maj, 2008

Infomöte 3/5-08

Lördagen den 3/5 genomfördes ännu ett i raden av Aktivisms Öresunds infomöten. Eftersom många nytillskott var på plats hölls föredrag om AÖs historia och syfte. Fokus sattes på att beskriva den svenska gemenskapsmodellen nätverket arbetar för, och vikten av att föra en progressiv kamp mot det felande systemet.

En gästtalare från Helsingborgskampanjen höll sedan ett föredrag om bland annat den oberoende aktivismformen. Vidare talades det om mer sakpolitiska frågor och det framhölls att vi alla bör kämpa för en socialism med grund i nationalismen.

Efter de uppskattade framförandena bjöds det sedvanligt på mat och dryck.

När maten lagt sig och kaffet dukats fram diskuterades sedan Aktivism Öresunds verksamhet ytterligare. Det nya infomaterialet visades upp för sällskapet och alla fick tycka till om utformning och innehåll. Även en del planerade aktiviteter och arrangemang presenterades för aktivisterna.

Kvällen rundades sedan av efter mer uppknäppt atmosfär med musik, dryck och snacks.

Tack till våra vänner från Helsingborgskampanjen och Kamratskap Karlskrona som tog sig ner och visade sitt stöd, och tack till alla aktivister som gjorde denna kväll till en lyckad sådan!

mat trappa

Vill du komma i kontakt med Aktivism Öresund? Hör av dig till: aktivismoresund@hushmail.com

Ingen kommentar ännu »

mars, 2008

Svaromål på medias svartmålning

I veckan kunde man i Kvällsposten och sedan även i Sydsvenskan läsa artiklar rörandes Aktivism Öresund. Artiklarna innehöll många falsarier och rena gissningar med svartmålning som ett uppenbart och bakomliggande motiv. Eftersom fenomen likt detta snarare är regel än undantag när tidningarna rapporterar om svenskvänliga grupper så brukar vi nöja oss med att skaka på huvudet. De artiklar som publicerades i veckan innehöll felaktigheter och påståenden som var så pass grova att om vi haft mer ekonomiska resurser hade inlett en stämningsprocess för förtal.

Kvällsposten inleder hetsen

Båda tidningarna benämner oss som ‚nynazister‚. För att motbevisa detta påstående så räcker det med att gå in, här, på vår hemsida och bekanta sig med de texter som vi publicerat om oss själva och den identitära ideologin.De presenterade även rena lögner i sin artikel, där de påstod att ledande personer inom AÖ skulle varit inblandade i en misshandel av en homosexuell man. Faktum är att ledarna‚ inom AÖ inte alls är straffade sedan tidigare, och att detta är anledningen till att Kvällsposten tvingats ta till med osanningar för att skrämma upp sina läsare. Kvällsposten gör vidare ett försök att påstå att AÖ skulle vara baserat i Arlöv‚ något som inte stämmer.

Sydsvenskan fumlar

Hets i SydsvenskanSydsvenskan försöker även göra sig lustiga över att Malmös grip skulle vara ett “invandrarvapen”. Vi vill därför belysa en del historisk fakta; Malmö stadsvapen gripen och sedermera Skånes landskapsvapen gavs till Malmö för ca 600 år sedan av Eric av Pommern. Han var av nordiskt kungablod, och även Sveriges konung i 40 år. Han kröntes i Kalmar och gifte sig i Lund. Pommern ligger f.ö. ca 10 mil ifrån Skåne och har tidigare tillhört Sverige under 200 år. Sydsvenskans försök att beteckna gripen som ett invandrarvapen blir i och med detta tragikomiskt. Med bakomliggande fakta är det lätt för vem som helst att förstå; det är inte samma sak att använda ett vapen som skänktes av Erik av Pommern, som att använda sig av ett vapen från t.ex. Uganda. Vi identitärer inom Aktivism Öresund vill erbjuda vår hjälp till redaktionen på Sydsvenskan; Är det något ni undrar över gällande historian i närområdet så är ni välkomna att kontakta oss på nedanstående e-postadress:

aktivismoresund[at]hushmail.comVi ses på gatan!

Ingen kommentar ännu »

mars, 2008

Infomöte 14/3-08

Fredagen den 14/3 höll Aktivism Öresund ett mindre informationsmöte.

Av de ca 25 inbjudna var merparten, för nätverket, helt nya ansikten. Dessa fick en kort presentation av Aktivism Örsunds verksamhet, mål och ambitioner. Fokus sattes på att uppmana till aktivism och att skapa en svensk gemenskap utanför det mångkulturella helvete vår ungdom tvingas möta dagligen. Vidare förklarades nätverksmodellen vi valt att jobba efter och dess fördelar som organisationsform.

