Ruisperkele lopetetaan 9.4.2008! Peetua jää kaipaamaan koko Kirveltäjän väki.

Virallinen nimi:  
  Ruisperkele
Saavutukset:  
  Esikantakirjattu, KRJ-III, ERJ IV, VVJ III, YLA2, SLA-I, MEJ-III
Kutsumanimi:  
  Peetu
Rotu:  
  Suomenhevonen
Syntymäaika:  
  20.3.2006 (1.4. 4v, sitten 2IRL kk = 1 VIR vuosi)
Sukupuoli:  
  Ori
Säkäkorkeus:  
  153cm
Koulutustaso:  
  ko. VaB-VaA re. 100cm, me. 90cm
Painotus:  
  Yleispainotus
Kasvattaja:  
  Taikakuun Kartano ja Kirveltäjä
Omistaja:  
  Sirja
Kisaaja:  
  Sirja


INNOKAS JA UTELIAS, TOISINAAN TOIVOTON SÄHELTÄJÄ
YLEISESTI
Peetu on pärisevä ja säkkärä, Peetu on innokas ja ahne. Peetu on terhakka ja täpäkkä, Peetu on kuuliainen ja rakastettava.
Jos olet menettänyt uskosi, että jostain löytyy sinulle se joku, hevonen, jota et uskonut olevan olemassakaan, suosittelen sinua saapumaan Kirveltäjään, ja tutustumaan Peetuun. Peetu on hevonen, joka on samaan aikaan niin lapsekkaan utelias ja kamalan tosissaan, että sen seurassa ei voi ikävystyä. Mikään ei lämmitä mieltä niin kovasti, kun oriin ystävällinen katse ja pehmyt hörinä, eikä mikään saa ratsastajaa manaamaan niin kovasti, kuin Peetu joka päättää kesken ratsastuksen jäädä syömään, eikä liiku enää askeltakaan.
Sellainen se on, meidän ikinuori orimme.

HOIDETTAESSA
Peetu on kaikkien kaveri, mutta sen ongelma on, että se ei tiedä, milloin sen touhut menevät liian pitkälle. Se on tottelevainen ja kuuliainen, ja yleensä se seisoo aloillaan niin kauan, kuin käsketään. Joskus, jos jotain tarpeeksi mielenkiintoista osuu sen näköpiiriin, se lähtee varmasti tutkimaan asiaa, ja unohtaa hoitajan sanelemat säännöt hetkessä. Sitten, kun käyt nappaamassa sen kiinni, katselee Peetu sinua nöyrästi otsatukkansa alla, niin kuin pieni poika vain voi katsoa, kuin pyytäen anteeksi. Talutuksessa Peetu kulkee hoitajansa rinnalla innokkaasti ja kaikkea ihmetellen. Varmuuden vuoksi sitä pn paras taluttaa ketjunarun tai liinan kanssa, vaikka se ei tahallaan ilkeile, saattaa se innostuessaan muuttua arvaamattomaksi. Pitkistä maastokävelyistä se pitää kovasti, se tykkää hölkkäillä taluttajansa rinnalla ja pysähtyä välillä mutustelemaan kuusen oksia. Peetu osaa ottaa rennosti, mutta tarpeen vaatiessa se kyllä terästäytyy, ja näyttää muille, että on pelkkää tulta ja tappuraa. Peetua voi hoitaa sekä karsinassa, että käytävällä, se käyttäytyy sopuisasti paikassa, kuin paikassa. Se rakastaa rapsuttelua ja kaikenlaista höpöttelyä hoitajansa kanssa, se saattaa nykäistä pipon päästäsi tai tarttua sinua hellästi housujen takamuksesta kiinni; kaiken se tekee kuitenkin tarkkaan harkitulla varovaisuudella ja niin hellästi, ettei sille voi suuttua. Kaviot se nostaa helposti, ja pitää ne ylhäällä mukisematta - myös orin kengitys on hyvin helppoa. Satulan kanssa ei ole pienintäkään ongelmaa, Peetu harvoin edes pullistelee, jos vyön kiristää tarpeeksi hellästi. Suitsien kanssa sen on joskus pakko pelleillä, ja kuolaimilla se leikkii mielellään pyöritellen niitä suussaan, mutta kokemattomampikin ihminen saa tämän hevosen varustettua helposti.

Juoksutettaessa Peetu kulkee komeasti, korkeasti astellen ja pää ylväästi pystyssä. Se on pienestä pitäen opetettu ääniapuihin, joten vauhdin lisääminen tai vähentäminen ei tuota pienintäkään ongelmaa. Joskus innostuessaan se saattaa pukitella ja lisäillä vauhtia oman makunsa mukaan, mutta asettuu kyllä näpäkällä komennuksella. Kaikkeen hieman erikoisempaan Peetu suhtautuu varauksettoman uteliaasti, esimerkiksi pesulle meno on sille aina uusi seikkailu. Se ei pelkää vettä, mutta se silti aina aluksi steppailee ja hämmästelee, kun on aika mennä pesupaikalle. Traileriin Peetu menee mukavasti, joskus se jujuttaa kokemattomampaa lastaajaa ja esittää pelokasta, mutta sekä omistaja että hoitajat kyllä tietävät, että Peetun saa autoon puolessa minuutissa. Uloslastaus käy yleensä vauhdikkaasti, ja esimerkiksi kisapaikoilla Peetu kajauttaa heti ulos päästyään ilmoille komean hirnahduksen. Kisapaikalla se osaa käyttäytyä, mutta kunnon suitset ja naru on tarpeen, jos se päättää ihastua johonkin tammaan oikein kovasti ;)

