Gå til hovedinnhold  |   Gå til sidemeny  |  Gå til høyremeny
Vennskapskommuner

Sørum kommune har én vennskapskommune:

Hagfors kommun i Värmland, Sverige.
Kommunen ligger i Klarälvdalen, ca. 80 km nord for Karlstad. Sørste tettsted i kommunen heter også Hagfors. I innbyggertall er Hagfors kommune med sine ca. 13.700 innbyggere noe mindre enn Sørum kommune.

Kommunen har hotell, campingplass og hytteutleie. Av fritidstilbud finner du bl.a. friluftsbad, ridehus, golfbane og alpinanlegg.

Best informasjon om vennskapskommunen vår finner du på deres egen nettside:


Kulturkontoret i Sørum på tlf. 63 82 53 58 kan være behjelpelig med å formidle kontakt med vennskapskommunen for f.eks. kulturutveksling.

Tidligere hadde Sørum kommune også vennskapskommune i Danmark, Kjellerup kommune på Midt-Jylland. Kjellerup ble fra 1. januar 2007 slått sammen med flere av de omkringliggende kommunene til den nye storkommunen Silkeborg. Dette er en konsekvens av den store kommunestrukturendringen som er gjennomført i Danmark. Den nye storkommunen Silkeborg har besluttet å si opp det formelle vennskapskommunesamarbeidet med øvrige nordiske kommuner, men vil la Foreningen Norden i de nordiske landene ta hånd om det ikke-formaliserte samarbeidet.

Innholdsansvarlig: Politisk sekretær Odd Hellum
Skrevet: 25.03.2008 14:51:21


Skog 
Tenk på miljøet før du skriver ut denne siden
Rådhuset, Kuskerudvegen 11, Postboks 113, 1921 Sørumsand, Telefon: 63 82 53 00, E-post: postmottak@sorum.kommune.no
Utviklet i samarbeid med Sem & Stenersen Prokom