Slobodna Dalmacija

Crna kronika

23.10.2008. | 23:55

UBIJEN IVO PUKANIĆ Policija: Niti jedan motiv ne može se isključiti (FOTOGALERIJA i VIDEO)

Uništeno vozilo pokraj kojega je ubijen Ivo Pukanić / Damjan Tadić / CROPIX

U dvorištu na parkingu u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici u četvrtak 18.30 sati eksplodirao je automobil lexus u kojemu su smrtno stradali čelnik tjednika Nacional Ivo Pukanić i šef marketinga Nacionala Niko Franjić.

Eksplozija se dogodila na mjestu gdje šef Nacionala obično parkira, u blizini redakcije Nacionala koja se nalazi na križanju Palmotićeve i Vlaške ulice u Zagrebu.

Ozlijeđena su dva grafičara koji su zadobili lakše tjelesne ozljede od krhotina stakla dok su radili u podrumu zgrade.

Pukanićev auto bio je parkiran baš uz prozor redakcije, pa su od eksplozije pukla stakla. Auto je bio cijeli dan na parkingu i Pukanić ga nije premještao.

Svjedoci kažu da je bombaški napad odrađen maksimalno profesionalno. Oba su tijela od jačine eksplozije odbačena od automobila. Svjedoci govore o snažnoj eksploziji od koje su popucala sva okolna stakla na prozorima, a navodno je viđen muškarac 30-ih godina koji je trčao ulicom Julija Palmotića.

Razgovarali smo s očevicem događaja Daliborom Jelavićem, likovnim umjetnikom, koji stanuje preko puta redakcije Nacionala pa je vidio što se događa i sve snimio.

Vatra i dim

Pukanić je, kako nam je kazao, ležao na pločniku s vozačke strane, a Franjić s desne. Franjić se još nekoliko sekundi trzao.

Stradali nisu ni uspjeli ući u auto, kad je došlo do eksplozije. Jelavić je potom vidio vatru i dim. Stoga se pretpostavlja da je eksplozivna naprava aktivirana na daljinsko upravljanje.

Na noge je podignut cijeli policijski sustav. Zanimljivo da su samo 20 minuta tim ulicama prošli navijači nizozemskog kluba u pratnji nekoliko desetaka policajaca, što pokazuje drskost počinitelja.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec kazao je na izvanrednoj konferenciji da su na rasvjetljavanju događaja angažirani svi policijski potencijali. Rekao je da policija poduzima mjere zaštite Pukanićeve obitelji kao i njegovih prijatelja i suradnika.

Promet je bio potpuno blokiran u tom dijelu grada, a policija je osigurala područje ne dopustivši novinarima prilaz mjestu tragedije na 100 metara. Oko 19.15 na mjestu napada stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Na mjestu događaja primjećen je i novi ravnatelj policije Branko Peran kao i predsjednik HHO-a Ivo Banac.

Upitan kojim povodom je tu, Banac je kazao da se tu sasvim slučajno našao, dodavši ipak da je eskalacija mafijaškog nasilja postala dramatično pitanje za Hrvatsku.

Krajem kolovoza ove godine Nacional objavljuje članak o ljubavnoj vezi Ljube Pavasovića Viskovića i dotad relativno nepoznate zagrebačke odvjetnice Ivane Hodak: to je prvi medijski trag o vezi Pavasovića i Ivane Hodak koja će za manje od dva mjeseca od objavljivanja Nacionalova članka biti likvidirana u središtu Zagreba.

Je li se policija u sklopu istrage o ubojstvo Ivane Hodak bavila i rečenim tekstom u Nacionalu nije poznato.

Nacional je nakon pogibije mlade odvjetnice objavio više tekstova u kojima se spekulira o pozadini tog događaja, baratajući i sa mogućim učešćem ruske mafije

Biografija Ive Pukanića

Mesić: Terorizam je ušao na ulice glavnoga grada

Sanader: Nećemo dopustiti da Hrvatska postane Bejrut

Milanović: Vrijeme je za akciju i vraćanje sigurnosti na ulice

Ubojstvo Pukanića prijelomna vijest na BBC-u

Bukovac: Puki je bio krasna osoba

Studenti u trku napustili zgradu

Nataša ŠKARIČIĆ, andreja Šantek, ana Lučin / epeha

Bajruši: Puki je bio dobro raspoložen

Pola sata nakon ubojstva Ive Pukanića razgovarali smo s novinarom Nacionala Robertom Bajrušijem, koji nam je kazao da se toga dana redakcija normalno pripremala za idući broj ovoga tjednika.

- Puki je bio dobre volje, jeo je ćevape i dogovarao teme za idući broj Nacionala. Sve je izgledalo redovito i nitko od nas nije ni mogao pomisliti da će se ovo dogoditi, kazao nam je Bajruši.

M. K. S.

Ozlijeđena dvojica grafičara

Dvojica lakše ozlijeđenih u eksploziji su grafičari Nacionala Vedran Duhaček i Ivica Horvat koji su se nalazili u zgradi. Njihove ozlijede su najvjerojatnije od krhotina, a zbrinuti su u jednoj od zagrebačkoj bolnici.