RATSUNA
Peetu on tättärä ratsu, se on säpäkkä ja temperamenttinen, ei kuitenkaan säikky tai mitenkään rasittavan kuuma. Se on innokas ja samalla hyvin kuuliainen, mutta suokkimaista juntturointiakin kyllä löytyy, sopivassa määrin. Peetu on rehti ja reipas, mutta se ei anna mitään ilmaiseksi. Jos ratsastaja sortuu käyttämään helppoja teitä ja menemään sieltä, mistä aita on matalin, ei se tuota hyvää tulosta Peetun kanssa, vaan saa orin vain hermostumaan: viskomaan päätään ja jopa hyppimään pystyyn. Rauhallinen tutustelu ja verryttely, yhteisen sävelen hakeminen ja turhan riekkumisen pois jättäminen tuottavat oriin kanssa hyvin nopeasti tulosta, ja Peetun saa helposti kulkemaan oikein päin, kun näkee vähän vaivaa. Laukassa Peetu kuumuu hyvin helposti, ja yksi sen ikävistä tavoista on pystyyn hyppiminen: jos se ei saa tahtoaan läpi, saattaa se hypätä varoituksetta pystyyn. Peetu on myös kova sähläämään, jos ratsastaja ei ole rauhassa ja tarkkana, se viskoo päätään ja mutkittelee miten mielii. Mutta taas täytyy korostaa, osaavan ja rauhallisen ratsastajan käsissä Peetu on sulaa vahaa, vain osaamattomuus ja hermostuneisuus saavat senkin hermostumaan. Esteillä Peetu on innokas, sillä on hyvä hyppytekniikka, mutta vauhtia meinaa löytyä joskus liiaksi asti. Peetu ei ole järin notkea, joten pitkät tiet hieman hitaammalla temmolla takaavat puhtaat suoritukset ilman pudotuksia. Maastossa Peetu on mukavan menevä ja innokas, siltä kirpoaa pitkät laukat tuosta vaan. Se ei yleensä ryöstä, ja harvemmin muutenkaan temppuilee maastossa, eli se on oikein mukavaa maastoiluseuraa. Porukalla mentäessä se kulkee hyvin porukan keskivaiheilla, se ei erityisen mielellään kulje ensimmäisenä tai viimeisenä, vaikka sekin kyllä onnistuu. Maastoesteet huikealla vauhdilla, ja puolipidätteitä saa tehdä ahkerasti, että Peetu hoksaa vähän koota askeliaan ennen esteitä. Peetu on kunnostautunut myös western-ratsuna, kun sen selkään heittää westernsatulan, ja ohjasotteen pitää löysänä, menee varttitunti, ja Peetu toimii hyvin pienillä avuilla. Lännenratsastus on muutenkin sille todella hyvää vaihtelua, aina länkkärituntien jälkeen se toimii perusratsastuksessakin paljon pienemmillä avuilla ja jollain tapaa hienotunteisemmin. Koska Peetu pitää kaikenlaisesta askartelusta, ovat westerntehtävät sille mukavaa puuhaa, ja se lähtee aina hommiin mielellään. Suunnitelmissa on, että kunhan este + koulukisausta jätetään vähemmälle, alkaisin ratsastamaan Peetua kokoaikaisesti lännentyyliin, koska ori tuntuu siitä niin kovasti pitävän.

AJETTAESSA
Peetua ei olla ikinä koulutettu ravuriksi, mutta valjakkoa olemme sen sijaan harrasteneet enemmänkin. Valjakkoajo on Peetulle harrastus, ja kisailemme siinä myös jonkin verran. Peetu toimii kärryjen edessä mukavan innokkaasti, ja jos se ratsuna on hitusen arvaamaton, niin kärryjen edessä sen voisi sanoa olevan pomminvarma. Peetu on helposti ajettava ori, se kuuntelee ohjastajaa tarkasti ja on fiksu: se osaa itsekin päätellä sopivan vauhdin tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja vaikka se on kuumahko, ei se kärryjen edessä ryöstä ikinä. Olen käyttänyt Peetua opetushevosena, perehdyttäessäni tyttöjä valjakkoajon saloihin - se on mainio, osaamattomatkin pärjäävät sen kanssa.

