Riff-Raff ? kommunism och klasskampsteori
Sök riff-raff.se med GoogleBoklåda
Återförsäljare
Läsvärt
Länkar
Kontakt
Om riff-raff

Start
Alla publikationer
Textindex
Andra riffiga texter

Nummer
1
2
3-4
5
6
7
7

Beställ riff-raff direkt på vår webbplats


In English

Välkommen till tidskriften riff-raffs webbplats. Här kan du beställa alla utkomna nummer samt en rad andra böcker och skrifter. Alla artiklar vi har publicerat finns även att läsa direkt på sidan.

Aktuellt nummer


hösten 2006
442 s. 130 kr beställ
Hela numret som pdf

Huvuddelen av detta nummer ägnas åt en presentation av gruppen Théorie communiste och deras ansats att med hjälp av en periodisering av och med förstorningsglaset tätt intill kapitalet och klasskampen försöka förstå innehållet i de historiskt gångna kampcyklerna liksom dagens situation. Som vanligt är blicken fäst vid hur en proletär revolution måste se ut idag, vilka öppningar till kommunism som kan spränga fram ur svaret på kapitalets exploatering. I anslutning till detta kommer vi i kontakt med den internationella »kommuniseringsströmningen» – vad är och vill den för något? I en andra del följer en debatt kring Marcels text från förra numret samt en diskussion om kris–sammanbrottsproblematiken. Den sista delen utgörs av Marx–Engelsserien i vilken vi denna gång kommer med färska svenska översättningar av två Marxbrev och ett urval ur Den heliga familjen.


Nyheter och uppdateringar

7 november 2007
Vi har upptäckt att vi har problem med beställningsfunktionen på hemsidan. Ni som önskar beställa böcker och tidskrifter kan tills vi har löst problemet enklast höra av er till vår e-post, men det blir i så fall dessvärre okrypterad kommunikation.

1 november 2007
Vi har översatt Troploins »Generallinjen» och lagt upp den på läsvärt.

24 augusti 2007
Nya titlar i boklådan: For workers' power, Internationalists in France during the second world war, Situationist international anthology (2007), The unknown revolution.

16 maj 2007
Ett sextiotal småfel i den digitala utgåvan av riff-raff nr 8 har rättats och en ny pdf-fil finns att ladda ner. (Också html-filerna är uppdaterade.)

På webbsidan Meeting har några artiklar som kommenterar texten »Angreppets och undandragandets kommunism» från riff-raff nr 7 nyligen kommit upp, vilket vi välkomnar. (Tidigare i år lades där upp en fransk översättning av texten.) I mån av tid kommer vi i sommar att försöka översätta den här franska kritiken till svenska.

30 april 2007
Ett flygblad till årets första maj (pdf). Skriv gärna ut och sprid på demonstrationsspektaklen!

29 april 2007
Vi har i natt sänkt några av våra priser i boklådan.

14 april 2007
Harry Cleavers Att läsa Kapitalet politiskt har just kommit ut på svenska på Roh-nin förlag och går utmärkt att beställa från boklådan.

11 april 2007
Uppdaterad kontaktinformation (ny adress/postbox).

4 februari 2007
Nytt i boklådan: En låda med riff-raff nr 1 har återfunnits och går därför på nytt att beställa. För den som läser franska finns också ett par titlar av Théorie communiste till försäljning.

22 januari 2007
En sida med en rapport om mötet i oktober förra året har lagts upp. Där finns också Théorie communistes föredrag om anti-CPE-rörelsen tillgängligt för nedladdning.

4 januari 2007
Uppdaterad kontaktinformation (ny PGP-nyckel). Boklådan är också uppe igen.

23 oktober 2006
Var så god. Nu finns riff-raff nummer 8 också att ladda ner från hemsidan.

18 oktober 2006
Nytt nummer av riff-raff ute nu!

Numret är på hela 442 sidor och kostar 130 kronor inklusive porto. Gör en beställning från boklådan och betala in pengarna på pg 4091349-3 (fm media)

Vi kommer att ha ett öppet möte i Göteborg den 29/10 kl 19.00 på Victoriahuset (Hagabion), detta i samarbete med »Vår makt» som äger rum den helgen. Tala kommer bl.a. en medlem av Théorie communiste.

Tidskriften och annat kommer att finnas till försäljning där (om man t.ex. vill spara oss portopengar).

Alla texter ska någon gång i dagarna att läggas ut på hemsidan, men medan ni väntar på detta samt på att er beställning ska komma fram kan ni redan nu läsa inledningen här.

30 augusti 2006
På grund av slarv med ett skräppostfilter från vår sida har beställningsfunktionen till boklådan varit ur funktion sedan ca den 1 juli. På grund av detta har vi inte kunnat ta emot några e-postmeddelanden under tiden. Nu fungerar det dock igen, men alla beställningar sedan ungefär en månads tid tillbaka måste göras om för att vi ska kunna se dem.

1 maj 2006
Bordiga versus Pannekoek – en pamflett om handlar om kommunismen och förhållandet mellan parti och klass. Ladda hem och skriv ut själv.

Ett flygblad till Första maj (pdf).

5 april 2006
Läsvärt fick sig en ordentlig uppdatering inatt. Kolla in det nya Bordigaarkivet.

4 april 2006
Henri Simon från Echange et mouvement har i dagarna skrivit om den senaste tidens händelser i Frankrike. Läs vår översättning! (html, pdf) Vi har också lagt upp en intervju (html, pdf) som vi gjorde med Henri i somras där han bland annat berättar om sitt liv som »militant» samt ger sin syn på vad den dagliga klasskampen handlar om.

23 mars 2006
Vi kan glatt meddela att från och med nu kommer alla beställningar från boklådan att skickas krypterade (PGP). Vi kan nu också ta emot vanliga PGP-krypterade e-brev till vår adress. Se vår uppdaterade kontaktinformation.

14 december 2005
Julerbjudande i boklådan. För er som ännu inte hunnit köpa alla julklappar i år kan vi erbjuda riff-raff nr 2–7 (1:an börjar ta slut) tillsammans med Vägrandets dynamik för 350 kronor. Vi säljer nu också Kapitalets produktionsprocess för en femtiolapp.

Vi har också lagt upp ett svar till IKS kritik av »Kommunistiska perspektiv» från inledningen till riff-raff nr 5 under andra riffiga texter.

29 november 2005
30 förflutna år sedan Förbundet Kommunists översättning av Kapitalets produktionsprocess tyckte vi kunde firas med en ny, redigerad elektronisk version. Trots att boken har sina teoretiska brister tror vi att den fortfarande är den bästa, mest lättlästa introduktionen till Marx’ Kapitalet som har givits ut på svenska. Som tidigare finns boken som pdf-, doc- och rtf-fil under läsvärt. För de som inte har möjlighet att skriva ut boken har vi gjort några få exemplar som inom kort ska gå att beställa från boklådan.Ny pamflett på nätet

Läs mer om tidskriften riff-raff och syftet med vår verksamhet

Vi säljer mer än bara riff-raff. Ta en titt i vår boklåda

Riff-raff in miscellaneous languages

För att läsa PDF-filer kan du behöva Adobe Reader

XHTML CSS