Borovec: Poginula su dvojica muškaraca

PU Zagrebačka je u 18.28 sati od građana primila dojavu o eksploziji. Vrlo brzo smo stigli u Palmotićevu broj 3, gdje smo zatekli eplodirano vozilo marke Lexus. Za sada nam je nepoznato o kojoj se eksplozivnoj napravi radi, a na terenu su svi vještaci policijske uprave. Zona osiguranje je postavljena dosta široko zbog mogućnosti da se pronađu fragmenti eksplozije. Za sada potvdrđujemo da su poginule dvije muške osobe, a pozivamo sve građane koji imaju informacije da nam se javi - ispričao je načelnik ureda Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Predsjednik Sabora Luka Bebić: Policija je možda trebala nadzirati Pukanića

Predsjednik Sabora Luka Bebić taman se vraćao iz posjeta Bugarskoj kada ga je dočekala vijest o smrti Ive Pukanića, te je dao izjavu:

- Ovo je katastrofa i ovakve pojave treba sankcionirati. Za događaj sam čuo čim sam sletio u Zagreb. Policija je možda trebala nadzirati Pukanića nakon prvog pokušaja atentata. Mnogi Pukaniću nisu vjerovali, ali ja jesam -dodavši da je krajnje vrijeme da sve institucije u državi počnu raditi svoj posao.

Preživio nekoliko atentata i objavio previše tajni

Ivo Pukanić, prema njegovim brojnim novinskim tekstovima i medijskim istupima, preživio je do 23.listopada nekoliko atentata. Najpoznatiji je onaj od devetog travnja ove godine, kada je došlo do pucnjave ispred njegovog stana u Ilici, u strogom središtu Zagreba.

Na Pukanića je, kako je on slučaj opisao, pucao visoki muškarac sa tamnom kapom i rijetkom bradom iz neposredne blizine i promašio ga. Pukanić je zatim uzvratio s paljbom koja je otjerala napadača, čiji identitet dosad nije utvrđen.

Pukanić nikada nije javno ukazao na osobu ili grupu ljudi koja bi mogla stajati iza pokušaja ubojstva pred njegovim stanom u Ilici. Budući da se sve dogodilo u jeku velikog društvenog skandala sa pokušajem da se njegova supruga Mirjana bez odgovarajućih nalaza i stvarne potrebe otpremi u ludnicu, zajedničkim snagama vlasnika “Nacionala” i nekolicine operativaca iz zdravstvenog sustava grada i države, postojale su spekulacije kako je Pukanić inscenirao pokušaj atentata kako bi odvratio pažnju javnosti od skandala sa njegovom suprugom.

Krajem kolovoza ove godine “Nacional” objavljuje članak o ljubavnoj vezi Ljube Pavasovića Viskovića i dotad relativno nepoznate zagrebačke odvjetnice Ivane Hodak; to je prvi medijski trag o vezi Pavasovića i Ivane Hodak koja će za manje od dva mjeseca od objavljivanja “Nacionalova” članka biti likvidirana u središtu Zagreba.

Da li se policija u sklopu istrage o ubojstvo Ivane Hodak bavila i rečenim tekstom u “Nacionalu” nije poznato. “Nacional” je nakon pogibije mlade odvjetnice objavio više tekstova u kojima se spekulira o pozadini tog događaja, baratajući i sa mogućim učešćem ruske mafije u cijeloj priči.

U svakom slučaju, i sada bi se policija mogla baviti eventualnom povezanošću ubojstva Ivane Hodak i atentata na Ivu Pukanića.

V. MARJANOVIĆ / EPEHA

Zdenko Duka: Strašno je ovo što se dogodilo

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka najstrožije je osudio ubojstvo Ive Pukanića.

- Strašno je ovo što se dogodilo. Siguran sam da su to prva ubojstva novinara u mirnodopskim uvjetima. Ovo je jasan znak da je kriminal u Hrvatskoj u velikoj ekspanziji, te da je potrebna snažna i organizirana akcija Vlade da to smiri - izjavio je Duka.

Odgovornost za ovo što se zbiva je na HDZ-u ustvrdio je u četvrtak navečer nakon ubojstva Ive Pukanića, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, ustvrdivši da je ovo još jedan pokazatelj stanja u kojemu se društvo nalazi.

Ovako nesagledivom karcenogenom rastu organiziranog kriminala u Hrvatskoj bez ikakve dvojbe ključno je doprinijela HDZ-ova vlast u svim slojevima od 90-tih godina do danas, poručio je Čačić.

M. K. S.

Profesor Jelavić snimio Pukanićevo tijelo

Akademski slikar Dalibor Jelavić koji stanuje u Palmotićevoj broj 5 radio je kod kuće kada se zbila eksplozija. Zgrabio je kameru i snimio mjesto zbivanja.