MUUTEN
Peetu tulee muiden hevosten kanssa mukavasti toimeen. Se ei ole pomottajatyyppiä, mutta ei se lauman alimmaiseksikaan hevillä jää. Se voi tarhata muiden orien ja ruunien kanssa, se on varsasta asti oppinut siihen, ja sen paras kaveri onkin toinen ori. Tammojen seurassa se käy hieman arvaamattomaksi, mutta ei ikinä tee ihmiselle pahaa tahallaan.
 o. Ruisperkele
 i. Herra Wonka sph (YLA-1, KRJ III)
 ii. Kapinallinen sph (KRJ IV)
 ie. Tuulikki sph
 e. Horrosmaan Sorentsiina sh
 ei. Serokei sh
 ee. Ikuisuuskoodi sh


SUKUSELVITYS

c. Eveliina - kuvissa oikeasti sh-o. Hofmästare

ARVOSTELUTJÄLKELÄISET
31.1.2008, t. Ristin Milja (e. Huvikumpulan Epitär)
12.12.2007, o. Meren Vilperi
25.11.2007, o. Fiktion Ruudolf (e. Koistilan Ikiuni)
7.11.2007, o. Riimikemisti KIR (e. Championin Jemina)
10.4.2007, o. Miekannielijä KIR (e. Tarutar VOE)
5.12.2006, t. Ruisraisa KIR (e. Kirveltäjän Tuulia)
5.11.2006, t. Tiikki (e. Dein Talvikki)
23.9.2006, t. Ristiriidan Syys-Sireeni (e. Unetar)MITÄ KUULUU PEETU?
Joulukuu on Peetulle pääasiassa lomailua. Muutamia helppoja kenttäkisoja olemme käyneet kiertelemässä, ja näistä kahdessa ollaan sijoituttukin. Myös tammojen luona Peetu on käynyt vierailemassa, ja luultavasti vielä tämän kuun aikana syntyy yksi orin jälkeläinen. Peetu palkittiin joulukuussa MEJ-III!

Loka-marraskuu on ollut todella rasittavaa aikaa Peetulle, olemme kisanneet ankarasti ja tulosta on totta tosiaan syntynyt! Tällä hetkellä tiedossa on tuolta ajalta 12 KRJ-sijoitusta, 19 ERJ-sijoitusta, 5 KERJ-sijoitusta, 1 VVJ-sijoitus ja pari muuta sijoitusta!! Lokakuussa Peetu on palkittu ERJ IV, SLA-I ja marraskuun KRJ-uusinnassa KRJ-III!

Peetu lopettaa marraskuussa KRJ:n ja ERJ:n kisaamisen, panostaen tästä eteenpäin MEJ:hin (menemme joulukuussa MEJ:n laatikseen, jos palkinto tulee niin MEJ:n kisaaminen loppuu), sekä pienimuotoisesti KERJ:hin ja VVJ:hin - VVJ-palkintoa olisi mukava korottaa joskus tulevaisuudessa, mutta tämä on vielä kaukana. KERJ-laatikseen olisi mukava päästä, ja YLA-tulosta voisi nostaa kakkosesta ykköseksi, jos vain mahdollista.

Jälkeläispuolellakin näyttää kohtuulliselta, Miekannielijä KIR on kerännyt hienosti NJ-menestystä sekä sijoittunut useasti KRJ:ssä. Ristiriidan Syys-Sireeni on palkitty YLA-3, ja se on kisannut upeasti sijoittuen KRJ:tä, ERJ:tä ja KERJ:tä. Ruisraisa KIR on myöskin kisannut todella hienosti, sijoituksia KRJ:stä ja ERJ:stä on ihan tajuton määrä :) Peetu astuu luultavasti yhden tai kaksi tammaa vielä tämän vuoden puolella.

SAAVUTUKSET:


Marraskuun KRJ-uusintatilaisuudessa KRJ-III - 69p. (24+55)

Joulukuun 2007 MEJ-Laatuarvostelutilaisuudessa palkittu MEJ-III:
Vanhemmat: 5 + 0
Jälkeläiset: 0
Rakenne: 7 + 8 + 8
Kilpailut: 9 + 10 + 4
Yhteensä: 51 p = MEJ-III


23.10.2007: "Vaativa B-luokassa Sirjan Ruisperkele oli ennakkosuosikki ja siten voitto ei tullut kenellekään varmasti yllätyksenä tämän komean mustan suomenhevosen vallatessa kentän."

SLA-I palkittu pistein 104p

Heinäkuun 2007 YLA-Tilaisuudessa palkittu YLA2 (125p.)

Kantakirjalausunto 15.6.2007 x
8+13+15+14 50p. / ei palkintoa


Orin nimi tuntuu kuvastavan suomalaisuuden ydintä (hiukan yleistettynä). Ori on myös todella upea ulkonäöllisesti, tummaväritys on kiva. Luonteeltaan se näyttää sopivan lähes kaikille jotka vain orien kanssa pärjäävät, ja se kykenee antamaan paljon niin hoitajalle, ratsastajalle kuin myös omistajalle. Suvusta löytyy hurmaavia hevosia, ja suku on kokonaisuudessaan todella hieno, vaikkei pitkälle virtuaalimaailman historiaan menekään. Kilpailujakin löytyy ihan mukava määrä, ja orilla on kisattu monipuolisesti. Ori Ruisperkele on kokonaisvaltaisesti hieno tapaus, ja ehdottomasti ansainnut VirSun Heinäkuun kuukauden hevonen-nimikkeen!


Tammikuun VVJ-laatuarvostelu, ei palkintoa:
Rakenne: 6 + 6 + 6 + 7 + 6 = 31p.
Kaunis olemus, mutta aika heikko sukupuoli- ja rotuleima.
Kilpailut: 10p.
Vanhempien kilpailut: 1p.
YHTEENSÄ 42p, ei palkintoa

Helmikuun 2007 KRJ-CUP:in HeB-luokan voittaja prosentein 68.989%!

