Design © niksu 08
  Photos © Klosterhof
  Medingen,
  Gestüt Kempke Hof
  Other © MHW 06-08

  Do NOT copy!
Helter-Skelter VH-24763
♣ Helter-Skelter "Heke" VH-24763
♣ Holsteintamma
♣ 13.12.2006, v
♣ Tummanruunikko, 166cm
♣ Koulupainotus, GP + 100cm
♣ Kasvattaja Marlene Fischer ja välittäjä Sacrificial
♣ Omistaja Poisonblack
♣ Ei meriittejä
♣ KRJ-sijoituksia 36, joista voittoja 7

♣ Jälkeläisiä 4, joista oreja 1 ja tammoja 3Her gallery

© Jordan Stables


Her character
Helter-Skelter aka Heke on erittäin yhteistyöhaluinen tamma, joka antaa kaikkensa ratsastajansa eteen. Luonteeltaan tämä tapaus on hyvin tasainen, tammojen tyypilliset mielialojen heittelyt ja kiukuttelukohtaukset eivät ole tuttuja ilmiöitä Hekelle. Helppo käsitellä niin maasta kuin satulasta.

Hoitaessa: Heke on todella kiltti ja helposti käsiteltävä. Tamma tykkää, kun sen kanssa puuhaillaan mahdollisimman paljon, harjaillaan ja muutenkin lellitään. Heke on myös hyvin sosiaalinen eläin ja tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muidenkin hevosten kanssa. Hoitaessa hevosta ei tarvitse laittaa kiinni karsinassa, koska se ei pyöri tai muutenkaan hösellä. Mahanalus on hieman kutiavaa seutua Hekellä, mutta yllättävästi se ei edes luimi sieltä harjatessa, ainoastaan yrittää kiskoa vatsaansa sisään sinnikkäästi. Tammojen normaaleja metkuja ja kiukutteluja Heke ei ollenkaan harrasta ja siksi tämän hevosen uskaltaa antaa kokemattomille ja nuorillekin käsiteltäväksi. Tamma on hyvin selväpäinen ja käyttäytyy järkevästi tilanteessa kuin tilanteessa, tosin pesuboksiin meneminen on työn ja tuskan takana. Heke jostakin syystä pelkää pesariin menemistä ja hangoittelee suuresti vastaa, kun tammaa yritetään sinne viedä. Useimmiten kuitenkin pienen suostuttelun ja makupalojen jälkeen hevonen menee sinne ja seisoo käsittelyn ajan kuin patsas. Satuloiminen ja suitsiminen eivät ole ongelma ja vyökin on helppo kiristää - tamma ei nimittän pullisetele tipan tippaa.

Ratsastaessa: Heke on hyvin nöyrä ja yhteistyöhaluinen hevonen ratsastaessa. Tamma tarvitsee pitkät alkuverkat, koska se kärsii hieman jäykkyydestä, mutta vauhtiin päästyään tätä hevosta ei voi pysäyttää mikään. Heke liitelee kauniissa tahdissa keveällä askeleella eteenpäin, kunhan ratsastaja muistaa pehmeät, pienet avut ja herkän käden. Ei tamma pahemmin kavahda hieman reippaampiakaan otteita, mutta suoritus jää usein vain pinnalliselle tasolle - hevonen ei ole mukana siinä koko sydämestään. Mitään suurempia heikkouksia Hekellä ei ole, se suorittaa annetut tehtävät helposti ja vaivattomasti. Esteitä Heke hyppää 100-tasolla, mutta sillä ei ole estehevosen paloa ja halua ylittää mahdottomatkin esteet. Hypätessä tamma ei kuumu ollenkaan ja tekee parhaansa, tosin esteiden kasvaessa alkaa epävarmuus näkymään hevosesta. Kaikkein parhaimmillaan Heke on pienehköillä esteillä ja sillä hypätäänkin suhteellisen usein erilaisia jumppiksia, jotka auttavat koulupuolen työskentelyn kanssa. Tamma on pomminvarma maastoillessa, joten sen selkään uskaltaa päästää aloittelijankin. Heke ravaa silloin kuin muut ravaa ja laukkaa silloin kuin muut laukkaa. Tosin johtohevosenakaan tamma ei ole paha - se on rauhallinen ja antaa mielellään ratsastajan määrätä tahdin.

Kisoissa: Heke on helppo kuljettaa, eikä se oikeastaan hermoile ollenkaan. Kisapaikalla se keskittyy ratsastajaan ja suoritukseen, eikä hösellä tai häröile turhia. Useimmiten tamma tuokin mukanaan ruusukkeen kotiin, mutta huonojakin päiviä on matkan varrelle sattunut. Tällöin hevonen ei ole ollut suorituksessa mukana koko sydämellään, vaan mennyt kun on pakko.