Policiji je predao vrpcu sa kamere, a navodno se na njoj vidi da Pukanićevo tijelo, koje leži pored vozila.

Kao ekskluzivni materijal vrpca je prodana Novoj TV.

Predsjednik Mesić: Došlo je vrijeme obračuna - ili mi ili oni!

U povodu ubojstva vlasnika Nacionala Ive Pukanića i Nike Franića iz Nacionalovog marketinga, izjavu javnosti uputio je predsjednik Republike Stjepan Mesić.

- Večerašnjim atentatom u kojem su poginuli novinar i izdavač Ivo Pukanić i stručnjak za marketing tjednika Nacional Niko Franić, terorizam je ušao na ulice glavnog grada Republike Hrvatske.

Kriminalno podzemlje suočilo je pravnu državu i cijeli sustav s izazovom s kakvim se do sada nismo susreli. Svaki građanin Republike Hrvatske s pravom se večeras pita: tko je slijedeći?

Na teror i terorizam država i sustav moraju odgovoriti trenutno, energično i sa svim raspoloživim mjerama.

Inicirao sam sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost u čijem će radu sudjelovati i predstavnici parlamentarnih stranaka. Ovo je trenutak kada naše društvo mora biti jedinstveno. Pitanje s kojim se suočavamo jest: ili mi, ili oni, pri čemu 'mi' znači pravnu državu, funkcioniranje institucija sustava i sigurnost građana, a 'oni' - kriminalce, teroriste i mafijaše.

Ako se do sada čekalo, vremena za čekanje sada više nema. Očekujem i tražim od svih relevantnih institucija i dužnosnika da s krajnjom odgovornošću ispunjavaju svoje dužnosti, svjesni činjenice da su unutrašnji mir i sigurnost svih građana njihov najpreči cilj", kaže se u predsjednikovoj izjavi koju je medijima uputio njegov Ured.

(H)

 

GALERIJA

Pišite uredniku

Pošaljite link

Komentari

Komentar od: BaronCro @ 24. listopad 2008 10:22
CITAT LUDJAKA:
E Tito Tito sta nisi sve ovo pobija dok si moga.Nikad ti to necu oprostit.

Za tvoju informaciju gospodine tvoj TITO je pobija samo svoje neistomisljenike i to politicke!
Kriminalci su mu bili simpaticni a ako su vikali tito partija
onda bi daleko dogurali!
Komentar od: BaronCro @ 24. listopad 2008 10:14
laki @
ne upotrebljavaj rijeci kojima neznas znacenje!

Ovo je klasicna likvidacija tajnih sluzbi.
Sigurno im se je debelo zamirija!
A i tajming je pravi !!!!
Dodatno destabilizirat stanje u zemlji!


Komentar od: rukatac @ 24. listopad 2008 10:07
zagore
ckad se to prevede na hrvatski bilo bi "ivo nanovo" :))))
Komentar od: rukatac @ 24. listopad 2008 10:04
vozio se jura stublic na raketi kroz cikago
Komentar od: zagor_te_nej @ 24. listopad 2008 9:59
Ovde ima samo jedno rijesenje: Proglasit izvanredno stanje, vojsku na noge, poubijat i politicare i mafijase pa onda ajmo Jovo na novo.....
Komentar od: Niki2 @ 24. listopad 2008 9:36
...nažalost, i ovo je još jedan pokazatelj da smo postali i ne/funkcioniranjem, a ne samo zemljopisno, BANANA država...
...čudili smo se Franji šta je kooptira žbire iz bivše države, da bi u ratu uspostavija koliku toliku sigurnost...
...kako izgradit policiju, obaviještajce i sve službe, kad se minjaju kako kome padne na k.... i kako pobjedi tko na izborima...
...predsjednik priča viceve, premijer se grozi i spušta na nivo kućnog savjeta...
...pa jeste li gledali OTVORENO nekidan: on njemu – tvoj je šofer reketarija, a ON njemu - ti si Ratko zamračija 10 milijuna...a to su ministri, ej!,...jeste li gledali Sabor? ...pa tako ne razgovaraju dica u školi...a mi mislimo da će oni vodit državu...ma nema tu ni M od morala, ni E od etike i kreance...
...i čekamo NATO da nas brani, a NATO je da crnogorcima jurisdikciju za Otrant i južni Jadran, a slovencima izlaz, da bi nas Hrvatsku drža za jaja...
...a sačime ćemo se sutra branit od Srbije i islama, samo Bog zna...
...čekamo da nan EU riješi nered u pravosuđu, školstvu, zdravstvu, graditeljstvu, energetici, nerede i teror navijača, prodajemo sve, od banaka, telekomunikacija, brodogradilišta, INE, Plive, šuma, otoka, zemlje, a doće na red i more, voda, struja, dok nam je «največi» problem thompsonovi koncerti, U ili antifašizam...
Komentar od: aSTon @ 24. listopad 2008 9:15
i na glavnoj stranici wikipedije piše o atentatu što govori koliko je pukanić bio poznat izvan granica hrvatske
Komentar od: sv.Duje @ 24. listopad 2008 9:11
Ovakva situacija nikom u Državi ne odgovara pa treba dati podršku Vladi na suzbijanju kriminala na našim ulicama.
Komentar od: titi @ 24. listopad 2008 9:00
Ko s vragom tikve sadi,razbiju mu se od glavu........
Komentar od: kame75 @ 24. listopad 2008 7:45
Alooooo, ADMINE, otkud ovaj nikname Vozi Crnce Francetića Jure!!!!??????
Kako je dobio dopuštenje za registraciju istog!?
Bože sačuvaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentar od: kame75 @ 24. listopad 2008 7:39
potpisujem @spalatos.
Tko je sljedeći??????
Komentar od: sjeDINAMOga @ 24. listopad 2008 6:46
E Tito Tito sta nisi sve ovo pobija dok si moga.Nikad ti to necu oprostit.
Komentar od: balatura @ 24. listopad 2008 6:25
meni ovo mirise na petog ortaka
Komentar od: laki @ 24. listopad 2008 5:18
BARON CRO ti si degenerik!!!
Komentar od: laki @ 24. listopad 2008 5:12
puki care bog, jebi ga bia si preopaljen...
Komentar od: slika @ 24. listopad 2008 5:07
ZA DOM SPREMNI je za nase politicare najveci drustveni problem , kad se tek rijesimo toga mozemo krenuti na mafiju, jel tako ivo, stevo...nesposobna udbaska bando !
Komentar od: borisb @ 24. listopad 2008 1:21
Je, Sanader i Karamarko ce se obracunati sa mafijom.