Maaliskuun 2007 KRJ-laatuarvostelu:
3+6+6+8+4 // 15+3+10+2 57p., KRJ IV

Toukokuun VVJ-laatuarvostelu, VVJ III 42 pisteellä!

Palkittu ERJ IV-palkinnolla lokakuun 2007 laatuarvostelutilaisuudessa:
pisteet: 13.5 + 20 + 6 + 15 + 9 + 9 + 11

KILPAILUT (VAIN SIJOITUKSET):
KRJ-koulukilpailut
23.11.2007, Ylsö, KRJ, lk. VaA, sij. 2/50
15.11.2007, Snöggur, KRJ, lk. HeC, sij. 5/50
12.11.2007, Acantha, KRJ PORRASTETTU, lk. KN Special, sij. 3/50
10.11.2007, Moondance, KRJ PORRASTETTU, lk. HeB, sij. 2/30
31.10.2007, Evergrey, KRJ, lk. KN Special, sij. 1/154
31.10.2007, Thesrouce, KRJ, lk. HeC, sij. 1/20, 69.828%
31.10.2007, Etna, KRJ, lk. HeA, sij. 5/50
25.10.2007, Viehättävä, KRJ, lk. HeA, sij. 3/50, 66.953%
23.10.2007, Cecilie Stud, KRJ, lk. VaB, sij. 1/34 * banneri
22.10.2007, Allu Express, KRJ, lk. HeB, sij. 4/30
21.10.2007, Mörkövaara, KRJ, lk. HeA, sij. 2/123
20.10.2007, VMR, KRJ, lk. HeB, sij. 2/11
20.10.2007, VMR, KRJ, lk. HeC, sij. 3/12
12.10.2007, Tuli Pesä, KRJ, lk. HeA, sij. 2/30
10.10.2007, Willoughby, KRJ, lk. VaA, sij. 4/35
6.10.2007, Hiljaisuus, KRJ, lk. HeB, sij. 1/16
5.10.2007, Royalement, KRJ, lk. VaA, sij. 6/50
9.7.2007, Silfran, KRJ, lk. HeC, sij. 2/50
4.7.2007, Bienvenid, KRJ, lk. HeC, sij. 7/50
04.06.2007, Kurittoman, KRJ, lk. HeA, sij. 8/129
2.5.2007, VMR, KRJ, lk. HeB, sij. 3/79
29.4.2007, Moondance, KRJ, lk. HeA, sij. 2/40
26.4.2007, Excel, KRJ, lk. VaA, sij. 3/50
26.4.2007, Excel, KRJ, lk. VaA, sij. 1/50
26.4.2007, Excel, KRJ, lk. VaB, sij. 1/50
25.3.2007, VMR, KRJ, lk. KN Special, sij. 4/39
16.3.2007, Mary's Siittola, KRJ, lk. HeA, sij. 6/40
16.3.2007, Mary's Siittola, KRJ, lk. HeB, sij. 2/40
9.3.2007, Vaapukka, KRJ, lk. VaB, sij. 2/40
15.2.2007, Toyala, KRJ-CUP, lk. HeB, sij. 1/180 68.989%
15.2.2007, Toyala, KRJ-CUP, lk. HeC, sij. 7/114 66.38%
20.12.2006, Pouliche, KRJ, lk. HeB, sij. 5/116 70.766%
17.12.2006, Pampula, KRJ, lk. HeA, sij. 10/102
1.11.2006, Langehoft, KRJ, lk. HeB, sij. 5/40
26.09.2006, Dew, KRJ, lk. HeB, sij. 10/162
6.7.2006, Hammeren, KRJ, lk. HeA, sij. 5/30
6.7.2006, Hammeren, KRJ, lk. KN Special, sij. 1/30
20.6.2006, VirSu, KRJ, lk. He BA , sij. 5/50
28.5.2006, Netts, KRJ-cup, lk. VaB, sij. 5/55 (keltainen ruusuke ja 100 euroa, 30 rp.)
21.05.2006, Kouluratsastus, KRJ, lk. HeA, sij. 01/05