Her pedigree and genealogy
 i. Turmoil  ii. Frostbitten  iii. Solid Twitter
 iie. Tufthunter
 ie. Hoary One  iei. Eclipsed By Me
 iee. Death-Grip
 e. Demonology  ei. Cedric X  eii. Willenskraft
 eie. Down Hunt
  ee. Shameful Sickness  eei. Enigma
 eee. Crack Habit


Helter-Skelter'sta käytiin suuret taistelut, jotta tamma saatiin meille Maple Hill'iin. Mukavasta suvusta lähtöisin oleva Heke oli 5-vuotiaana monien kykyjenetsijien suosioissa upean luonteensa ja mahtavien ratasuoritusten takia, joten aivan pikkuhinnalla tämä ei lähtenyt. Helter-Skelter on kuitenkin osoittanut olevansa jokaisen pennin arvoinen ratsu, joka on myös varastanut tallityöntekijöiden sydämet.

i. Turmoil oli kovan tason kouluori, joka jätti monia menestyneitä jälkeläisiä kouluradoille. Katsomossa kuului vain huokauksia, kun Turm tanssahteli radalla. Esteitäkin sillä yritettiin, vähän huonommalla menestyksellä. Orin ainoa estetulos taitaa olla hylätty 130-radalla, sitä pienempiä Turm'lla ei edes kisattu. Potentiaalia esteille oli suvun puolelta, mutta pojasta kehkeytyikin oikea kouluhelmi. Turm menehtyi suolikiertymään 15-vuotiaana. Luonne hevosella oli hyvä, mutta ratsastaessa temperamenttia löytyi.
ii. Frostbitten'n taidot ulottuivat enemmänkin estepuolelle. Ossi hyppelehti vaativan luokan esteratoja, jopa 170cm asti. Sen syntymä olikin pieni pettymys, sillä suku osoittaa koulupuolelle. Ossin luonne oli täysi 10. Hevosen selkään uskaltautuivat kaikki, eläkkeellä ollessaan herra toimi jopa vammaisratsuna. Nykyään ukko viettää ansaittuja eläkepäiviä, mutta lähtö taitaa olla lähellä.
ie. Hoary One'n ainoa jälkeläinen oli Turm. Tamma oli luonteeltaan tulta ja tappuraa, ratsastaessa suorastaan raketti. One ei kuitenkaan ehtinyt kisata paljoa, sillä lähtö koitti pian, jalan murruttua, 6 vuoden iässä. Silti tästä hevosesta kirjoitettiin useassa lehdessä, niin upea ilmestys se oli. Parit näyttelyt punarautiaalla tammalla kisattiin myös, mutta niistä ei sen suurempia tuloksia tullut.
iii. Solid Twitter oli kovan luokan kouluhevonen. Heke on vilautellut isoisoisänsä taitoja, ja on ulkonäöllisesti aivan samaa luokkaa. Luonteeltaan Solid oli melko kiltti, mutta myös ilkikurisuutta löytyi. Kimo kun saattoi kouluradalla vaihteeksi hyppiä aitojen yli. Ori menehtyi vanhuuteen 24-vuotiaana.
iie. Tufthunter toimi vain harrasteratsuna, ja merkittävää kisauraa sillä ei ollut, joitakin seuran kilpailuja lukuunottamatta. Luonteeltaan tamma oli rauhallinen, jopa laiskakin. Ulkonäöllisesti Tennillä oli monia suuria virheitä. Jalka-asennotkin olivat väärät...
iei. Eclipsed By Me tullaan muistamaan aina. Yleisöstä ei kuulunut hiiskahdustakaan, kun upea ori tanssahteli kouluradalla. Suoritus päättyi runsaisiin suosionosoituksiin. Väriltäänkin ori oli upea, musta kuin yö. Läsi ja täyssukat korostivat väriä entisestään. Eki menehtyi ähkyyn.
iee. Death-Grip oli kuin Eclipsed By Me, mutta vain estepuolella. Tamma loikki kevyesti 170 cm radat, irtona jopa kahta metriä. Väriltään tamma oli kuin valkoinen satiini, ja luonteeltaan Grip oli tulta ja tappuraa. Hevosen selässä ei pysynyt kuka tahansa, vaan aina sillä oli tietty kisaaja.