Sanaderov najmocniji i najprofitabilniji Ministar Kalmeta je vec 12 godina do grla u poslovima sa Renom Sinovicicem i Jadrom Lisicom, tipicnim primjercima lokalne bukovacke mafije.

Kalmetin dugogodisnji sofer i osobni prijatelj D. Miocic je uhapsen nakon dokazanog planiranje mafijaske odmazde nad nekim poduzetnikom u Karlovcu. Kalmetin sofer je expressno osudjen na simbolicnu kaznu, u Zadru je docekan kao heroj i jos uvik prima placu od Grada, iako ne radi.

Karamarko je dugogodisnji prijatelj i zastitnik poslovanje Rena Sinovcica.
Igor Stimac je vec godinama ugledni sportski komentator na HRTu.
Jadre Lisica je posta ugledni zadarski hotelijer, upravo je dobija nagradu od v.d. gradonacelnika Zadra, takodjer svog kolege mafijasa i Kalmetinog poltrona.

Kako ce se to Vlada RH obracunati sa mafijom, kad je opce pozanato da su i suradnici i partneri sa mafijasima?!
Komentar od: Milantio @ 24. listopad 2008 0:16
U Hrvatskoj su prevelike slobode za sve i svasta nazalost! Mafija se uvrijezila u sve spore drustva pa ako je netko takne odgovara ubojstvima! Ljudi poput Petraca i Zagoprca zapovjedaju svojim bandama iz zatvora! To je moguce samo u Hrvatskoj! Ovo je za mene gore nego Cetnicki napad na R. Hrvatsku! Stom razlikom sto su sada Hrvati Cetnici!
Komentar od: Milantio @ 24. listopad 2008 0:03
Mafiju treba iskorijeniti svim mogucim sredstvima pa makar ona partipicirala u samom vrhu drzave!
Komentar od: pegula @ 24. listopad 2008 0:01
Citiram homera
"nema više onoga koji je bar nešto moga reć"

Cudin ti se, moj homere, pa bar ti znas da se ono sta se napise cita i poslin smrti pisca. A virujen da je Puki iza sebe ostavija puno neobjavljenoga materijala pomocu kojega je sve ove godine "kupova" mir i sigurnost. Bas me zanima kako ce nasi mafijozi nocas spavat i koliko ih je vec spakovalo kufere a mozda i sprasilo priko granice.

