nimi Enlach Corona
syntynyt 14.03.2003, FIN
rekisterinumero VH-3886, VRPY-O-018
rotu ratsuponi
väri ja merkit kimo, tipt, pku, oej vsk, mtj psk, vko
säkäkorkeus 133 cm
sukupuoli ori
kisaaja Orli
kasvattaja Enlach Stud
ex-omistaja Laura
omistaja Orli
kotitalli Keijulampi
käyttö kilpaileminen ja jalostus
painotus kouluratsastus
koulutustaso Ko: Helppo B, Re: 90 cm, Me: 90 cm, Ih: 90 cm, ajokoulutettu.
näyttelymenestys         LKV1 x 3, LKV2, LKV3, LKV4, BIS4 x 4, MVA-sert x 2, irtoSERT x 4, KUMA x 3, JS x 8.
jälkeläiset 7 kappaletta, joista oreja 4 ja tammoja 3.

Kuvagalleria
Sukutaulu

   Thing Like That VV
   rt rp-o, 137cm
HC Million Death x HaT Mr. Hyde ox
Faller's Million Beauty xx
Taikajoen Afable VIR MVA Ch Glamour's Aladdin ox KTK II †
Kuujärven Loving YLA1
   Enlach Beriandir
   km wm-t, 113cm
Enchanted Nocturnal Concerto Arecas Anthon
CR Like A Princess
Frondon Derya KTK III † Dayfor
Romance In Florance

Luonnekuvaus

Yleisesti Konsta on orimainen ja hieman kovasisuinen ori. Tämä ei tarkoita, etteikö orin sisus olisi puhdasta kultaa, niinkuin se onkin. Mutta tietääkseen sen, Konstan kanssa täytyy viettää paljon aikaa ja voittaa sen luottamus, jonka jälkeen ori antaa paljon takaisin. Konsta ei mielellään ole muiden hevosten seurassa, mutta tosi kavereita sillä kuitenkin voi olla. Joskus ollaan turvakkain oripoikien kanssa tarhassa. Tammojen lähellä Konstasta muuttuu vaikea ja hankala poni, sitä pitää osata pidätellä. Ori on aina ori. Konsta kyllä pysyy paikoillaan, jos lähellä ei vain ole mitään epätavallista. Ihmiset, jotka osaavat hankalia poneja käsitellä, pärjäävät varmasti myös tämän orin kanssa.

Hoitaessa Konsta on orimainen, eikä tykkää olla kiinni. Herra pysyy kyllä käsissä eikä tötteröi ihmisten edessä. Käytävällä pysyy hyvin kiinni, siinä ei kuitenkaan saa olla kovaa melua, koska ori hermostuu liiallisesta hulluudesta. Harjatessa Konsta on usein varautunut ja utelias, mutta muuttuu tutun ihmisen kanssa kuin eri hevoseksi. Silloin ori pysyy paikoillaan vaikkei olisi sidottu kiinni, nauttii vain harjaamisesta kaula pitkänä. Kavioita puhdistaessa kannattaa varautua jo siihen, että jalat eivät nouse automaattisesti, vaan niitä saa nostella hiki hatussa jonkin aikaa ennen kuin pääsee kiinni kaviopohjaan, ja siihenkin vain raja-aikaisesti. Hieman siis haastava ja aikaavievä tapaus hoitotoimenpiteissä, mutta pahempiakin on nähty.

Varustaessa Konsta tietää kyllä häviävänsä jokaisen käytävän taistelun, mutta yrittää silti sisukkaasti tehdä kaikkensa näyttääkseen, että "minullahan ei nyt mennä ratsastamaan." Parin pyörähdyksen jälkeen ori antaa suhtkoht nätisti laittaa satulan selkään, mutta vyötä kiristettäessä se vielä pyrkii osoittamaan mielipiteensä asiasta luimimalla ja hieman näykkimällä. Sitä tehdessään Konsta ei katso, mihin hampaansa iskee ja varustaja saakin olla tarkkana välttääkseen mustelmat ja ikävät jäljet. Suitsia laitettaessa Konsta pitää viimeiseen asti päätä pystyssä eikä ole huomaavinaankaan epätoivoisesti päätä alas saavaa varustajaansa. Kun sitten vihdoin jaa villisti heiluvasta päästä kiinni ja laskettua sen alas, Konsta toteaa pelinsä pelatuksi ja pitää päänsä kiltisti alhaalla. Kuolaintenkaan laitto ei ole täysin mahdoton juttu; turhien yritysten jälkeen sokeripala pelastaa tilanteen - Konsta ei voi vastustaa niitä. Aina joskus vaikuttaa siltä, että Konsta valitsee tarkkaan henkilön, jonka antaa itseään laittaa. Millä perusteella sitten, sitä en osaa sanoa.

