ROTAROCK
Dit festival heeft jaarlijks plaats en geeft de mogelijkheid aan startende muziekgroepen om op te treden in het Aulnenhof te Walshoutem. Dit wordt aangevuld door meer bekende groepen. Het doelpubliek is jong maar wordt gemengd met volwassenen.
33050
Rotarock 10 mei 2008
Aulnenhof Walshoutemstraat Walshoutem (3400 Landen) Doors 13 uur Music 14 uur Kassa 5 euro
DEELNEMENDE GROEPEN 2008
ROTAROCK 2007
Rotarock 2007 film 1
Rotarock 2007 film 2
Rotarock 2007 film 3
ROTAROCK 2006
ROTAROCK 2005
ROTARY LANDEN
ROTAROCK 2005
Reacties
Send a Greeting Card
Retrieving an E-Card?
Enter Card Pick-up ID below:
Get your Free E-cards
by bravenet.com
Google
Linkuitwisseling
Bali en Java
bali-and-java
24-04-2007 Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Announcement Rotarock 2007

Rotarock-Kaspers-Fortis

ONGEWIJZIGDE PRIJZEN OP ROTAROCK 2007

Organisator Rotary Landen is er ook dit jaar opnieuw in geslaagd om zijn prijzen van het festival democratisch laag te houden.

De prijs van zowel inkom (5 euro) als dranken (1,25 euro voor bier/frisdrank) blijven ongewijzigd.

De organisatie houdt eraan hiervoor een speciaal woordje van dank te richten aan onze talrijke sponsors, die er toe bijdragen om dit opnieuw mogelijk te maken.

rotarock banner 2007


24-04-2007, 06:54:55 Guido Ieven
Landen   muziek   rock   rotarock  
Reacties (0)
14-04-2007 Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...  Programma Rotarock 2007

Rotarock-Kaspers-Fortis

PROGRAMMA

 

 

13.00 u               The Red Shoe Diaries

 

13.55 u               Phoenix Park (NL)

 

14.50 u               Cut The Crap

 

15.50 u               Rovic

 

16.50 u               The Setup

 

17.55 u               Goossens Band

 

19.00 u               Johnny Berlin

 

20.15 u               Paralyze

 

21.30 u               Mayfield

 

22.45 u               The Sapiens

 

24.00 u               C-Stone

rotarock banner 2007


14-04-2007, 08:59:43 Guido Ieven
Landen   muziek   rock   rotarock  
Reacties (0)
12-04-2007 Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Sponsors Rotarock 2007

 

Just say NO to DRUGS

 

 

 

Meer dan ooit leven we in een drug-taking society. Onze welvaartmaatschappij biedt voor elke vorm van onlust, zoals vermoeidheid, stress, psychische problemen meerdere legale en illegale middelen. Er moet immers gepresteerd worden in onze maatschappij. We moeten beter, langer en intenser presteren en dit zowel in de beroepsloopbaan, op studiegebied, in de sport, enz.

 

In onze maatschappij worden tal van middelen gebruikt die genot verschaffen en die verslavend kunnen werken. Tabak, een pintje bier, koffie,… om de meest gekende maar te noemen. Het is niet de bedoeling te gaan pleiten voor de afschaffing van deze middelen, wel moeten we ons bewust zijn dat onze omgang met deze genotsmiddelen heel belangrijk is als voorbeeldfunctie naar jongeren toe.

 

Het is een utopie te denken dat we de oplossing moeten zoeken in de richting van wegnemen van de genotsmiddelen. Dit zou ook niet wenselijk zijn. Genieten is kunst, iets menselijks. Ook het laten verdwijnen van illegale middelen is ondoenbaar. Dit is een wereldprobleem en overstijgt onze mogelijkheden. We moeten wel investeren in mensen in het algemeen en kinderen en jongeren in het bijzonder.

 

Indien we kinderen en jongeren meer weerbaar, meer kritisch en meer bewust kunnen opvoeden, zijn we op de goede weg. En dit is een gedeelde verantwoordelijkheid.

 

Rotarock tracht ieder jaar daaraan zijn steentje bij te dragen.

Dit jaar zal er een infostand staan met enkele informatieve concepten.

Come and check it out!!!

Tussen de optredens in organiseert de Preventieraad i.s.m. Rotary Landen een geanimeerde quiz  rond dit thema. Mooie prijzen te winnen.