Laku i mirnu noc zelin svima koji su mali i nikakvi ka sta san i sam. :-)
Komentar od: torca šibenik-baldekin @ 23. listopad 2008 23:50
Samo me živcira ovo dizanje panike, ka neka nesigurnost građana itd. Ko će nas obične ljude šta gledamo svoja posla. Ja se u Zagrebu osjećan najsigurnije na svitu.
Uopće me nije iznenadilo ovo, ne troše oni metke i bombe bezveze. Samo nek ne pucaju i nek ne bombaše di ima slučajnih prolaznika, jer ako mi sirotinja popizdimo jebaćemo vam majku bagro mafijaška ;-))
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 23:41
Rješenje se nudi samo po sebi .Za nekoliko dana na sprovodu dignit sve u ariju i biće mir barem jedno 20 godina.Mislim da tom prilikom ne bi poginulo puno nevinih.
Komentar od: Borgo ZD @ 23. listopad 2008 23:34
A što drugo očekivati u državi u kojoj mafija vlada…
Ovo je vjerojatno tek početak …nažalost.
Kažu da Sanader ima mandat
U zadnjih 15 godina nije ga nitko od političara imao
Mandat ima mafija koja vlada gradovima
A ta mjesta gradonačelnik premjer i sl.
Postoje tek reda radi
Komentar od: maja2005 @ 23. listopad 2008 23:04
ovo je odgovor na ubojstvo ivane hodak. njena majka je rekla da je pukanićev telegram sućuti rasparala i bacila u smeće.. sad zaključite
Komentar od: maja2005 @ 23. listopad 2008 23:03
pukanić je žrtva mafije i miljea s kojim je imao posla. sad svi mafijaši trebaju biti zabrinuti kao i predsjedik mesić koji je bio u dobrim odnosima s pukanićem
Komentar od: antea1712 @ 23. listopad 2008 23:01
E da se ovo događa u Splitu onda bi bilo po divljim domorocima iz Dalmacije, ali ovako između JET SET-a i elitne kreme odmah je terorizam i izvaredno stanje. Dosta dramatiziranja, svi oni znaju o čemu je riječ, U zagrebu su toliko nagomilali prljavog rublja da je isplivalo sve na površinu jer ga se nakrcalo previše.
Komentar od: bilosrce @ 23. listopad 2008 23:01
Sve su ovo mafijske veze i suradnja zločinačke udruge SDP-a i njenih mafijskih vođa Zorana Caneta Milanovića i Bandića koji zajedno djeluju ne bili što više napunili džepove novcem Zagrepćana koji sve ovo moraju podnašat i trpjet,nadam se da će se ubuduće građani Zagreba upitati kome će dat svoj glas i da li Bandić(lopov koji izravno skida novac sa Holdingovog računa i stavlja na račun sebe, Milanovića i svojih lopovčina iz stranke) zaista zaslužuje da i dalje nastavi takvim tempom upropaštavati Zagreb i bacati prašinu u oći građanima...
Komentar od: joe @ 23. listopad 2008 23:00
Mislim da je stvarno vrijeme za konačan jaki udarac mafiji. Jedino se postavlja pitanje da li je ovo terorisstički napad na RH, novinare i institucije. čestitam sanaderu na odlučnosti.
Komentar od: matejebach @ 23. listopad 2008 22:58
Jedan mafijaš manje. Nema zadovoljstva, ostalo ih je još jako puno. Ali bolje da se između sebe kolju nego nas obične ljude. Kad pucaju po običnom svijetu nitko ni nezna, ne priča se o tome i nije ni bitno. I kao da je sve ok, mir,sigurnosna situacija, tišina, Big Brother, Ekskluziv...

Ovako bar i oni loše spavaju, ne samo mi. A i poslovi im onda lošije idu i slabe bar malo po malo, počinju jedni druge cinkavati... Pa za što da navijam???
Komentar od: diablo @ 23. listopad 2008 22:54
pa u ovoj državi ne funkcionira ama baš ništa,krše se zakoni kako se kome digne,sudstvo popunjavaju kadrovi beskičmenjaka ili mutikaša slizanih sa mafiom,političari su zadnji šljam ali vrhunac svega su ovce koje sve to godinama gledaju i ne reagiraju,čak biraju uvik iste ljude da ih i dalje vode u propast...ne,niste bolje ni zaslužili,sve se kao zna ali bolje je biti ovca i potrčati samo kad se to čobanu prohtije.
Komentar od: homer @ 23. listopad 2008 22:45
U kaljuži smo,totalnoj kaljuži,ko je mafija ili je to stara provjerena metoda iz doba" mraka" malo ušminkana s obzirom na vrime(vanjski i unutarnji neprijatelj),a sve ista bagra,samo nema više onoga koji je bar nešto moga reć.
Komentar od: zagorvnj @ 23. listopad 2008 22:11
žuti fićo ne seri protiv pošteni ljudi doktor je doktor a još kad je vridan i ne izdale račune pa kontrolira donacije dijaspore a mlad sposoban zgodan neću više da ne pomislite da ga nevolim jebali su ježa oni sa velikin novcin zaradit će neku crkavicu i sirotinja " soko maroć "čuvaj gubo drugu neznam tko je sljedeći nit me interesira ali znam tko nije i drago mi je dobra noć stoko sitnog zuba
Komentar od: crolink07 @ 23. listopad 2008 21:56
A kako bi tek bilo da Bog ne čuva Hrvatsku!
Komentar od: žuti fićo @ 23. listopad 2008 21:55
Mene zanima ovaj prof. Jelavić. Normalni ljudi, kad čuju eksploziju, pobignu glavom bez obzira, ili se u nemogućnosti bijega bar sakriju sta bolje mogu. Ovi se profa odma snasa, zgrabija kameru i snima leševe na parkingu.
Samo me zanima je li on samovoljno preda traku panduriji ili ju je tija prodat i stakod zaradit, ali nije uspija jer ga je neko cinka.
Sta god da je tija, nije normalan brate. Pa ko jos snima leseve, ciji god da bili, pogotovo u djelovima nakon bum bum bombe.
Btw, sica li se jos ko doktora s dva prezimena...........
Komentar od: Lemmy @ 23. listopad 2008 21:41
Nažalost, ovo je savim logičan rezultat našeg osamnaestogodišnjeg vrludanja kao države.
Od prvog dana nismo znali šta bi mi i di bi mi.
Od prvog dana mirimo se s političkom podobnošću,
nepotizmom i korupcijom kao najnormalnijim stvarima,
pa kad se neki zažele imati i dobiti još više,
normalno je da će do toga ići ne birajući metode.
Mladi za to vrijeme kliču propalim ideologijama, stari mijenjaju knjižice svakih par godina, a najobrazovaniji bježe vani...
Banda sve to vidi i koristi trenutak....trenutak koji traje 18 godina!
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 21:40
Neki koji ovdi komentiraju su na težim drogama ili s tvorničkom greškom od rođenja.
Komentar od: zagorvnj @ 23. listopad 2008 21:35
ja mislim ovako ne laje kuca radi sela svi su se usrali a o babi i bicikli ni ćuš pa ti vidi nije darovala sat čitan komentare niko se ne boji pouka glasi ne parkiraj na žibovski parking ajme namin
Komentar od: Balestil @ 23. listopad 2008 21:31
HA HA HA!!!A sta imaju sad komunisti sa svin tim!!!!Ha Ha!!rekla moja pokojna baba:To ste vi trazili
Komentar od: ujo @ 23. listopad 2008 21:30
Ova ista drzava je stvorila taj "terorizam", ko vas sisa bando nesposobna sad, doslo je vrijeme naplate dugova za drzavnio rukovodstvo. Zaboravili ste, bando jedna, da se ne grize ruka koja vas je dovela na te polozaje.