Taluttaessa Konsta on hieman vauhko, etenkin silloin kun tammoja on lähellä. Saattaa lähteä milloin vain rynnimään kovaa vauhtia eteenpäin. Jos pääsee irti jolloin tavalla, ei ori pitkälle pötki, mutta vaarana on, että se menee tammojen lähelle riuhumaan, joten napakka ja voimakas taluttaja. Isomman ja kokeneemman henkilön kanssa Konsta ei esitä niin paljoa mitä tuntemattoman, korkeintaan yrittää työntää itseään sivuttain. Tarhasta Konsta antaa kiinni, mutta on se joskus myös yhtä lystiä, kun yrittää sitä saada porkkanoilla tai kauroilla tulemaan sieltä pois. Helpoiten tulee kun on jäänyt yksin, ilman seuraa. Useimmiten kyllä tulee kiltisti hirnahdellen. Laitumelta Konsta tulee kiltisti, portista joskus yrittäen rynniä. Pysyy hyvin kuitenkin käsissä.

Selkään noustessa Konsta on siihen asti rauhallinen, kunnes ratsastaja ponnistaa selkään. Yleensä juuri sillä hetkellä ori siirtyy hiukkasen, muka muina miehinä, jolloin ratsastajan on joko roikuttava sisukkaasti kyydissä tai laskeuduttava takaisin alas ja yritettävä uudestaan. Jämäkällä komennuksella Konstan saa pysymään nätisti paikoillaan, ainakin yleensä. Jalustimia säädettäessä Konsta yrittää sisukkaasti lähteä kävelemään ja väistelee sekä tanssii joka suuntaan, minne vain kerkeää. Satulavyötä säädettäessä täytyy olla todella varma, että Konsta oikeasti pysyy paikoillaan, sillä jos ori juuri sillä hetkellä päättääkin lähteä kiertämään uraa voi satulavyö mukavasti luiskahtaa otteestasi ja huomaat nopeasti lojuvasi maassa.

Askel-lajit ovat matkaa tavoittavat ja rennot, niissä on miellyttävä istua. Käyntiä saa silti tosissaan pitää yllä, ettei se hiivu aivan olemattomiin ja koottu paketti pysyy järjestyksessä. Päinvastaisesti ravia saa hieman toppuutella, muuten Konstan mahan alla on kohta tuhat jalkaa kipittämässä hirveää kyytiä ympäri uraa. Lyhentämisen salat Konsta todella taitaa. Taitava ratsastaja saakin orista tiiviin paketin ja Konstan olemaan edukseen. Laukan kanssa on tehty paljon töitä, mutta tulostakin ollaan saatu - vieläpä loistavaa sellaista. Konsta todella nauttii laukkaamisesta ja tietää näyttävänsä hyvältä lyhentäessään askeltaan minimiin. Laukka on keinuvaa ja ryhmikästä, jota on helppo työstää vaikeissakin tehtävissä. Askeleen venyttäminen ei todellakaan ole ongelma ja on hieman hämmentävää nähdä Konstan menoa keskiravissa, kun ori venyttää ja venyttää askeltaan.

Ratsastaessa Konsta on yhteistyöhaluinen ja reipas, mutta osaa olla hankala. Herra ei tee mitään ilmaiseksi. Napakka ja kokenut ratsastaja saa Konstan liikkumaan kuin mikäkin kouluratsu. Silloin ei katse tammoihin mene. Talutusratsastuksen parissa herra on kuin mikäkin luonnoton keinuhevonen; monet katselijat ovat ihmetelleet sen rauhallisuutta ja todenneet sen olevan oikein rauhallinen ruunanrupukka. Yritä sitten siinä selittää, että kyllä se ihan ori on. Pikkulapset ovat ihastuneet Konstaan juuri sen rauhallisuuden vuoksi, aivan kuin herra tietäisi, että nyt ollaan kunnian asialla ja sipsuttaa taluttajan vierellä oiekin varovasti, seuraten koko ajan pikkuihmisen reaktiota. Ihanteellinen talutusponi vaikka ori onkin.

