KURITTOMAN LEIJONARAITA

OIKEA NIMI : Kurittoman Leijonaraita SUKUPUOLI : ori
LEMPINIMI : Riksu OMISTAJA : Moondance x
SYNTYNYT : 19.05.2007 KASVATTAJA : Kurittoman x
SÄKÄ : 155cm EX-OMISTAJA : Mörkövaara x
ROTU : suomenhevonen KOULUTUS : helppo a / 100cm
REKNRO : rekisteröidään x PAINOTUS : yleis

      » kilpailukalenteri - päiväkirja - valmennukset

Luonteeltaan Riksu on miellyttävä ori, joka on taitava yleishevonen ja mukava kaveri. Se ei pienistä säikähdä, eikä hötkyile, vaan jaksaa olla kärsivällinen tilanteessa kuin tilanteessa. Tahdon voimaa Riksulla on niin paljon, että ori päättäessään pääsisi vaikka läpi harmaan kiven. Onneksi ori kuitenkin on ratsastaessa yhteistyöhaluinen ja vain harvoin on juntti tuulella, jolloin oria ei huvita edes kävellä eteen päin. Ori on ratsuna positiivinen ja luotettava, sekä yrittää aina parhaansa. Hoitaessa Riksu tosin on hieman säheltäjä, mutta lempeä sellainen.

Hoitaessa Riksu on hieman häslä - se pyörii paljon karsinassa ja nostelee koipiaan, sekä on koko ajan tökkimässä hoitajaa. Lempeä ori kuitenkin on, joten sitä voi ihan hyvin pitää vapaana. Se antaa harjata joka puolelta, vaikka hieman kutiaakin vatsan alta. Varusteet on helppo laittaa Riksulle, sillä ori pysyy kiltisti paikoillaan, eikä pullistele vai visko päätään. Pinteleitä laittaessa ori yhdistää sen kavioiden puhdistamiseen ja nostelee jalkojaan herkästi. Kavioita puhdistaessa jalat pysyvät hyvin ylhäällä, eikä Riksu nojaa hoitajaansa kovinkaan paljoa. Päätä harjatessa Riksu ei malta pysyä kauaa paikoillaan, vaan saattaa alkaa heittelemään päätään. Peseminen on Riksulle mieluisa asia ja se menee helposti pesupaikalle, sekä seisoo nätisti pesemisen aikana.

Ratsastaessa Riksusta löytyy sisua ja päättäväisyyttä, sekä yhteistyöhalua ja pieni ripaus omaa tahtoa. Ori on miellyttävän positiivinen ratsastaa ja se ei koskaan väsy - Riksu kantaisi iloisin mielin ratsastajaansa vaikka kuinka kauan. Se yrittää aina parhaansa ja vaikka ei tehtävää hallitsisikaan, se posiitivisesti tekee niin hyvin kuin osaa. Se taitaa niin esteet kuin koulunkin, sekä on luotettava, mutta reipas maastoratsu. Ori omaa hienot askeleet, jotka ovat ilmavat ja matkaa voittavat, sekä kuitenkin miellyttävät istua. Se osaa käyttää itseään hyvin ja juuri sen verran, kuin on tarve. Riksu antaa itsestään kaiken taitavalle ratsastajalle ja hieman kokemattomammalle se säästelee itseään, mutta tottelee kuitenkin hyvin. Esteillä Riksu on vauhdikas ja saattaa painaa paljon ohjalle. Puolipidätteet ja rauhallinen istunta ja päättäväinen ratsastus saavat orin pysymään hallinnassa. Riksu osaa tiukat tiet ja hyppää pienellä ilmavaralla, mutta varoo kuitenkin hyvin puomien pudotusta. Ori käyttää selkäänsä hypyissä ja vetää jalat tarpeeksi alleen. Puomiharjoitukset ovat orin mielestä hieman tylsiä ja se välillä innostuu hyppimään kolmen puomin yli kerralla. Erikoisesteet epäilyttävät Riksua ja niiden hyppääminen on yleisölle melkoista huvia - ori saattaa hypätä paikaltaan hassun näköisiä loikkia. Koulussa ori on pehmeä ratsastaa, eikä paina niin paljoa ohjille. Koulu sujuu Riksulta myöskin hyvin ja se on taipuisa, eikä paina kauheasti ohjalle. Voltit tosin meinaavat aina pienentyä, kun ori kaatuu herkästi sisälle päin. Ulko-ohja on tärkeä apu Riksulla ratsastaessa. Orilla on lennokkaat askeleet ja se hallitsee hyvin väistöt ja erilaiset taivutukset. Maastossa Riksu on hyvinkin vauhdikas ja saattaa innostua, mutta kuitenkin ratsastaja pystyy luottamaan siihen, että ori pysähtyy jotenkin ja se ei hypi sivuun tai pystyyn. Vauhti on kova, mutta voit huoleti antaa Riksun mennä lujaa. Se nauttii pienestä irroittelusta lumisilla pelloilla tai hiekkapätkillä.

Kilpailuissa ori on rauhallinen, mutta virkeä. Se tutkii mielellään uutta paikkaa ja hörisee tammoille ollessaan käsihevosena. Kuitenkin kilpailusuoritukseen ori keskittyy lähes poikkeuksetta, ellei ole ollut hieman huono päivä. Silloin ei tunnu oikein mikään sujuvan ja orin ajatukset ovat kaikkialla muualla paitsi kilpailusuorituksessa. Onneksi näin on harvoin. Riksu menee traileriin mielellään ja on nätisti kuljetuksen aikana.ISÄ Pohjantähti
KTK-III
ii. Pohjantoivo evm
ie. Iltatähti evm
EMÄ Pirtsakka WQ
ei. Räppääjä WQ evm
ee. Pirpana WQ evmKuvien (c) misery.Riksu on toki siitoskäytössä lähinnä vain ulkopuolisille tammoille. Tammoja se ottaa harkiten vastaan ja ehdotonta on, että tammalla on yksi polvi sukua netissä. Sivujen on oltava siistit, muuta vaatimusta ei oikeastaan ole. Riksu astuu tammoja mielellään omalla tallillaan turvallisissa puitteissa, mutta voi myös matkustaa lähellä oleville talleille. Tammoille omalla tallilla ilmainen majoitus. Varsamaksu on 300v€ ja astutusmaksu 200v€.

o. Mörkövaaran Laukkuvaras
o. Pikantin Pikkelssi