Ko sa vragom tikve sadi ....
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 21:26
@stphoneix.Nije još sve prodano.Ima još toga , ali triba namirit još Zagoreca, a i više se dobije kad prodaješ pojedinačno nego u komadu.Samo ,ja bi volija da su nas prodli odmah i u komadu .Manje bi me duša bolila , a i bilo bi brže i ne bi živija u nekoj lažnoj nadi ka sada .Ipak mi se čini da smo definitivno išli u kurac troglavog zmaja ili u trokurac jednoglavog zmaja , kako vam drago.
Komentar od: žuti fićo @ 23. listopad 2008 21:20
Ode Puki...... Kažu novinar i nakladnik. A izbačen iz novinarskog društva!!!
Samo da mi je znat jesu li sad krivi zeleni, crveni, žuti ili crni vragovi........
Evo nam se i policija transformira....... kaže Karamarko!!! A Ivo samo gleda i opet se priti.......
Pričaju sad o pravno državi.........
E druže Ivo, pa ko ti više viruje!!!
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 21:19
Lemmy, odgovori mi šta baba ima radit na bicikleti?Ja bi zabranija da babe priko 90 godina voze bicikle.Dotičnu sutkinju triba kaznit tako da godinu dana ide na posal bicikletom , pa da vidimo kako će ona preživit u prometu.Zagrebčanima savjetujem da odu iz Zagreba u svoje vikendice na more , jer će bijin se još malo u Zagrebu bit ka u Bejrutu.Od ove i ovakve vlasti nema se šta očekivat,jer su oni sve i zakuhali.Sprega vlasti i mafije će brzo dovesti do toga da će se likvidirat koji visoki političar.Pitanje za sve vas:Sjeća li se još neko Radovana Ortynskog ?Da li bi danas bilo ovako jebeno da su ga pustili da završi posao.?
Komentar od: Mombasa 86 @ 23. listopad 2008 21:14
STROGI CENTAR ZAGREBA, PROSTOR POD VIDEO NADZOROM ? IZGLEDA MI DA SE SPUSTA VRLO GUSTA MAGLA NAD ZAGREBOM. KROKODILI BAULJAJU ZAGREBOM, NIJE VRIME ZA SALU ALI IZGLEDA DA OVDI SAMO BATMAN MOZE POMOC.
Komentar od: BaronCro @ 23. listopad 2008 21:14
Staro pravilo posvadi pa vladaj.
A po reakcijama obicnih gradjana vidim da su blizu cilja.
Mesicu ko je sljedeci aj nan ti reci ili onaj tvoj jugic karamarko!
Komentar od: silver surfer @ 23. listopad 2008 21:13
Ko je slijedeci ?
Komentar od: BaronCro @ 23. listopad 2008 21:10
Koje su tajne sluzbe u pitanju nije tesko pogodit!
One iste sta nan rovare jos od samostaljenja!
Komentar od: stphoneix @ 23. listopad 2008 21:10
Bitno da je naše cijenjeno sudstvo osudilo baku koja je pala s bicikla. Bakicu skoro strpalo u zatvor.
Gorivo je skuplje 30% od naših susjeda.
Cijene su veće nego europske.
Plaće su na 1/3 od europskih.
Rasprodali su sve što vrijedi, a zaduženi smo do grla.