Kouluratsastus on todellakin Konstan laji. Ori on kärsivällinen ja yrittää parhaansa. Kuitenkin joskus orin mitta tulee täyteen, ja silloin Konsta osaa olla hankala. Silloin ori jää junnailemaan ja hissuttelemaan eikä mikään tunnu onnistuvan. Niinä harvoina päivinä ratsastajalta vaaditaan itseltäänkin pitkää pinnaa eikä Konstalta silloin saa vaatia vaikeita asioita. Työskentely sujuu silti hyvin. Konsta lähes aina keskittynyt töihinsä eikä silloin katse vahingossakaan vaella tammoihin tai muihin ympäristön mielenkiintoisiin asioihin. Apuja Konsta kuuntelee herkällä korvalla, joskus hieman liiankin herkästi.

Esteratsastus on niitä lajeja, joita Konsta kyllä menee, mutta ei aina mielellään. Kuitenkin tämän hetkinen taso, 90cm, on aivan riittävä tällaiselle orille. Konsta hallitseekin enemmän kouluratoja, kuin estekenttiä. Joskus ei vain huvita hypätä helppoakaan pystyä tai okseria ja silloin vain kiemurrellaan uralla ja jumpitellaan laukannostoissa. Esteet sujuvat yleensä kohtuullisen hyvin ja joskus Konsta saattaa jopa ylittää itsensä jossain tehtävässä sekä ehkä hieman innostuakkin.

Kentällä Konstaa pitää aina hieman herätellä tekemään töitä, sillä keskittyminen tahtoo välillä herpaantua, kun ulkona on muita hevosia ja kesäisin uusia tuoksuja kulkeutuu tuulen mukana - niitä on aina pakko haistella. Konsta aina syttyy loisteeseensa kentällä, sillä ympärillä tapahtuvat jännittävät asiat saavat sen hieman mahtailemaan ja näyttämään, kuka on. Konstassa saattaa aina olla hieman virtaa uusien juttujen keskellä. Kuitenkin työskentely sujuu lähes samalla tavalla kuin aina, ehkä jopa hieman paremmin..

Maneesissa Konsta elää "sään mukaan." Talvisin katolta valuva lumi ja jäiden räsähtely nurkissa saavat orin valppaaksi ja hieman sätkähtelemään. Estetolppien päälle asetetut takit ovat aivan uusia asioita; "sitä ei ennen ollut tuossa!" Konstan ylimääräiseen pomppimiseen ei kuitenkaan tarvitse kiinnittää huomiota, sillä se on kuitenkin suhteellisen vähäistä ja pientä. Mahtavia pukkilaukkoja ja syöksähtelyjä Konsta ei harrasta, paitsi ehkä vapaapäivän vietettyään. Syksyn tuomat tuulet myöskin saavat orin jännittymään. Jos tuuli on jatkuva eikä tule puuskissa, Konsta ei välitä siitä. Äkkinäiset tuulenpuuskat saavat kuitenkin sydämen tykyttämään.

Maastossa Konsta on hieman säikky; äkkinäinen lentoon lehahtava lintuparvi tai rapiseva puska saavat sen tahtomaan äkkiä takaisin kotitallille. Joskus jopa ori ei edes suostu lähtemään kahtakymmentä metriä pidemmälle kotitallista ja tekee välittömästi uukkarin, jos herralle edes ehdotetaan sellaista. Autoista Konsta ei liiemmin välitä. Suuret ja metelöivät rekat saavat orin hieman epävarmaksi sekä myös ne autot, joiden ajajat eivät viitsi hidastaa nähdessään hevosen - oikeastaan lisäävät silloin vain vauhtia. Laukkaaminen ja vaihtuva ympäristö saavat Konsta innostamaan, joskus liikaakin, jonka takia ori ei sovellu kokemattomille. Joka tapauksessa maastoretket Konstan kanssa ovat miellyttäviä, sillä orin persoonallista luonteesta ei voi olla nauttimatta.