 

 

Davy Sevenants

 

rotarock banner 2007


12-04-2007, 04:13:51 Guido Ieven

Reacties (2)
Muziek
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Affiche 2007

rotarock affiche web


12-04-2007, 04:02:51 Guido Ieven
Landen   life   muziek   rock   rotary  
Reacties (0)
Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Groepen 2007
 

C-stone

cstone4
 

C-STONE is een vijfkoppige band die in 2000 werd opgericht door Roeland Vandersloten.  Hij maakte naam in de VTM-soundmix finale (3e plaats) en de Europese finale (2e plaats). Zijn droom was live spelen in een rockband.

 

Samen met Roeland is gitarist Urban V de enige overblijver van de oorspronkelijke bezetting van de groep.

 

Inmiddels bespeelt Johan Froyen de basgitaar als een ware 'Peppersfreak'.

 

Michel Bex zit sinds eind vorig jaar aan de drums. Grossomodo slaapt hij 8 uur, werkt hij er 6 om de overige 10 uur aan zijn drumstel te zitten. Een maniak in zijn vak.

 

De beauty is Karolien Quintens, zangeres sinds mei 2006. Zij verdiende haar muzikale strepen eerder bij VT4 Popstars en Vanda Vanda.

Muzikaal brengt C-STONE een show die mensen bezig houdt en vooral in beweging brengt.

Roeland's stem lijkt sterk op die van Bono. De sound en muziek van U2 is dan ook de rode draad in het programma van deze band. Verder komen rock-covers van Anouk, Pink, Christina Aguilera, Lenny Kravitz, Blur, Kane, The Peppers, Placebo, e.a. aan bod.

 

Cut the Crap

cut the crap 2 

CUT THE CRAP is een driemansband uit Landen, bestaande uit Kristof Debrye, Niels Deglin en Wouter Melotte.

Niels stond bij de eerste editie van Rotarock reeds op het podium als drummer van 'No Way Out'. Hogere studies van enkele bandleden waren oorzaak van het stopzetten van deze formatie.

Bij 'Smack Jack' betokkelde Kristof de snaren. Toen Niels de drummer kwam vervangen en Wouter zijn baslijnen toevoegde, ontstond 'CUT THE CRAP'. 

Cut The Crap is inmiddels geen onbekende meer in de Landense en Aarschotse rock-scene.

Op hun programma vind je covers van Herman Brood, Dr. Feelgood, doch ook eigen composities. Intussen oefent ook Yves Lenaerts met de band. Een tweede gitarist die de Cut the Crap sound een stuk voller laat klinken.

 

 

Johnny Berlin

jb3

 

De band Johnny Berlin ontstond in de herfst van 2005. Na enkele optredens werd een eerste demo opgenomen (Vote Johnny Berlin). De band evolueerde echter en bewandelde nieuwe muzikale paden. Overzeese invloeden van bands als Interpol en aanverwanten werden gemixt met pop, punk en postrock.       

Live viel de band vooral op door zijn drive die refereert naar de muzikale explosies in het werk van Godspeed!, You black Emperor en Mogwai. De ritmes zijn strak, gitaren gaan met elkaar in de clinch en komen harmonieus tot rust. Twee stemmen zingen door en met elkaar - soms dromerig soms ongemeen uitbarstend - over de European Dream en de Westerse middenklasse. 

In de lente van 2006 tekende Johnny Berlin - de band leende zijn naam aan een notoir bordeelhouder (+ 1965) van de Chaussée d'Amour te Sint-Truiden, bij het nieuwe Indie label 'Bink'.

Er werd meteen gestart met nieuwe opnames, die resulteerden in de EP 'I am Johnny Berlin'.

Johnny Berlin is samengesteld uit volgende bandleden: Stijn Gielen (zang en gitaar), Christof Dunon (leadgitaar), Laurens Gilen (zang, keybords en gitaar), Rolf Beckers (drums) en Vincent Van den Borne (bass). 