e. Demonology'kin toimi hyvänä kouluratsuna. Alku oli takkuista, sillä rouva ei osannut mitään, ja oli melkoinen norsu. Nykyinen omistaja touhusi Demo'n kanssa pari vuotta, ennen kuin yhteinen sävel löytyi. Sen jälkee tummanruunkkotamma on toiminut todella hyvin, ja monia ostotarjouksiakin siitä on heitelty. Demo oli ennen melko äkäinen, mutta parin vuoden kuluessa rauhoittunut merkittävästi. Parhaat tulokset on saatu kansallisista koulukilpailuista, prosentit ovat pyörineet siinä 70 paikkeilla.
ei. Cedric X'ssa oli sitä jotain. Koulutulokset olivat huipussaan, rakenne täydellinen, luonnekin kohdallaan.. Kaikki oli täydellistä. Myös jälkeläistuloksien perusteella voidaan sanoa, että Cedric oli yksi parhaita puoliverioreja ikinä. Ori edusti kotimaataan myös MM-kilpailuissa, mutta stressin takia herra jäi häntäpäähän. Hieman harmitti, mutta eipä sille mitään voinut.
ee. Shameful Sickness kuului luokkaan normaalit kisaratsut. Muutamat kansalliset sillä startattiin, ei sen enempää. Tuloslistan puolivälistä puoliverinen on monesti löytynyt. Kotioloissa Salli oli melko laiskahko, mutta kisakentillä ytyä löytyi. Monesti arvostelupapereissa luki " vauhdikas tamma ". Se toimi myös tunneilla elämänsä loppuvaiheilla, ja Salli oli yksi tallin suosituimmista hevosista.
eii. Willenskraft oli tavallinen puskaratsu, jota ratsastettiin noin kerta per kuukausi. Herralla ei kilpailtu ollenkaan, mikä toisaalta näkyy jälkeläismäärissä. Cedric X oli Wille'n ainoa jälkeläinen, josta ihme kyllä tuli jotain. Wille oli rakenteellisesti huippuluokkaa.
eie. Down Hunt'n takajalat olivat harvinaisen herkkiä ensimmäisen varsan syntymisen jälkeen. Jos ihminen tuli 2 metriä liian lähelle, takajalka alkoi viuhua. Halin tarina päättyi pian, sillä se lopetettiin 4 vuoden iässä , sillä se alkoi käydä ihmisille vaaralliseksi.
eei. Enigma oli hieman keskivertoa parempi siitosori, jolla ei kilpailu-uraa ollut lähes ollenkaan. Jälkeläisiä Enigma'lta löytyy silti lähes kolmesataa (300) jälkeläistä, joiden joukosta löytyy toinen toistaan mainiompia hevosia. Ruunikko läsipää oli luonteeltaan tasainen.
eee. Crack Habit oli kovan luokan kouluratsu. EM-kilpailuissakin upea tamma on havaittu, jopa sijalta 3 ! Tämä puoliverinen oli kantakirjattukin, I-palkinnolla. Lisäksi tamman luonne puhui puolestaan, ennen kilpailu-uran alkua Crack'lla pystyivät ratsastamaan alle kouluikäisetkin.

© Narrowin


Her descendants
Synt.aika Rotu ja sukup. Nimi Isä Om.
24.09.07 Holst-t. Miss Barcelona MHW Dirty White Boy Apollo
08.09.07 Holst-t. My Mistress MHW Dirty White Boy Nöfff.
03.06.07 Holst-o. Cut-Troath MHW Dirty White Boy Skurvash
20.05.07 Holst-t. Fade To Black MHW Dirty White Boy FancyHer competitions of KRJ
PVM Paikka Kutsu Taso Sijoitus
30.11.07 Hampús kutsu VaA 9/255
29.10.07 BRT kutsu GP 1/36
25.10.07 Bratislava kutsu VaA 5/60
22.10.07 Allu Express Kutsu Int. I 3/30
21.10.07 Southern E Arabs Kutsu VaA 3/14, 62.38%
18.10.07 RR Kutsu Int. II 2/53
18.10.07 Southern E Arabs Kutsu HeC 1/23, 75.24%
17.10.07 Kiaisas Kutsu GP 2/46
17.10.07 Maple Hill's Warmbloods Kutsu GP 2/30
17.10.07 Maple Hill's Warmbloods Kutsu Int. II 1/30
17.10.07 Maple Hill's Warmbloods Kutsu Int. II 4/30
15.10.07 Chennye Kutsu Int. I 4/24
05.10.07 BRT Kutsu GP 2/23
05.10.07 BRT Kutsu Int. I 2/27
03.10.07 Khedain Kutsu Int. II 3/23
15.09.07 De Duivel Kutsu GP 1/34
17.08.07 VMR kutsu VaA 8/92
16.08.07 VMR kutsu Int. I 3/57
08.08.07 TuViRa kutsu GP 2/44
15.05.07 KRJ-Cup kutsu VaA 11/249, 75.74%
10.05.07 Amagon Kisatalli kutsu Int. I 3/38
04.05.07 Alvás kutsu Int. I - Int. II 6/46
03.05.07 Encorcellement Andalucias kutsu GP 5/50, 68.46%
02.05.07 VMR kutsu VaB 7/93
29.04.07 BR Team kutsu Kür VaA 3/47
29.04.07 Delic kutsu VaA 5/35
29.04.07 BR Team kutsu K.N. Special 1/63
28.04.07 Cremello Stables kutsu Prix St. Georges 3/30
26.04.07 Excel Stallions kutsu GP 6/47
26.04.07 Excel Stallions kutsu Prix St. Georges 3/50
21.04.07 BR Team kutsu Int. I 5/29
20.04.07 Maple Hill's Warmbloods kutsu GP 1/40
20.04.07 Maple Hill's Warmbloods kutsu GP 6/40
20.04.07 BR Team kutsu Int. II 4/26
20.04.07 Etna kutsu VaA 6/50
19.04.07 BR Team kutsu Int. II 1/27