3 år på å implementere sine elektroniske billettsystemer. 
 • Det elektroniske billettsystemet som innføres i Oslo og Akershus blir et av de mest moderne og avanserte i verden. Deler av det elektroniske billettsystemet i Oslo og Akershus er blitt nasjonal standard og det er internasjonal interesse for de løsningene som er utviklet i Norge.

NSB, SL og Sporveien er klar over at det er stor iver etter å komme i gang. Selskapenes holdning er at de ikke starter opp med elektroniske billetter før systemet er godt nok for kunden. Elektroniske billetter skal føre til at kundene får et bedre eller like godt tilbud som de har i dag.  
SL, Sporveien og NSB samarbeider godt for å få til disse løsningene, blant annet gjennom grundige tester. Elektroniske billetter skal innføres gradvis.

Bruk

Flexus-kortet blir avlest og reisen registrert når du fører det over den nye kortleseren som vi kaller validator. Systemet likner på det du finner i skiheiser. Alle steder hvor du kan lese av kortet, er markert med dette symbolet .

Avlesning før hver reise

Alle reisende må lese av kortet og registrere sin reise før de starter reisen. Dette kalles å validere kortet, og gjøres på en validator.  Du må validere kortet før hver reise selv om du har forhåndsbetalte periodebilletter (ukeskort eller månedskort) og også ved overganger mellom ulike transportmidler.

 

Kontakt

Trafikanten, tlf. 177 (gjelder Oslo og Akershus)
Nettstedene til SL, Oslo Sporveier og NSB

Kontaktpersoner for pressen:

Stor-Oslo Lokaltrafikk AS:  Gry Isberg Haaheim
AS Oslo Sporveier: Hans Andreas Fristad, Marit Kristiansen
NSB AS: Åge-Christoffer Lundeby, Emil Eike
Felles tjenester: Jørn Hanssen

18.02.2008 12:26:00
Skriv ut
Reiseplanlegger
Skriv inn stoppesteder eller adresser
FRA

TIL

Søket tar deg til Trafikanten.no
Rutehefter
 
 
Rutetilbud

Under dette punktet finner du informasjon om alle linjer og rutetider i Oslo og Akershus.

Billetter og priser

Under dette punktet finner du informasjon om alle de ulike billettene og prisene, og hvor du får kjøpt disse.

Reiseinformasjon

Under dette punktet finner du informasjon om all annen informasjon knyttet til det å reise kollektivt i Oslo og Akershus.

Miljø og kultur

Reiser du kollektivt er du med å bidra til et bedre miljø. Her kan du finne mye informasjon om undersøkelser som underbygger dette.