Kärryjen edessä Konsta ei aluksi ollut tottunut olemaan, joten silloin ei oikein siinä asiassa hommat toimineet. Oli myös hieman jäykkä, eikä uskaltanut liikutella jalkoja niin voimakkaasti kuin muulloin. Kun enemmän kärrylöillä ajeltiin, alkoi herra luottamaan enemmän itseensä ja onkin nykyään taitava ajoponi. Mikäpä onkaan hienompi nautinto kuin ajella kesäiltaisin auringonlaskun aikana hiljaisilla metsäteillä Konstapojan kanssa. Kyllä nykyäänkin Konstaa pitää aina ennen lähtöä hieman totutella ja venytellä. Ketäpä ei.

Uittaessa Konsta käyttäytyy kuin pieni varsa ja häärii vedessä innoissaan. Etujalat kauhovat vettä raivokkaasti vuorotellen ja ori työntää päänsä veden alle niin, että pinta ylettyy silmiin asti ja pärskii roiskuttaen vettä ympäriinsä. Yleensä vedessä olon jälkeen orin on kertakaikkiaan pakko päästä piehtoroimaan, eikä se silloin valitse aikaa tai sopivaa paikkaa. Kyseiseen onkin syytä varautua.

Pesupaikalla Konsta on oppinut kaikki mahdolliset temput. Se rämpyttää riemuissaan valokatkaisijaa ja availee sekä suljee vesihanoja jatkuvasti. Lisäksi jotenkin kummallisesti Konsta laskee aina jalkansa juuri letkun päälle.. Kengittäessä onneksi kaiken huomion vie kengittäjän laatikko.

Ruoka-aikana Konsta kolistelee kuin viimeistä päivää karsinan ovea, koluttaa suolakiveä seinää vasten ja pitää ylipäätään mahdollisimman kovaa mekkalaa. Ori kyllä uskoo, kun sitä komentaa, mutta käskyt tuppaavat unohtumaan aina,kun kaurat lähestyvät Konstan karsinaa. Naapurihevosia vasten hyökkäillään ja kuoputetaan lattia paljaaksi. Kun ruoka vihdoin nenän alle laskeutuu, kaikki on taas hyvin.

Karsinassa ori käyttäytyy fiksusti, kun kaikki on niinkuin pitää ja yhtään hevosta tallista ei puutu. Mellakointi alkaa heti, kun Konsta huomaa olevansa yksin tai vain pari hevosta on orin seurana. Kun jotain erikoista on tekeillä, Konsta aloittaa pitkän pyörimisrumban hirnuen korvia särkevän kimeästi ja kuopien. Konsta tekee kyllä jokaiselle ohikulkijalle selväksi eleillään, että tämä on minun kotini, sinulla ei ole tänne asiaa turhanpäiten - muunmuassa luimien ja näykkien kohti kaltereita.

Lastaus ei ole nykyään ongelma Konstalle, kunhan pois tullaan tarpeeksi nopeaa tahtia. Ori astuu jännittämättä lastaussillalle ja todellakin hyppää rohkeasti sitään. Poistulo tapahtuu yleensä silmänräpäyksessä ja ihmisen on syytä pysyä mukana. Paras vaihtoehto on ottaa Konsta aina ensimmäiseksi kuljetuksesta ulos, kavereiden lähtiessä ensin ori hätäänytyy ja hirnuu niiden perään kuin viimeistä päivää.

Kuljettaessa Konsta on vauhko ja hieman hermostunut, eikä tiedä, vaikka Konsta teloisi jalkansa siellä, vaikka yleensä matkat on sujunut hyvin ja ongelmitta. Turvallisyyssyistä Konstaa olemme kuljettaneet enimmäkseen autolla, kuin trailerilla. Autolla kuskaillessa voi nimittäin pitää herraa koko ajan silmällä ja näin välttää pahimman tapaturmat. Onneksi olemme tähän asti välttäneet suuremmat vahingot ja isoja ongelmia on vältetty. Kumimatot Konsta kuopii rikki ja rautaketju on ainut mahdollinen sitomisväline, sillä kaikenmaailman riimunnarut ori järsii vaivatta rikki eikä lukotkaan ikinä pysy ehjinä. Tuntemattoman orin tai tamman matkaseuralaisena oleminen ei tule kysymykseenkään ja tutun matkaseuran kanssa Konsta on kohtuullisen rauhallinen ja keskittyy syömään heinää.