Hajduk je izgubio i ono malo duše.
Dinamo je nikad nije ni imao.

HDZ ili SDP, isti kurac, oni su mafija.
Crno, crno, crno do kraja.
A nismo dotakli dno.
Komentar od: BaronCro @ 23. listopad 2008 21:08
Ajmo hrvati vrime je akciju!
Komentar od: jedna_mala @ 23. listopad 2008 21:06
Samo gledajte..ista ekipa će bit na poligrafu, ista ona koja je bila i u vezi ubojstva pokojne Ivane Hodak..
Komentar od: zagorvnj @ 23. listopad 2008 21:06
vanjski i unutarnji neprijatelji nikada ne spavaju......... imau portire!!!
Komentar od: BaronCro @ 23. listopad 2008 21:03
Moje je misljenje da su u destabilizaciju sigurnosnog stanja u hrvatskoj ukljucene neke STRANE obavjestajne sluzbe!!!!
Nije ovo samo stvar mafije!!!! ali ocekujem brzu i ucinkovitu reakcije naseg zakonodavnog sustava u prvom redu policije
a zatim i kontra abavjestajne sluzbe!!
Komentar od: zagorvnj @ 23. listopad 2008 20:57
vo nije kraj ode puki čudno svi oni ma koliko visoko ili nisko bili na specijalno listi podobnih sposobnih velikih hrvatza imaju borbeni nadimak pok. Pukanić kralj strogo povjerljivih informacija Gotovina policija vlada prjesednički dvori prijatelji Mesić Ivo S. Jarnjak generali neborbeni sektor svi dosadašnji presjednici vlada sabora HDZ-a SDP-a HNS-a HSP-a FRNJ-a OFRJ-a svi ja mislim da je on naj omiljeniji čovik u hrvata ma koja je beštija to mogla učiniti jedino ona čistačica što mu je ženu pustila iz ludare ali to je sigurno žensko pitanj siguran sam da mu ova zadnja neće doći na sprovod ali oni prije navedeni narod ih očekuje evo Stipe govori MI ILI ONI pa druže-gospodine presjedniče VI ste ONI ajme namin ko će platit prekovremene policiji
Komentar od: Vozi Crnce Francetica Jure @ 23. listopad 2008 20:50
Meni sve jedno Jovan Salamander ili Lepi Cane iz SDP-a, sve je to ista gamad. Ništa se nebi prominilo, isti kurac i Dikobraz na Pantovčaku, svi samo seru. Jedino rješenje je totalna represija, Pandur svakih 50m sa dugon cijev na ulicama Zagreba, zatvorit sve šta ima dosje u Policiji, proglasit izvanredno stanje, ako triba i Vojsku na ulicu.
Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 20:44
i mesić mora platiti kaznu sudstvo nam je neustrašivo i nemaju straha
Komentar od: Lemmy @ 23. listopad 2008 20:40
Ipak danas vidjeh i jedan svijetao primjer efikasnosti našeg pravosuđa, pa se nadam da će mafijaši sad sigurno razmislit o idućem potezu.
Popodne je bilo na tv-u kako je žurno osuđena baba koja je prebrzo vozila svoju biciklu, pala i slomila se usput.
Sutkinja je bila beskompromisna i babi je dosuđena kazna za ugrožavanje prometa prebrzom vožnjom. Baba se žalila kako joj je mala penzija, ali sutkinja je bila neumoljiva: naložila joj je plaćanje kazne u 4 rate !

Strepiš li hrvatska mafijo?

Da nisam ovo sam gleda danas na tv, ne bi virova!

Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 20:33
budem dabra feral sam i ranije čitao ako je ta ekipa u novom listu čitati ću sigurno nadam se da neće postati uvlakači i da će pisati kaj im je na srcu i duši a ne plaćene oglase u svrhu promicanja fucking aktualne vlasti
Komentar od: antares @ 23. listopad 2008 20:22
Alooo vi sa maslom na glavi..., papala guza mudante.