ERJ-estekilpailut
13.11.2007, Istuva poni, ERJ, lk. 80-90cm, sij. 2/22
13.11.2007, Istuva poni, ERJ, lk. 70-80cm, sij. 1/52
12.11.2007, Moondance, ERJ, lk. 80cm, sij. 3/20
12.11.2007, EoA, ERJ, lk. 80cm, sij. 7/69
10.11.2007, Kopse, ERJ PORRASTETTU, lk. 60cm, sij. 3/33
5.11.2007, YT Hallanvaara, ERJ PORRASTETTU, lk. 100cm, sij. 2/8
1.11.2007, Pilna Mera, ERJ, lk. 100cm, sij. 2/20
31.10.2007, NK Riders, ERJ, lk. 110cm, sij. 3/60
31.10.2007, Interludium, ERJ, lk. 60-70cm, sij. 2/50
26.10.2007, Hallava, ERJ PORRASTETTU, lk. 80cm, sij. 4/17
25.10.2007, Hämypuro, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/11
23.10.2007, Rojo Rosa, ERJ, lk. 50cm, sij. 6/42
12.10.2007, Viola, ERJ, lk. 120cm, sij. 2/15
11.10.2007, Viola, ERJ, lk. 120cm, sij. 1/15
11.10.2007, Viola, ERJ, lk. 110cm, sij. 3/15
10.10.2007, Chi o Haku, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/28
7.10.2007, Orilaakso, ERJ, lk. 70-90cm, sij. 1/7
7.10.2007, Camoren, ERJ, lk. 50cm, sij. 7/50
6.10.2007, Royalement, ERJ, lk. 90-100cm, sij. 1/50
2.10.2007, Shiawase, ERJ, lk. 80cm, sij. 1/73
19.9.2007, Blijvend, ERJ, lk. 80-90cm, sij. 3/16
17.9.2007, Nhoj, ERJ, lk. 80-90cm, sij. 4/15
16.9.2007, Mörkövaara, KRJ, lk. 50cm, sij. 1/84
13.9.2007, Zener, ERJ, lk. 60cm, sij. 1/65
05.06.2007, Jouhimäki,ERJ, lk. 100cm, sij. 3/69
20.4.2007, ERJ-CUP, ERJ, lk. 80cm, sij. 31/327
1.5.2007, Revolte, ERJ, lk. 90cm, sij. ?
1.5.2007, Revolte, ERJ, lk. 80cm, sij. ?
21.3.2007, VMR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/6
21.3.2007, VMR, ERJ, lk. 80cm, sij. 1/5
18.3.2007, Pessego, ERJ, lk. 70-80cm, sij. 3/70
28.2.2007, Tumpela, ERJ, lk. 80-100cm, sij. 1/20
28.2.2007, Tumpela, ERJ, lk. 70-80cm, sij. 4/26
5.2.2007, Yave, ERJ, lk. 70cm, sij. 5/40
1.2.2007, Katrin Talli, ERJ, lk. 50-60cm, sij. 4/51
28.1.2006, Gelb, ERJ, lk. 80-90cm, sij. 2/40
15.10.2006, Fatar, ERJ, lk. 80-90cm, sij. 3/121 (Kisaajana Crystal)
09.10.2006, Karhunpolku, ERJ, lk. 100cm, sij.5/105
15.10.2006, Harjan-Huiske, ERJ, lk. 60-70cm, sij. 3/121
18.4.2006, Devoto, ERJ, lk. 70-80cm, sij. 9/95

KERJ-kenttäkilpailut
15.1.2008, Svantavanti, KERJ, lk. tuttari, sij. 2/25
10.1.2008, VMR, KERJ, lk. tuttari, sij. 1/44
30.12.2007, SEA, KERJ, lk.harraste, sij. 2/30
25.12.2007, Kiaisas, KERJ, lk. Helppo, sij. 1/39
20.12.2007, Bayou d'Armens, KERJ, lk. Helppo, sij. 2/37
18.12.2007, Havumetsä, KERJ, lk. helppo, sij. 1/32
8-9.12.2007, Svarthet, KERJ, lk. Helppo, sij. 3/20
3.12.2007, KaRa, KERJ, lk. Helppo, sij. 3/23
20.11.2007, Hallanbaara, KERJ, lk. tuttari, sij. 1/4
2.11.2007, Affton, KERJ, lk. Helppo, sij. 1/49
23.10.2007, CeRi, KERJ, lk. harraste, sij. 4/18
22.10.2007, CeRi, KERJ, lk. harraste, sij. 3/18
22.10.2007, CeRi, KERJ, lk. harraste, sij. 1/18
21.10.2007, Midgårds, KERJ, lk. helppo, sij. 4/44
10.10.2007, Mörkölä, KERJ, lk. Harraste, sij. 3/30
12.9.2007, VMR, KERJ, lk. harraste, sij. 2/19
12.7.2007, FSRa, KERJ, lk. harraste, sij. 4/38
4.7.2007, VMR, KERJ, lk. Tuttari, sij. 1/8, jatkoon!
8.6.2007, Hilarius, KERJ, lk. harraste, sij. 2/18
21.4.2007, Vaapukka, KERJ, lk. tuttari, sij. 4/25
9.4.2007, Southern E Arabs, KERJ, lk. harraste, sij. 1/12
8.4.2007, Southern E Arabs, KERJ, lk. harraste, sij. 3/12
4.4.2007, BR Team, KERJ, lk. helppo, sij. 2/8
4.4.2007, Halifit Ponies, KERJ, lk. helppo, sij. 4/21
31.3.2007, Piipari, KERJ, lk. tutustumisluokka, sij. 4/23
24.3.2007, Silfran, KERJ, lk. Aloittelijaluokka, sij. 3/45
31.3.2007, Riimula, KERJ, tutustumisluokka, sij. 4/35

