onsdagen den 18 juni 2008
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet
Frihet - Gemenskap - Människovärde
Press Och Media

Bli KDU-Medlem
Fråga

Bör vi bevara regeringen Bildts friskolereform?

KDU skänker "1984" till kd-ledamöter

På onsdag ska riksdagen rösta om den s.k. FRA-lagen som innebär stora hot emot den personliga integriteten. KDU vill få de kristdemokratiska riksdagsledamöterna att vakna genom att skänka dem George Orwells "1984". Under måndagseftermiddagen kommer KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers därför att besöka riksdagen för att lämna över böckerna.  

- Lagförslaget är inte bara ett hot mot den personliga integriteten, utan i längden också något som kan sätta det fria samhällets principer på spel. Vi vill väcka kd-ledamöterna genom att peka på det storebrorssamhälle som förslaget om massavlyssning öppnar upp för. En snabbläsning av "1984" på tisdagsnatten kan förhoppningsvis få riksdagsledamöterna att fundera en gång till över frihetens och den personliga integritetens betydelse för demokratin.

- Nu är det dags att visa att alla tal om ständigt vinna demokratin på nytt inte bra är floskler. Det räcker att fyra borgerliga ledamöter går emot förslaget för att det ska falla. KDU hoppas att det inte bara är de unga kristdemokraterna som tycker att tanken på att staten ska spionera på alla sina medborgare är motbjudande.

 


/upload/kdu06/kontakter/web_charliemini1.jpg
Charlie Weimers
Förbundsordförande
08-723 25 35
weimers@kdu.se
/upload/kdu06/kontakter/web_simonmini1.jpg
Simon Westberg
Förbundssekreterare
08-723 25 33
simon.westberg@kdu.se
/upload/kdu06/puffbilder/box_familjevarderingar.jpg
Enagagera dig!
/upload/kdu06/menybilder/charlie.jpg
/upload/kdu06/ovarderligt_box.jpg
Våra Distrikt