ISTORIA BLOGULUI

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

ISTORIA BLOGULUI

ISTORIA BLOGULUIStim cu totii ca blogul s-a dezvoltat din conceptul de jurnal online. Definitia pe care Wikipedia  o da blogului este: "Blogul este un website in care intratile sunt scrise in ordine cronologica si afisate in ordine cronologica inversa. Cuvantul blog poate avea si functia gramaticala de verb, insemnand mentinerea sau adaugarea de continut intr-un blog."


Stim oare cu adevarat cum a luat nastere cuvantul Blog?
 Termenul "weblog" a fost instituit de catre bloggerul american Jorn Barger pe data de 17 Decembrie 1997. Barger este cunoscut drept editorul Robot Wisdom, unul din primele webloguri influente. Barger a folosit intaia oara termenul pentru a descrie un nou tip de website care incepea sa prinda contur la vremea aceea, si care era mai degraba un fel de bookmark list public, un "log" al calatoriilor pe web-ul nemarginit, ce continea linkuri si comentarii.


Forma scurta a cuvantului, blog, a fost adoptata de colegul sau Peter Merholz, care a impartit in gluma cuvantul weblog in fraza we blog pe care a postat-o pe meniul lateral al propriului sau blog Peterme.com in luna Aprilie sau Mai a anului 1999.
Aceasta modificare se poate vedea chiar si astazi intr-una din versiunile arhivate ale site-ului sau de pe Wayback Machine unde autorul discuta impactul pe care l-a avut mica s-a gluma.


Cuvantul blog are in zilele noastre atat functia de substantiv cat si pe cea de verb (cu sensul de a e edita un weblog sau a posta ceva pe blogul cuiva).


ScienceLIne.ro - noiembrie 2007

Alte articole

ISTORIA NATO - ORGANIZATIA TRATATULUI ATLANTICULUI DE NORD
Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este o alianta politico-militara stabilita īn 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat īn Washington pe 4 aprilie, 1949.
REGATUL TARILOR DE JOS. ZIUA DE NASTERE A REGINEI BEATRIX
Olanda alaturi de Arubasi si Antilele olandeze formeaza Regatul Tarilor de Jos care este o monarhie constitutionala federala. Regatul exista īn forma actuala din 1954. Din acest an, tarile care au facut parte din regatul sunt Surinam, Antilele Olandeze(cu Aruba) si Tarile de Jos.
LEUL MODERN IMPLINESTE 140 DE ANI
Romānia sarbatoreste miercuri 140 de ani de la īnfiintarea sistemului monetar national al leului.
PAPA BENEDICT AL XVI-LEA ATACAT IN PIATA SAN PIETRO
Un barbat a īncercat sa sara īn masina cu care se deplasa Papa Benedict al XVI-lea. Acesta a fost imobilizat de serviciile de ordine din Vatican. Papa efectua turul pietei San Pietro la īnceputul audientei sale generale.
MASACRUL DIN TIENANMEN - S-AU IMPLINIT 18 ANI
Au trecut 18 ani de la represiunea sāngeroasa a protestelor studentesti din Beijing. Cu toate acestea, atmosfera din piata Tienanmen din Beijing nu s-a deosebit cu nimic de cea normala.


  • robert andrei
  • Boobies
  • Hedgehog
  • CUTREMUR PERU
  • Violenta unui uragan
  • ARIES
  • Dinozaur tyrannosaurus rex
  • PEGASUS
  • BDIPPER
  • Curcubeu