VVJ-valjakkoajot
23.1.2008, CeRi, VVJ, lk. Noviisi koulukoe, sij. 3/13
20.1.2008, Hildegard, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty, sij. 4/20
21.12.2007, Affton, VVJ, lk. Vaikea koulukoe, sij. 1/8
27.11.2007, Unhola, VVJ-PORRASTETTU, lk. Noviisi tarkkuuskoe, sij. 3/21
5.11.2007, SEA, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty yksilö, sij. 3/15
3.7.2007, Minea, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty, sij. 3/10
24.6.2007, Rinteen KK, VVJ, lk. Noviisi kestävyys, sij. 1/12
27.3.2007, Edenelle, VVJ, lk. Avoin hevosparivaljakko, sij. 1/6
19.3.2007, Merenja, VVJ, lk. Avoin hevosvaljakko, sij. 3/40
13.3.2007, Itä-Laakso, VVJ, lk. Noviisien hevosvaljakko, sij. 2/30
6.3.2007, Championtalli, VVJ, lk. Noviisien Hevosvaljakko, sij. 3/16
10.3.2007, Stallion Hill, VVJ, lk. Avoin Hevosvaljakko, sij. 2/27
21.9.2007, Puomila, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty hevosille, sij. 4/30
28.2.2007, Lupaus, VVJ, lk. Avoin hevosvaljakko, sij. 2/30
7.2.2007, Adine, VVJ, lk. Avoin hevosvaljakko, sij. 2/22
30.10.2006, Cipoufo, VVJ, lk. Avoin Hevosvaljakko, sij. 1/21
29.04.2006, Vintage Riders, VVJ, lk. Avoin Hevosvaljakko, sij. 02/15

MEJ-maastoestekilpailut
15.1.2008, VMR, MEJ CUP, lk. 110-120cm, sij. 1/21
15.1.2008, VMR, MEJ CUP, lk. 90-100cm, sij. 4/24
2.1.2008, Suggeritore, MEJ, lk. 100cm, sij. 1/11
24.11.2007, Peculiar, MEJ, lk. 40-50cm, sij. 4/19
15.11.2007, Katvusto, MEJ-CUP, lk. 70-80cm, sij. 3/22
14.10.2007, VMR, MEJ, lk. 110cm, sij. 5/32
6.10.2007, Välähdys, MEJ, lk. 90-100cm, sij. 1/30
16.9.2007, Amagon, MEJ, lk. 90-100cm, sij. 2/22
10.06.2007 Sudor MEJ, lk. 80-90cm, sij. 3/28
11.5.2007, KK Bailador, MEJ, lk. 80-100cm, sij. 1/6
14.4.2007, Rhydel, MEJ, lk. 60cm "Clear Round", sij. 1/2, puhdas rata
5.4.2007, VMR, MEJ, lk. 80-90cm, sij. 3/12
13.4.2007, Belligerent, MEJ, lk. 80cm, sij. 4/29
13.4.2007, Belligerent, MEJ, lk. 70cm, sij. 1/18
22.3.2007, VMR, MEJ, lk. 100-110cm, sij. 1/24
15.3.2007, Kirman, MEJ, lk. 70-80cm, sij. 5/34
02.6.2006, Dubhghlas, MEJ, lk. 100 cm , sij. 1/24
03.6.2006, Kerimäen talli, MEJ, lk. 80cm , sij. 1/10
05.6.2006, Classic Trakehners And Fjords, MEJ, lk. 90cm , sij. 3/15
07.6.2006, MEJ, MEJ, lk. 60-70cm , sij. 1/41
27.6.2006, MLRa, MEJ, lk. 60-70cm , sij. 4/30
27.6.2006, MLRa, MEJ, lk. 70-80cm , sij. 1/24
10.4.2006, Craberry ponies, MEJ-CUP, lk. 3, sij. 5/30

Muut kilpailut
18.12.2007, Indigo, WRJ, lk. Vaativa western riding, sij. 5/39
16.12.2007, SEA, WRJ, lk. vaativa pole bending, sij. 2/48
14.12.2007, SEA, WRJ, lk. Helppo Reining, sij. 9/42
2.11.2007, Isilme, Halloweenkarkelot, lk. Western Pleasure, sij. 2/13 * banneri
2.11.2007, Isilme, Halloweenkarkelot, lk. Trail, sij. 3/13 * banneri
12.10.2007, Kotitalli 945, Turnajaiset, lk. hevoset, sij. 1. karsinta: 3/21, 2. karsinta: 5/11, 3. karsinta: 1/7 -> Kokonaistuloksessa 1/21
30.9.2007, HsK, VMJ, lk. 15km, Läpi!
21.9.2007, Kyvyt esiin- irtohypitystilaisuus, 100-120, sij. 1/19
5.9.2007, Hiske, kenttä, CCI/CIC1, sij. 2/14
2.7-14.7.2007, Raesokeri, lk. 90cm, sij. 1/3
07.06.2007, Day X'n ,MSY,Luokka 2, PUN
?.?.2007, Utopia, lk. 40-80cm c, sij. 1/8 -> Kisan voittajaratsukko!
?.?.2007, Utopia, lk. 40-80cm b, sij. 1/8
?.?.2007, Utopia, lk. 40-80cm a, sij. 3/8
8.4.2007, Hjerte, Ratsastusleikit, lk. Muna lusikassa, sij. 4/17
8.4.2007, Hjerte, Ratsastusleikit, lk. Jerusalemin suutari, sij. 1/13
7.4.2007, Langehoft, NJ, lk. sh-orit, KuMa, JS
3.3.2007, Raadelma, NJ, lk. kylmisorit, KuMa, JS
18.2.2007, Aveugler, näyttelyt, lk. orit, sij. 1/3
28.2.2007, VMR, maastoeste, lk. 90cm, sij. 1/11
20.1.2007, Vandwell, MSY, lk. Muut hevosorit, SIN1
30.12.2006, Uniusva, mätsärit, suomenhevoset, PUN3
Syyskuu 2006, Elegant Dressage Cup 2006, 1. osakilpailu, jatkoon, sij. 9/36
10.7.2006, Soviiri, NJ, sh-orit, KuMa, JS
6.7.2006, Hillander, NJ, lk. sh-orit, LKV5, KUMA, JS
26.6.2006, Verdana, NJ, sh-orit, LKV5, KUMA, JS
13.05.2006, Esteratsastus, villit, lk. 50-60cm, sij. 02/20
13.05.2006, Esteratsastus, villit, lk. 70-80cm, sij. 01/09
30.04.2006, Kouluratsastus, villit, lk. HeC, sij. 04/19
30.04.2006, Kouluratsastus, villit, lk. KN Special, sij. 03/14
27.4.2006, Schecke, ViMaRJa, lk. 15km ihanne, hyväksytty
20.4.2006, Schecke, ViMaRJa, lk. 15km ihanne, hyväksytty
17.4.2006, Onnenpolle, NJ, lk. sh-orit, sij. 6/12, KUMA, JS
13.4.2006, Schecke, ViMaRJa, lk. 15km ihanne, hyväksytty
6.4.2006, Schecke, ViMaRJa, lk. 15km ihanne, hyväksytty