Kisoissa Konsta on kärsivällinen, mutta saattaa jännittää hieman. Kisapaikalla Konsta on oikea unelmaponi. Konsta todella nauttii kisaamisesta ja tekee kaiken parhaimman mukaan. On ensiksi jäykkä, eikä tahdo taipua oikeaan suuntaan. Konsta pitää verrytellä paljon, ette lihakset tulevat toimeen hyvin. Verryttelyssä täytyy tehdä myös paljon peruutuksia ja voltteja jotta Konsta alkaa kuunnella ratsasajaa täydellisesti. Monesti sen huomio kiinnittyykin odottaessa johonkin kisakaveriin. Koulukisoissa Konsta on kärsivällinen ja tykkää esiintyä. Silloin Konsta on oikea hurmuri ja saa nauttia yleisön taputuksista usein. Vain totaallinen mokaus voi estää yleisöä taputtamasta, mutta lähes aina saa kuulla pienet kannustukset. Konsta tykkääkin esiintyä kouluradoilla ja keskittyy hyvin. Herra tietää omat taitonsa ja kuinka upea ori on. Ihanampaa kilpailukumppania saa hakea. Esteradoilla kärsivällisyys ei petä, koska tietää, että jos tekee pienenkin virheen, ei silloin kuule taputuksia. Konstasta löytyy useita vauhtinappuloita, mutta tarkkuus ei vauhdin hurmassa kuitenkaan unohdu. Ori nosteleekin reippaasti jalkojaan saadakseen kehuja. Todella kiva kisaponi, missä ja milloin vain. Ja selvästi nauttii kisaamisesta. Tällainen poni on oikea löytö. Herra tietää omat taitonsa ja kuinka upea ori on. Ihanampaa kilpailukumppania saa hakea.

Lyhyesti sanottuna Konstalla on orimaisuudestaan huolimatta suuri kultainen sydän ja mahtava persoona. Kova sisu löytyy, joskus ehkä liiankin kova. Taitavat hankalienkin ponien käsittelijät tulevat kyllä hyvin toimeen Konstan kanssa. Konsta viihtyy hyvin itsekseen, mutta siltä löytyy kuitenkin tarpeen tullen sosiaalisuutta. Tammat saavat Konstan kuitenkin machoilemaan ja silloin siitä tulee hankala ori. Siinä tilanteessa Konsta pitää tuntea ja osata käsitellä sitä. Kaikesta huolimatta Konsta on mahtava kilpakummani ja ystävä. Herran luottamuksen voittaakseen täytyy tehdä paljon töitä, mutta sen saatuaan huomaa, että se oli vaivan arvoista.