 

Mayfield

Groepsfoto

 
De vijfkoppige Landense band Mayfield zag in 2004 het levenslicht toen een paar bevriende muziekliefhebbers besloten om regelmatig samen te musiceren. Tot hiertoe niets bijzonders ware het niet dat deze 5 muzikanten hun eigen muzikale stijl en talent hebben kunnen laten samensmelten tot 'de' Mayfieldsound.
Daar Mayfield niet alleen het repetitiekot in Wezeren, doch ook een gitarist (David Levevre) deelt met Elysian, werd de groep na een recent gesmaakt optreden gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van Elysian.
Het succes dat deze optredens met zich meebracht, resulteerde uiteindelijk in een eerste EP met als titel 'Sodapop': een frisse slok alternativo-indië-garage rock overgoten met zanglijnen en teksten met een behoorlijk hoog 'tongue-in-cheek' gehalte.
Nieuwe opnames voor een volgende EP/CD zijn momenteel  lopende (release op Rotarock ???).
Live brengen Quirijn Jammaer en Sven Beyrys op drums en bas, David Lefevre en Christophe Gilen op gitaar en Peter van Brabant aan de microfoon eerlijke no-nonsense rock'n-roll, zonder franjes, maar met hopen overgave, energie en charisma.
 
Paralyze
parweb2

De 4 bandleden van Paralyze combineren uiteenlopende genres (rap, grooves, jazz, rock, electro, dance, ..)

Eigen gemaakte nummers met een herkenbare vibe maken hun optredens tot een verrassend feest !!!

Het begon mooi met een debuutoptreden in het voorprogramma van Soulwax  (Red Devil Rock IV). Door met succes (finales, 1ste plaatsen) deel te nemen aan wedstrijden speelden ze o.a. op Boerenrock, Fruitrock, Marktrock, Cultuurmarkt Antwerpen (Bourla schouwburg), Vooruit Gent, Internationaal Rockconcours Universiteiten België .. Nederland .. Duitsland (Cumulus theater Maastricht) en finale Limbomania (3de plaats )

Na enkele jaren van wedstrijden en optredens werd er een jaar met een extra rapper gewerkt (Killamatic) en een jaar met een zangeres (New-G). Deze samenwerking is nu ten einde.

Onlangs werd een full cd 'Summervibes' uitgebracht.  Paralyze is klaar om een afgewerkte show met kwalitatief goede muziek te brengen voor een ruim publiek.

 Songs zijn gratis te downloaden op www.soundclick.com/paralyze

MAIL TO:  paralyze@telenet.be voor alle vragen/opmerkingen/optredens...

 WWW.MYSPACE.COM/PARALYZEBAND

Phoenix Park

phoenix park

 

Phoenix Park is een Arnhemse band en bestaat uit 5 jonge bandleden.

De muziek die zij maken valt te omschrijven als een Indie Rock Style met een eigen smaakje, een combinatie van seventies Rock met nieuwe Britpop.

Een paar jaar geleden begonnen de jongens onder de bandnaam MPM op een zolder met het oefenen en spelen van covers.

Na een paar succesvolle optredens vonden ze de liefde, energie en motivatie die ze zochten om eigen nummers te schrijven.

Vorig jaar sleepten ze zelfs de Publieksprijs van de Kunstbende 2006 binnen, namelijk een rit naar een optreden in een 10 meter lange limousine. Terwijl de limo over de Korenmarkt reed ( het uitgaanscentrum van Arnhem), zeiden de bandleden in de limo tegen elkaar: “Dit gaat wel wat worden jongens !”

De gitarist van de band die op deze avond  na het optreden van  MpM speelde zag wel wat in deze jonge band.

Hij vroeg ze of ze het wat zouden vinden om een cdtje op te nemen in de SAE studio’s in Amsterdam. Natuurlijk sloeg de band zo’n kans niet af.

Met inmiddels een nieuwe drummer, nieuwe nummers en CD in zicht vond de band de tijd rijp voor een nieuwe naam: PHOENIX PARK.

Met een boel optredens in de wacht,  en een nieuwe CD in de hand vragen de enthousiaste, nieuwsgierige jonge muzikanten zich af: Wat zal de toekomst brengen?

Voor foto’s, muziek en video’s ga naar: www.myspace.com/phoenixparkband

 

Rovic

rovicspace

Sound?

Door de combinatie van dubbele zanglijnen met stevige gitaarlijnen en een pompende ritmesectie brengen we een vloeiende mix tussen hardrock en metal, beïnvloed door  punkrockelementen. Het hoofddoel is melodische rockende nummers creëren die het publiek niet onbewogen kunnen laten.