Koulukilpailu-tarina 26.2.2007 Hillavassa:
"Istuin katsomossa ja hätkähdin nähdessäni mustan suomenhevosorin. Se rymisti kuljetusvaunusta sellaisella vauhdilla, että taluttajalta meinasi livetä riimunnaru kädestä. Ori katseli kiinnostuneena ympärilleen, ja hirnahti kaipaavasti. Omistaja näytti alkavan valmistella hevosta kilparadalle, ja minä jäin katsomoon arvuuttelemaan, minkäniminen hevonen oli kyseessä.

Aika kului, ja ehdin jo melkein unohtaa tuon mustan orin, kunnes kuulin kuuluttajan kuuluttavan radalle siisiin ja Ruisperkeleen, ja siinä ori oli taas! Hevonen näytti hermostuneelta, ja ratsastaja oli vitivalkoinen kasvoiltaan, ensin arvelin sen olevan puuteria, mutta kun hevonen hyppäsi pystyyn ja steppasi hermostuneesti, ymmärsin kasvojenvärin johtuvan pelosta ja jännityksestä.

Ratsukko lähti liikkeelle, ja hevosella oli selvästi menohaluja. Pidätin henkeäni, ja oli lähellä, että hevonen juoksi kouluaitojen yli, niin kova sen vauhti oli. Hermostuksissaan ratsastaja unohti radankin, ja joutui palaamaan tekemään unohtunutta volttia. Ratsastus oli jäykkää ja jännittynyttä - hevonen oli kuin viulun kieli. Kuin ihmeen kaupalla he kuitenkin selvittivät radan läpi, ja lähtivät kentältä epävarmojen taputusten saattelemina."

Kenttäkilpailu-tarina 10.11.2007 Harmoniassa:
"Voi hiivatti. Missä mun valkea satulahuopa on?" Koululuokka on jo pitkällä, ja meidän vuoromme on tuota pikaa. Kuuntelen kauhuissani selostajaa - hetken kuluttua hän kuuluttaa meidät kentälle ja Peetulla ei ole edes satulaa! Huudan kiukkuisesti hoitajaa penkomaan automme vielä kerran läpikotaisin, mutta huopaa ei vain löydy. Naapuritrailerin porukka huomaa epätoivoni, ja he tulevat kysymään, tarvitsemmeko apua. Juuri sillä sekunnilla, kun kuuluttaja kuuluttaa meidät radalle, saan orille huovan selkään. Nakkaan satulankin nopeasti, ja kiipeän kyytiin. Ravailen jäykällä ratsullani suoraan radalle - tämä ei tule menemään hyvin!

Kouluosuuden jälkeen palautin huovan sen oikealle omistajalle, kovasti kiitellen. Ei muuta, kuin estekamat hevoselle - olemme lähdössä ensimmäisenä. Tällä kertaa ehdin peräti lämmitelläkin vähän, ennen kuin ravaan radalle. Rata menee alusta asti pieleen, eikä mieltäni kohenna yhtään kuuluttajan napautus aikatauluista, sekä ratsun hallinnasta - "Minkä minä sille voin että tämä kuumuu?" tekee mieleni karjaista. Hillitsen kuitenkin itseni, ja ratsastan radan loppuun asti - virheitä tuli niin paljon, että en kehtaa edes mainita.