Kisakalenteri

Päivämäärä Paikka Luokka Sijoitus
07.04.2003 Crossroad Stud NJ: Muut varsat 1/11, LKV1, BIS4, irtoSERT, JS
20.04.2003 Käpykukka NJ: Risteytysponiorit 1/12, LKV1, JS
04.06.2003 Fire Road NJ: Ratsuponiorit 5/8, KUMA, JS
08.06.2003 YT Maestro NJ: Ratsuponiorit 4/7, LKV4, KUMA, JS
11.06.2003 Pandenium Stallions NJ: Ratsuponiorit 2/10, LKV2, MVA-SERT, JS
03.07.2003 S.N.A.W Stud NJ: Ratsuponiorit 3/10, LKV3, irtoSERT, JS
29.07.2003 Crossroad Stud NJ: Ratsuponiorit 3/20 LKV3, irtoSERT, JS
22.09.2003 Crossroad Stud NJ: Ratsuponiorit 1/7, LKV1, irtoSERT, JS
12.03.2004 VCHY NJ: Ratsuponiorit 1/7, LKV1, MVA-SERT, JS
07.08.2004 Painlane Näyttelyt: Muut ponit 1/7
13.08.2003 Lavinia K.N. Special 24/29
13.08.2003 Lavinia Va B 18/22
11.09.2003 Dollar's Farm He B 14/25
20.09.2003 Paintlane Va B 3/10
28.01.2004 Salidsbury WRJ: Pole bending 7/10
20.03.2004 Haltian Kartano He B 9/11
07.09.2004 Virtuaalitalli Forumi Augustin poniarvostelu ka. 9,1
20.09.2004 KHR KERJ: He B x RE 90 cm x ME 90 cm 17/19
29.09.2004 Keinukallion ponitalli ERJ: RE 70 cm 23/30
29.09.2004 Keinukallion ponitalli ERJ: RE 80 cm 23/30
06.10.2004 KHR ERJ: 50-70 cm 10/18
06.10.2004 KHR ERJ: 50-90 cm 4/18
15.11.2004 KHR KRJ: Helppo C 11/13
15.11.2004 KHR KRJ: Helppo B 10/17
15.12.2004 Aamurusko ERJ: RE 40-50 cm 2/36
15.12.2004 Aamurusko ERJ: RE 60-70 cm 13/34
01.01.2005 Shettismaa RLJ: Leikkiratsastus, munalusikassa 2/4
01.01.2005 Shettismaa RLJ: muna lusikassa 2/4
01.01.2005 KK Alpha RE 80-90 cm 1/20
02.01.2005 Shettismaa KRJ: Helppo B 3/4
02.01.2005 KK Alpha Helppo B 7/20
02.01.2005 KK Alpha He C x RE 80 cm x ME 80 cm 9/20
03.01.2005 Shettismaa He C x RE 80 cm x ME 80 cm 3/4
03.01.2005 KK Alpha RE 60-70 cm 1/20
04.01.2005 Shettismaa Hiihtoratsastus 5/10
08.02.2005 Shettismaa KRJ: Helppo B 6/9
13.02.2005 KK Raitasukka ERJ: RE 50-70 cm 6/50
14.02.2005 Medieval KRJ: Helppo B 4/42
15.02.2005 Siittola Lumenmaa ERJ: RE 60-80 cm 4/20
22.02.2005 KaPoRa KRJ: Helppo B 25/50
27.02.2005 Shettismaa VVJ: Avoin ponivaljakko 7/12
01.03.2005 Shettismaa RLJ: Temppurata 4/7
01.03.2005 Shettismaa RLJ: Tuolileikki 3/7
01.03.2005 Shettismaa RLJ: Pujottelu 3/7
03.03.2005 Shettismaa KERJ: He C x RE 70 cm x ME 70 cm 4/16
16.03.2005 Siittola Lumenmaa KRJ: Helppo B 12/20
05.04.2005 KHR KRJ: Helppo C 5/12
05.04.2005 KHR KRJ: Helppo C 5/12
15.04.2005 Valkeapilvi RE 70-80 cm 13/25
17.05.2005 Wynona Ranch KRJ: Kür Helppo C 34/50
17.05.2005 Wynona Ranch KRJ: Helppo B 28/50
30.05.2005 Wynona Ranch ERJ: RE 40-50 cm 26/40
30.05.2005 Wynona Ranch ERJ: RE 60-70 cm 28/40
30.06.2005 KHR KRJ: Helppo C 13/25
30.06.2005 KHR KRJ: Helppo B 9/37
10.08.2005 KHR KERJ: He C x RE 70 cm x ME 70 cm 22/23
11.08.2005 KHR KRJ: Helppo C 17/46
12.08.2005 KHR ERJ: RE 70 cm 5/20
03.09.2005 KHR KRJ: Helppo C 2/25
03.09.2005 KHR KRJ: Helppo B 3/29
14.02.2006 Raadelman Tila MS: poniorit- ja ruunat sin.
18.03.2006 KHR ERJ: RE 49-60cm 7/30
18.03.2006 KHR ERJ: RE 60-80cm 26/30
07.10.2006 KHR ERJ: RE 50-70cm 2/30
01.02.2007 KHR RE 50-60cm 3/11
01.02.2007 KHR RE 70-80cm 3/8
02.02.2007 KHR Helppo C 3/8
02.02.2007 KHR Helppo B 8/16


Jälkeläiset

Nimi Syntymäaika Sukupuoli Emä
Wizle's Blow RDN 10.11.2003 ori White's Prevalerina
Blizzard's Right To Strike 04.09.2004 ori Ceridwyn Rhonda, KTK II
Devil's Naughty Boy 16.10.2004 ori Wall's Heartbraker
Black Lily CRP 01.04.2005 tamma Black Monarch of Kuusimetsa
Amira Vega 02.11.2005 tamma Crossroad's Adara
La Dream Corona 06.11.2005 tamma Fever Dreams Dina
Leonard TA 28.02.2007 ori Liliana TA


Tekijänoikeus

Ulkoasu: © Heini H
Tekstit: © Orli
Luonne: © Veniro & Loya
Kuvat: © Jessica & Annette