 

Line-up:

De line-up van ROVIC is niet onveranderd gebleven. Doorheen de jaren zijn er meerdere persoonswisselingen geweest, maar nu lijkt het er op dat we een finale bezetting gevonden hebben en zijn we klaar voor world domination.

Michaël Liekens : vocals  30/05/1982  Tienen
Sabine Quirijnen: vocals 13/05/82 Antwerpen
Joris Brouwers: guitars 20/01/81 Betekom
Jimmy Guldentops: guitars  20/06/76 Begijnendijk
Bob Demarsin: drums 12/11/79 Betekom
Joeri De Haes: bass  11/06/76 Aarschot

CD:

Na in 2002 een demo opgenomen te hebben (Your sunset rockvibe) volgde er in 2004 een debuut full-length cd getiteld “#01” . Deze cd hebben we volledig in eigen productie opgenomen (buiten de drums in dé studio te Asse) en is in eigen beheer uitgebracht. De distributie van “#01” gebeurt via Funtime records.

Podia:

Doorheen de jaren speelde ROVIC al op verscheidene festivals:

Rockweekend (NL), Boerenrock, Positive Mind, B-rock, Terrasrock, Lodderrock,Athrock, … en deelde zo reeds de affiche met: Therapy?, Krezip, Dog eat dog, Heideroosjes, Flatcat, Circle, Guy Swinnen, de Kreuners, Face Tomorrow, …

Er werden ook al heel wat clubshows afgewerkt met o.a. :

Cornflames, Five days off, Homer, PN, Scarrots, Convict, Sixtoys, …

De toekomst zien we al voor ons. Een opvolger voor “#01” opnemen, zoveel mogelijk live spelen en zoveel mogelijk mensen van onze muziek laten genieten.

 

The Goossensband

 

goossensband

biografie Goossens’ Band

 

Allen uit eenzelfde familie en samen muzikaal opgegroeid in de beruchte “Goossens’ Basement” ergens ondergronds te (Neer)landen, tussen de oude stoffige platen van ex 60&70’s DJ Steve . Na jarenlange reizen in die rijkdom van muzikale geschiedenis zijn ze naar buiten gekomen met een stevige blues en rock&roll repertoire. Na talrijke optredens in de omstreken alsook elders wordt er de dag van vandaag ook nog een hele reeks andere invloeden bij toegevoegd zoals jazz, soul en funk.

Al heel wat goede zangers en zangeressen zijn gepasseerd bij de Goossens en ook momenteel blijft het een verassing wie er bij de volgende optredens bij hun op het podium zal staan.

The Red Shoe Diaries

Trsdweb

The Red Shoe Diaries is een alternatieve rockband uit Sint-Truiden, die met zijn muziek zowel een muur van gitaren kan optrekken, alsook nu en dan een gevoelige snaar weet te raken. Hun muziek kan je thuis brengen in het genre van de rockmuziek, met grunge invloeden en af en toe psychedelische toestanden.

 

The Red Shoe Diaries bestaat uit vier muzikanten met allemaal verschillende muzikale karakters: dat zorgt voor vuurwerk. Warme klanken met af en toe een scheur. Soms gitzwart en hard, dan weer dromerig. Maar dit steeds met een ruime portie energie, wat duidelijk te merken is tijdens hun live-optredens.

 

De line-up van The Red Shoe Diaries was pas compleet toen Tom Otten - ex Garden of Life - (gitaar) zich voegde bij Adriaan Peeters (zang en gitaar), Wim Rego (bass) en Michiel Corthouts (drums en backing vocals), die al ervaring hadden in hun vorige band Adrenalin.

 

The Sapiens

The sapiens2

The Sapiens is een vierkoppige band die een vleugje soul, jazz en blues mixen tot kleurrijke funky rock 'n roll.

Reeds talrijke optredens mocht deze groep verzorgen. Op Rock Wanted  in Sint-Truiden bleken zij warempel de verrassing van de avond te zijn en overtuigden ze menig muziekliefhebber. Niet moeilijk, met een gitarist die steeds de juiste snaar weet te raken, een zanger met een dijk van een stem, een bassist wiens baslijnen meer dan ooit naar voor komen en een drummer die steeds weet te verrassen met zijn geroffel.

