Index.hr

1:52 • 30.10.2008 • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
ponedjeljak, 27.10.2008 17:43

U Rijeci nova uhićenja zbog Pukanićevog ubojstva

U Rijeci nova uhićenja zbog Pukanićevog ubojstva

POLICIJA je jutros izvijestila kako je na kriminalističku obradu i na obavijesne razgovore, vezano za slučaj ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, privedeno više osoba.U Rijeci je privedeno najmanje 20 osoba, u Zagrebu ih je privedeno 9, a još nekoliko osoba privedeno je u vukovarsko-srijemskoj županiji.

Šef hrvatske policije Vladimir Faber na popodnevnoj konferenciji za novinare u Dubrovniku potvrdio je kako su u tijeku uhićenja u Rijeci. "Danas su bila uhićenja u Zagrebu i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a novi dio dolazi iz grada Rijeke", rekao je Faber dodajući kako je dio osumnjičenih uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo. Faber je objasnio kako se ispituje cjelokupni kriminalistički milje koji ima veze sa slučajem Pukanić, a ostaje pitanje hoće li netko od njih biti i procesuiran. Faber nije želio komentirati navode da su neke osobe ranije bile zaposlene u policijskim i vojnim službama.

Privedeni bivši vojnici i policajci?

Kako se doznaje, jutros su privedene osobe s područja PU zagrebačke te s područja PU vukovarsko-srijemske. Glasnogovornica PU zagrebačke, Aleksandra Ljuba, rekla je kako zbog interesa istrage ne može otkriti koliko je točno osoba privedeno kao ni njihov identitet. Još je jednom ponovila kako je kriminalistička obrada u ovom slučaju izrazito složena i kako policija intenzivno traga za počiniteljima.

Neslužbeno se doznaje da među privedenima ima i bivših pripadnika vojno-policijskih formacija i osoba koje imaju znanja potrebna za rukovanje eksplozivom i evidentirane su zbog bacanja eksplozivnih naprava. Hoće li se privedene zadržati i nastaviti nad njima kriminalističku obradu ili će ih se pustiti ovisi o tome što će istražitelji doznati iz razgovora s njima i drugim prikupljenim informacijama.

HRT je javio kako su se tijekom dana u Vinkovcima pojavile špekulacije da je među privedenima i kontroverzni vinkovački odvjetnik Darko Zadro. No, HRT je tu vijest nedugo zatim morao demantirali i ispričati se vinkovačkom odvjetniku s obzirom da je Zadro već osam dana u bolnici u Zagrebu gdje se oporavlja nakon teške operacije. Zadro je zastupao Mirjanu Pukanić u nekoliko sporova, a u vrijeme njezine prisilne hospitalizacije nagađalo se kako i sam Zadro ima neke neriješene sporove s Pukanićem. Zadro je javnosti poznat iz oružanog obračuna koji se dogodio u Poreču početkom godine, a u kojem je i sam odvjetnik ranjen.

Identitet osobe s fotorobota još nije utvrđen

Glasnogovornica Ljuba je navela kako se policiji i dalje javlja mnogo građana koji smatraju da je osoba s fotorobota netko koga poznaju ili su ga negdje vidjeli. Identitet osobe s fotorobota još nije utvrđen. Policija stoga i dalje moli građane za pomoć u istrazi. 

Policija je demantirala i jučerašnje napise pojedinih medija o tome da je policija u Sigurnoj kući ispitala Pukanićevu suprugu Mirjanu Pukanić.

Jučer je načelnik Ureda ravnatelja policije, Krunoslav Borovec, rekao kako je do nedjelje policija zaprimila 51 dojavu građana, koji su u fotorobotu mogućeg atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića prepoznali nekog poznanika. Za većinu ih se ispostavilo kako nemaju nikakvih poveznica sa samim događajem, ali neke se još provjerava.

Nema kontakata s crnogorskom policijom

Crnogorski mediji objavili su danas izjavu šefa crnogorske policije Veselina Veljovića, u kojoj stoji kako vrh hrvatske policije nije kontaktirao susjednu zemlju vezano za ubojstvo Ive Pukanića.

"Iako nije bilo službenog zahtjeva i kontakta sa Zagrebom, crnogorska policija je poduzela određene mjere u odnosu na ubojstvo Ive Pukanića. U tom smislu radili smo na prikupljanju informacija vezanih za ubojstvo u Zagrebu", kazao je Veljović dodajući kako je istraga pokazala da nitko s prostora Crne Gore nije imao vezu s ubojstvom.

I.M./P.V./I.Ć.
Foto: MUP

Bloger.hr
Ako je Vaš post na Blogeru vezan uz ovaj članak postavite tag Ivo Pukanić
12345
Print
Komentari
Logirajte se
 
 • Pa ovo je mazanje ociju... Slike su obicne karikature, a ova druga to najbolje pokazuje sa svojim osmjehom. Kao i onih cca 250 policajaca vise na ulicama Zagreba. Ja ih vidim jednako kao i prije - citaj, jedan auto dnevno. Ipak je zahladilo pa je ljepse grijati se unutra, nego setati vani.
  Than77 • 28.10.2008 1:50:51
 • Evo ga - to je učinio mrski Theodore "T-Bag" Bagwell...
  Brok3r • 27.10.2008 23:55:37
 • ubice su iz političkog vrha Hrvatske a ova faca je njihov kurir
  ufolog • 27.10.2008 23:49:53
 • kladim se u 100 E da ubica Pukija neće ni približno odgovarati ovoj faci od fotorobota, ovo su izmislili kao da rade nešto !
  caran07 • 27.10.2008 22:39:27
 •   ovaj isti moj automehaničar......
  totalyspies • 27.10.2008 22:09:03
 • Ja vama kazem da je ubica Alan Ford (bar sam tako zakljucio sa foto robota):)
  Brando • 27.10.2008 22:04:47
 • više privedenih zbog ubojstva ive pukanića?kad bu članak kolko ih je baniranih zbog toga?
  efranor. • 27.10.2008 21:36:14
 • Sada se policija oslanja da dojave baba. Njih su uspjeli uvjeriti da zaljucavaju vrata prije dnevnika, a tokom dana rade kao obavjestajci na terenu. U ZG dolazi sva rija regije u BMWima i uapsise 50ak ljudi. Blago nama. Kada skinju sljedeceg evo i policijski sat, zabrane okuljanja itd... Sve sam sigurniji.
  peco777 • 27.10.2008 21:34:44
 • ništa bez Mouldera i Scully
  herlock • 27.10.2008 20:54:50
 •  e da,sad je klaun šef. samo bez perike. 
  vuk42 • 27.10.2008 20:21:24
Prikaži sve komentare