Home
Historiku Kodi Hekurudhor Stacionet Organizimi Aktiviteti Prokurime
Bajze
Shkoder
Mjede
Lezhe
Milot
Gjorm
Ishem
Budull
Fushe/Kruje
Vore
Tirane
Sukth
Shkozet
Durres
Golem
Kavaje
 
Lekaj
Rrogozhine
Peqin
Bishqem
Paper
Vidhas
Elbasan
Kraste
Librazhd
Xhyre
Prrenjas
Pogradec
Lushnje
Fier
Vlore
Ballsh
Linjat e para hekurudhore ne Shqiperi ishin linja minerare dhe ushtarake me skartament te ngushte, te ndertuara ndermjet viteve 1917 dhe 1930, nga austro -hungarezet dhe italianet.

Ndertimi i nje sistemi hekurudhor me skartament standart, filloi ne vitin 1947 dhe vazhdoi me shpejtesi per te arritur ne permasat e tij aktuale prej 677 km, ne vitin 1987.

Rrjeti hekurudhor shtrihet nga Porti i Durresit, ne Detin Adriatik, dhe shkon ne tre drejtime: veri drejt kufirit Shqiptaro - Malazez ne Han te Hotit, ne jug drejt Ballshit dhe Portit te Vlores dhe ne lindje drejt Pogradecit, prane kufirit me Maqedonine.
Adresa postare:
Drejtoria e Pergjithshme e Hekurudhave
L 3., Rruga "Skenderbej"
Durres, ALBANIA
Drejtori i Pergjithshem:
Tel/Fax: +335 52 22037
E-Mail: hsh@hsh.com.al
Marredheniet Nderkombetare:
E-Mail: m.jani@hsh.com.al
Design & Hosting:
Pixel Albania