Jel ovo država za koju smo krvarili... Mrš bagro nesposobna...
Komentar od: painkiller @ 23. listopad 2008 20:20
Kad bi bilo pravde Mr.Ivo from Dugobaba!
Komentar od: antares @ 23. listopad 2008 20:18
Who is next???
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 20:17
Za @neman iz Tasmanije .Ima ko pisat.Pročitaj koji put Novi List., a uskoro i tjednik iz Novog Lista sa starom ekipom iz Ferala.
Komentar od: painkiller @ 23. listopad 2008 20:14
Spalatos kapa doli, neman šta dodat, sve si reka!
Komentar od: @spalatos @ 23. listopad 2008 20:11
Nakon pustih krađa i otimačina, pljački svih vrsta od banaka do državnih dobara, do falših pretvorbi, do opće otimačine, nikad viđene u Europskim zemljama, sada je u hrvatskoj došlovrijeme UBIJAČINA, treba zaštititi opljačkano i LIKVIDIRATI svjedoke, ... međutim svega ovoga ne bi bilo da su POLITIČARI ; POLICIJA I SUDOVI radili svoj posao, ali POLITIČKA MOĆ blokirala je pošteno provođenje zakona u hrvatskoj, ubijajau se djeca iz objesti , ljudi iz ljubomore , a kriminalci sa blagoslovom politike od zagreba su napravili IRAK,... nisam opterećen politikom, samo volim svoju zemlju, zato SANADERU ; MAKNI SE ODMAH; takav lažov koji se dan prije u saboru izrugivao se inicijativama vezanim uz katastrofalno stanje SIGURNOSTI, dobio je opet poruku mafijaša, za koje on misli da ih nema, sanaderu LAGAO SI NA RIVI, LAŽEŠ NAS I SADA ZA MAFIJU, ili si nesposoban, sve je isto, DOSTA NAM JE TEBE, ne preferiram ni milanovića ni nikog drugog, svi ste isti, ali mogu samo kazati ....GADITE MI SE....
Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 20:10
nije bio svetac ali tko će se više usuditi napisati išta kako nas pljačkaju i ponižavaju demokratski izabrani u koju smo se državu pretvorili a mi sitni ljudi jebemo se oko hajduka i dinama točno kako nam bace kost ZNA SE tko nažalost IQ prosječnog hrvata je u minusu a bit demokracije je poštivati volju večine
pomozi BOŽE
Komentar od: ZG1950 @ 23. listopad 2008 20:06
Kakva država...Bronx ili Napul su goli kurac za ovu mafijašku tvorevinu nekad znanu kao Lijepa naša...j
Komentar od: painkiller @ 23. listopad 2008 20:05
Šta ste se raskukali nad tim skorojevićem Pukanićem? Zaboravili ste da je bio vlasnik glasila krvatske mafije, da je strpa ženu u ludnicu, da se hvalija prijateljima iz krim miljea. Poletija je toliko da je umislija da je nedodirljiv. Slažen se s onima koji se zgražaju našta se svela sigurnost života u Hrvatskoj. Ali ljudi moji, bili smo svjesni da će tolike godine vladavine nepismenih, korumpiranih primitivaca (i lijevih i desnih) morat doć na naplatu. Nemože se u banana državi bit siguran i imat dobar standard! Ali zašto bi mi bili Švedska ako možemo bit Brazil
Komentar od: dabra @ 23. listopad 2008 20:03
bilo je samo pitanje vremena kad će ga maknit.A jebite me u vrh guzice ako slijedeći nije na redu neki visoki političar.
Komentar od: svezahrvatsku @ 23. listopad 2008 19:57
Triba smjenit Karamarka!
Komentar od: svezahrvatsku @ 23. listopad 2008 19:57
Triba smjenit Šimonovića!
Komentar od: svezahrvatsku @ 23. listopad 2008 19:56
Triba smjenit Fabera!
Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 19:51
Puki počivaj u miru
Komentar od: neve @ 23. listopad 2008 19:43
Teško je šta reći,znan da Puki nije bija svetac,ali Nacional je bija uz Feral jedino svitlo u ono vrime diktature i mraka.Fuj Sanaderu,lipo vodiš Hrvatsku u kojoj se gine samo tako.Pridružujen se prethodnom komentaru-IDEMO DALJE.
Komentar od: sunce10 @ 23. listopad 2008 19:43
katastrofa,,,,ajme nama
Komentar od: andrejbog @ 23. listopad 2008 19:40
E moja Hrvatsko, jos malo pa ces i nas stici po losem, na zalost. Stara Hrvatska je bila najbolje mesto na svetu sa najboljim ljudima. Kao da je bolo nekad...Samo nemojte reci da smo mi i za ovo krivi!
BG
Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 19:39
svakim danom sve je veći postotak podrške vladi i premijeru
fizički prisutnih neistomišljenika svakim danom ima sve manje i manje
živjela sloboda govora i demokracija
Komentar od: tasmanijska neman @ 23. listopad 2008 19:29
divan primjer demokracije u hrvata (ex balkan)
ajmo smaknut svakog tko misli drugačije od vladajučih
Komentar od: nikad kao bane @ 23. listopad 2008 19:29
sigurnije je bilo na divljem zapadu krajem 19 stoljeća nego u Zagrebu zadnjih pola godine......
Komentar od: dioklecijan1700 @ 23. listopad 2008 19:28
rekao bi dr. Ivo IDEMO DALJE. Koga će sad smijeniti. Mislim da je vrime da smijeni sebe
Komentar od: Lovac u mutnom @ 23. listopad 2008 19:23
Ludnica brale!Šteta šta nema onih mašinki iz Chicaga 30-ih...
Komentar od: dribling @ 23. listopad 2008 19:18
Statistički, osjeća li se saborska većina još uvijek sigurno?
petak, 24.10.2008.

Anketa

Razloge likvidacije Ive Pukanića treba tražiti u:


Pošalji Rezultati