FRA är hotet
Start Bli medlem Våra åsikter Om oss Aktuellt Press Prylar Kontakta oss
FRA är hotet

Idag är det en vecka kvar till lagen om en anpassad försvarsunderrättelseverksamhet, i debatten kallad signalspaning eller FRA, hanteras i riksdagen. Liberala ungdomsförbundet deltog igår i en blocköverskridande demonstration och nylanserar nu integritetssiten www.dingrans.se.


- Ett år av bordläggning, men ingen debatt. Liberala ungdomsförbundet kräver att folkpartiets riksdagsledamöter, som i ryggen har ett integritetspolitiskt program från i år med skrivelsen "Liberaler har alltid genom historien tagit strid mot dem som velat inskränka den enskildes integritet." röstar nej. Inte vill väl de idag sittande riksdagsledamöterna skriva om historien? säger Frida Johansson Metso, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

- Jag är trött på orwellskt nyspråk. Regeringen säger trygghet för individen - men menar säkerhet för staten. Ministrarna säger att avlyssningen ska skydda mot yttre hot - men menar att hotet är medborgarna. Man säger avgränsad avlyssning - men menar allmän avlyssning, säger Frida Johansson Metso.

- För många frågor kvarstår. FRA har aldrig utvärderats - vi vill se en sanningskommission som utvärderar myndigheten innan den får nya befogenheter. Vi vill ha en exempelkatalog om vad "synnerlig vikt för verksamheten" betyder, undantaget som gör att man kan spana på enskilda personer. Vi föreslår att man för in ett direkt förbud mot spaning inom landet, något som enkelt borde gå in i propositionen eftersom regeringen lovar att det inte är syftet. Detta, och mycket mer, borde ha hanterats, avslutar Frida Johansson Metso.
Besök din lokala sida
Senaste nyheter:
» LO-och-(s)-pakten håller lönerna nere
[2008-06-02]
» Urban Ahlin och Socialdemokraterna kvar i trotsåldern…
[2008-05-29]
» Nya orättvisor eller nya lögner?
[2008-05-27]
Pressmeddelanden:
» FRA är hotet
[2008-06-10]
» Vänstern väljer Nordkorea och Kuba framför FN och demokratin!
[2008-05-28]
» Demokratin är schlager
[2008-05-27]
Liberala ungdomsförbundet | Stora Nygatan 2A | Box 2253 | 103 16 Stockholm | 08-410 242 00 | luf@liberal.se