Recent nog vertegenwoordigde de band (met uitzondering van Paul allen wonend in Landen) de stad Landen bij de kunstwedstrijd 'Venus in the box'. Een eerste 'live' radio-optreden was meteen een feit. Tijdens Rotarock 2006 bezorgden 'the Sapiens' menigeen kippenvel met hun uitgesponnen jam-sessies.

tsweb

Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar hebben deze jonge gasten hun muziekgeschiedenis alvast niet gemist. The Sapiens zijn Hans Raemaekers op gitaar, Paul op basgitaar en Jens Similox achter de drums terwijl Niels Delvaux naast het bespelen van een mondharmonica de zang voor zijn rekening neemt.

 

The Setup

set up

The story so far…

 

The Setup is een Belgische hardcoreband die bestaat sinds 2002. In sneltreintempo heeft de band zich een naam gemaakt door genadeloos elke kelder, club, zaal of festival in België en Europa te overweldigen met hun energieke liveshows. Het vijftal kan dan ook al van bij het begin profiteren van de ervaring die de leden opdeden in hardcore/indie-grootheden als Thumbs Down (meerdere Europese tours, verscheidene albums) en Circle (2x Pukkelpop, Rock Herk, andere festivals, cd van de week Knack..).

 

Nauwelijks één jaar na de oprichting van de band verschijnt hun eerste release, de mini-cd: “Nine Kinds Of Pain” (www.eyespyrecords.com).  Een plaat die in media en scene onthaald wordt op lovende kritiek en de start betekent van een periode intensief spelen en touren.

 

Vanaf 2004 werkt de band samen met GSR music (www.gsrmusic.com - NL) één van Europa’s grootste onafhankelijke labels van het moment. “The Pretense Of Normality”, het full-length debuut van The Setup, is het eerste resultaat van deze samenwerking. De plaat wordt opgenomen in “Dé Studio” in Asse, Ace Zek doet de productie. Het album verschijnt in 2005 in de winkels en krijgt een overweldigende respons in scene en media. Algemeen beschouwd als één van de belangrijkste hardcore-releases van 2005 krijgt het album ook de nodige aandacht en airplay op verschillende radiostations (Studio Brussels, FM Brussel, Radio 21…). In het jaar volgend op hun indrukwekkende debuut speelt The Setup meer dan 100 shows! Hierbij onder andere verpletterende optredens op Pukkelpop, Rock Herk en op Europa’s belangrijkste punk- en hardcorefestival “Groezrock” naast een resem andere festivals in binnen- en buitenland (Fredericia – Denemarken, Ninja Fest – UK (London), Ieper HC fest, Puntpop, Maximum HC fest, Teutrock, Hageland Fest, Dornbirn Fest – Oostenrijk, Burning Season Fest – Oostenrijk, Sucks’n’Summer-Fest - Duitsland…).   

 

 

Heden en toekomst…

 

Begin 2007 verschijnt het tweede full-length album “Minister Of Death” (GSR Records). Opnieuw met Ace Zek achter de knoppen voor de productie. Ook dit album krijgt overweldigende reviews in binnen- en buitenland en bevestigt nogmaals dat The Setup één van de toonaangevende Europese hardcorebands van het moment is. De band treedt ondertussen onophoudelijk op en heeft er ook weer verscheidene Europese tours opzitten (met Ramallah, Death Before Dishonor, Born From Pain, First Blood..). Deze zomer kan je de band op verscheidene festivals in binnen- en buitenland zien en horen: Dour Festival (B), Hellfest (F), Ieper HC Fest (B), Zuid Bij Zuidwest (NL).. 

 

To be continued!

 

 

Booking & Management

 

         Management: Rob Franssen for Black Gold Alliance: rob@bornfrompain.com

         Band contact: info@thesetupkills.com

         GSR contact: info@gsrmusic.com

         Reality Records: realityrecordsvzw@hotmail.com

 

 

Websites

 

         www.myspace.com/thesetup

         www.thesetupkills.com

         www.mad-tourbooking.de

         www.gsrmusic.com

         www.realityrecords.be

 


12-04-2007, 03:46:56 Guido Ieven

Reacties (0)
Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Affiche Rotarock 2007

rotarock affiche web


12-04-2007, 03:32:19 Guido Ieven

Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
E-mail

tel. +32 11 88 48 07

Minichat
Organisatie
EVENTSPONSORS
KASPERS nv
Fortis nv
Aulnenhof
Drukkerij Gysemberg
Bert Valkeniers Tienen
Sponsors 2008
Archief