Presentatie van
de bieren
Presentatie van
de brouwerij
Lekker koken
met bier
Contact en
situatieschets
 
  Augustijn
 
  Piraat
 
  Gulden Draak
 
  Sparta Pils
 
  Celis White
 
  Leute Bokbier
 
  Bruegel
 
  Bornem Dubbel
 
  Bornem Tripel
 
  Geschenkpakketten
 
  Nieuws
 
 
 

 
Gulden Draak


Gulden Draak is een donker zwaar bier van 10,5 % volume alcohol. Ook Gulden Draak is, net als Augustijn een bier dat nagist in de fles of op het vat.
 

 
Gulden Draak is een bier buiten categorie. Het is een bier dat zo rijk, zo gloeiend, zo vol is van zijn typische smaak, dat het de sommige proevers wel eens aan chocolade doet denken en anderen dan weer aan koffie. Engelsen noemen dit soort bier een 'Barley Wine', een 'gerstewijn'. De Gulden Draak ruikt naar overwinning. Het is een uitgesproken feestbier. Het is dan ook niet voor niets dat Gulden Draak in 1998 door het American Tasting Institute tot beste bier ter wereld werd bekroond! Daarnaast won dit bier nog vele andere prijzen.
 

 
Wist u dat de Gulden Draak genoemd is naar het gouden beeld op de top van het Gentse Belfort? Het beeld werd oorspronkelijk in 1111, tijdens een van de eerste kruistochten, door de Noorse koning Sigrid Magnusson aan de stad Constantinopel geschonken (nu Istanboel in Turkije). Vandaar natuurlijk de vorm van een vikingschip dat het beest heeft meegekregen. Ongeveer honderd jaar later was Boudewijn IX, Graaf van Vlaanderen, in een van de volgende kruistochten Keizer van Constantinopel. Omdat hij het beeld zo prachtig vond nam hij het gewoon mee naar Vlaanderen. In 1382 hebben Brugge en Gent zelfs nog slag geleverd voor dit beeld. En wie heeft gewonnen denkt u?

Technische fiche Gulden Draak:

10,5 % volume alcohol, 23 ° Plato
donker bier met nagisting op fles of op vat
minimum 2 jaar houdbaar na botteldatum
verpakkingen: flesjes 33 cl; flessen 75 cl, 1,5 l; vaten 30 l.