Maasto-osuudelle lähden kuitenkin luottavaisin mielin, laukkaamme reippaasti mäkeä alas kohti ensimmäistä estettä, joka sujuu hyvin, aivan kuin loppuratakin. Kun ratsastan kohti maalilinjaa, kuulen kuulutuksen: "Yllättävä ratsukko Sirja ja Ruisperkele on ihme kyllä kipuamassa pisteissä ylöspäin puhtaan maasto-osuuden jälkeen - enpä olisi uskonut". Kannustan Peetun vielä kovempaan laukkaan, ja karautamme maalilinjan yli.


Valmennukset:
7.11.2007, Charbon, maastovalmennus:
Hmmm... Te olitte oikein sopusuhtainen pari Peetun kanssa, eikä teillä ollut oikein mitään ongelmia. Peetu ei pelännyt vettä, poikkesi pois tieltäkin oikein hienosti, eikä välittänyt mitään siitä, vaikka joutui jäämään yksin seisoskelemaan tallin pihaan, viimeinen radalla kun oli. Ei muuta sanottavaa kuin että jatkakaa samaan malliin!

30.6.2007, Vaahtokarkki, estevalmennus 90-100cm
31.5.2007, SilkSilver, estevalmennus, kommentti:
Peetu oli aluasta asti erittäin kiinostunut ympäristyöstä ja mitä ympärillä tapahtui, joskus jopa sitä täytyi herätellä, mutta pian Peetu tuntui olevan turhan herkkä, mutta pian taas turhan kuuma. Peetu tykkäsi maasto reissusta koko sielullaan, mutta laukka pellolle tullessa Peetu alkoi stepata, hirnua ja olemaan hermostunut. Mutta kun laukkaan päästin Peetu lähti päästelemään täytisllä ja laukkasi ympäri peltoa uudestaan ja uudestaan, kunnes suostui kuolaimelle. Käskin siisiin lähtemään orin kansa uudestaan laukkaamaan, mutta Peetun piti olla hallinnassa. Peetu intoili heti kun se pääsi laukkaamaan, mutta siisii oli valmiina ja piti ori hallinassaan upeasti. Siitä näki, että he ovat kokoneita yhteistyönsä suhteen. Peetu halusi viellä pöäästellä höyryt pihalle, mutta käskin siisiiä ravaamaan sillä vain pari volttia kunnes heidän pitäisi tulla jonoon. Peetu ei ollut kuitenkaan samaa mieltä siisiin tai minun kanssani vaan päätti jysähtää siihen seisomaan. Huokaisin syvään ja lähdin Mollyn kanssa hakemaan Peetua, tartuin Peetun ohjiin ja nykäisin kevyesti. Peetu ei totellut, nykäisin uudestaan, ja käskin siisiin antaa napakasti pohkeita niin Peetu suostui juuri ja juuri lähtemään jonoon. Matkalla tallille Peetu heitteli pukkeja, ja minä käskin siisiin ravaamaan polulla edes takaisin, kun muut hevoset siirtyivät pois polulta. Peetu kyllästui temppuilemiseen nopeasti ja kun se palasi jonoon se oli erittäin kiltisti. Tallille asti loppumatka sujui Peetun osalta ongelmitta.

19.2.2007, Aveugler, kouluvalmennus, kommentti:
Ruisperkele taisi aluksi vähän vierastaa paikkaa sillä ensimmäisellä tunnilla mistään ei meinannut tulla juuri mitään, vaikka Sirja yrittikin kaikkensa. Mitä lie sen jälkeen tapahtunutkaan, seuraavalle tunnille tultaessa Sirja hallitsi hevosta hyvin ja Peetukin käyttäytyi paremmin. 10.2.2007, Oklahoma, kouluvalmennus, HeB
4.10.2006, Estevalmennus, n. 90cm
15-17.6.2006, Dauphine Riders, kouluvalmennus

Estevalmennus - vetäjän (Rewjan) kommentti:
Peetu meni todella mallikkaasti, eipä voi muuta sanoa. Estekapasiteettia kyllä löytyy, samoin kuuliaisuutta. Tyylikästä menoa ei pudotuksia ja hevonen näytti kulkevan tismalleen ratsastajan toiveiden mukaan. Ratsastajan ja hevosen yhteistyö oli kutakuinkin saumatonta, mutta huomasin että Peetu oli todella jäykkä eteenkin jos tiet olivat yhtään tiukemmat, siis pientä venyttelyjumppaa kannattaa harrastaa välillä.

Kouluvalmennus - vetäjän (Rewjan) kommentti:
Peetu tuntui olevan täynnä uhmaa valmennuksessa, ja se taisikin aiheuttaa pieniä pulmakulmia ratsastajalle. Ori ei oikein keskittynyt täydellisesti, se kun keskittyi enemmän deittailemaan paikalla olevian tammojen kanssa. Taivutuksissa Peetu näytti upealta, se teki ne kuin vettä vain, notkea oripoika kerrassaan. Takaosakäännökset olivat komeita, niistä ei sen enempää voi sanoa, ne olivat hienoja. Temponmuutokset eivät sitä kiinnostaneet, ja se vain niskuroi ja yritti muutaman kerran pystyynkin- Lisäyksissä pystyynnousut vaihtuivatpikkuisiksi protestipukeiksi. Ori näytti uhkuvan voimaa, eikä se sitä kyllä säästellyt.

KYSEESSÄ ON VIRTUAALIHEVONEN!
design M.M. 2005-2006