Dennis Wilt (20-11-1969) werkt als meteoroloog en presentator bij Meteo Consult.

Van 2005 tot en met 2007 verzorgde hij de weerpresentaties op de zender Tien (Talpa). Snel daarna presenteerde hij tijdens het RTL-ontbijtnieuws het vakantieweer in Europa.

Dennis is verder regelmatig te zien op de regionale TV zenders; RTV Noord-Holland, TV-Gelderland, Omroep Brabant en TV-Drenthe. En als zijn TV-activiteiten het toelaten is hij soms ook te horen op de radio.

Ook op Internet kun je niet om Dennis heen. Met zijn collega presentatoren worden dagelijks presentaties verzorgd voor www.weer.nl maar ook voor de websites van diverse kranten. Daarnaast verzorgt hij ook regelmatig de specifieke Engelstalige presentaties voor de offshore en scheepvaart industrie. Ook de medewerkers van de meeste bouwbedrijven in Nederland zien Dennis vaak voorbijkomen op de website van Bouwend Nederland.

Met veel plezier verzorgt Dennis regelmatig cursussen, workshops en lezingen om zijn kennis op het gebied van het weer en het klimaat op een enthousiaste wijze over te dragen.

In 1994 begon Dennis zijn loopbaan als luchtvaartmeteoroloog bij de Koninklijke Luchtmacht waar hij tot 2001 zowel in binnen- als buitenland heeft gewerkt. Hier heeft hij ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van dagelijkse briefings aan vliegers en het geven van presentaties en cursussen.

Dennis is getrouwd met Diane en de gelukkige vader van dochter Jolijn en zoon Hidde. Hij is sportief en vooral dol op de buitenlucht, weer of géén weer.
Dennis Wilt
Postcode check
Wilt u het weerkanaal ook ontvangen? Doe de postcode check!

Voer hier uw postcode in