Efter presentationen släpptes ordet fritt och flera intressanta diskussioner inleddes, nya kompetenser upptäcktes och kontakter knöts. Kvällen flöt sedan på under mer festliga former med musik och dryck.

Liknande möten kommer vara ett återkommande inslag i bemötandet av svenskar som valt att aktivera sig i vår nationella kamp, och vill Du vara delaktig i vår verksamhet så bara skicka in ett mail!

aktivismoresund@hushmail.com

infomöte14/3

Ingen kommentar ännu »

februari, 2008

Aktivitet i Lund

Under kvällen spred aktivister budskapet med spraymallar och klistermärken i Lund. En aktivist hade dessutom köpt Montana-sprayburkar, något som satte färg på kvällen.

Kvällen förflöt lugnt, och avrundades med ett möte.

aömall_gulrod

Ingen kommentar ännu »

januari, 2008

Biljardkväll

Gåsapågar och gåsatöser från Lund och Malmö samlades söndagen den 6/1 och lirade biljard och åt pizza. Samtliga aktivister sög dock på spelet, och ett gemensamt beslut fattades om att aldrig låta någon utomstående få bevittna hur dåliga vi är på biljard.

Alla tyckte dock att kvällen var lyckad, och en del planering inför kommande aktiviteter kunde avklaras.

För en svensk gemenskap - aktivera dig idag!


biljard

Ingen kommentar ännu »

januari, 2008

Samverkan och roller

Det har länge funnits en klyfta mellan de intellektuella och gatuaktivister. Ofta framhävs det att gatuaktivism är det enda rätta alternativet att älja att engagera sig i, något som kan tyckas enkelt och korrekt. Helheten måste dock granskas med fördomsfria ögon, för den är betydligt större än så. Faktum är att idƒ©er och påståenden om att alla i rörelsen enbart ska engagera sig i gatuaktivism har en stukande inverkan på vår framgång.

Den äldre generationen

Stora delar av det svenska folket utgörs av personer som för länge sedan lämnat ungdomens tid bakom sig. Dessa kommer aldrig engagera sig i gatuaktivism som vi ungdomar. Däremot så är de intresserade av litteratur och läsning, något som bland annat de intellektuella förser dem med. En äldre svensk med ett gediget kapital sade en gång: “jag trivs bäst på motpol.nu, vi äldre gillar ett lite lugnare debattklimat“. Sådant får vi ha överseende med. De har barn och barnbarn, fin bil och villa. När en sådan person ger sig tillkänna, så måste vi istället tänka att de är okej att de inte är gatuaktivister, utan de kan till exempel bidra med något annat. Kanske besitter de kapital, eller information från insidan av en tidningsredaktion. En del är egenföretagare, och dessa kan i vissa fall lämpa sig som affärsmässiga samarbetspartners för oss ungdomar. Ett första steg vore en dynamisk arbetsgrupp som kan ta tillvara på dessa individer, och sätta deras kreativitet i rullning.

Denna målgrupp som vi nu talar om är oftast skygg, men likäl vet den att något är fel i dagens samhälle. Den syns inte på demonstrationer - men den finns framförallt här på internet, och inte allt för sällan kontaktar den människorna bakom våra olika hemsidor. Sett ur vårt perspektiv så finns det en teoretisk möjlighet att rekrytera människor ur denna målgrupp, till projekt där de inte behöver exponera sig själva på samma sätt som vi själva gör. Detta är något som vi måste bli bättre på.

Den yngre generationen

Här har vi nästa generations civilingenjörer, jurister, etcetera som måhända är i vår ålder men ändå inte är gatuaktivister. De känner att de har en lucka att fylla som passar just dem - få inflytelserika positioner i samhället, knyta kontakter i affärsärlden, författa texter och översätta böcker. Det kan vara omedvetet som detta sker, men det är positivt eftersom vi som rörelse då inte isolerar oss till att enbart syssla med gatuaktivism. Ett exempel på när de intellektuella kom till anändning var då det dynamiska uppslagsverket metapedia.se utsattes för en hatdrypande svartmålning i media. Då var det äldigt händigt att ha jurister tillhands. Ett annat exempel är det tyska partiet NPD, som trots en extrem repression från staten, ständigt lyckas flytta fram sina positioner genom att de intellektuella samverkar med gatuaktivisterna.rn

Alla har sin roll

För att vi som rörelse ska utvecklas så måste vi börja leva som vi lär. Propagera för sann gemenskap, där vi ser varandra som jämlika individer i den politiska rörelse som vi kommer att spendera vår 75-åriga existens här på jorden i. En rörelse där det finns så otroligt många viktiga tomrum på olika nivåer att fylla. Först när vi nordbor kämpar i samverkan med varandra - oavsett samhällsklass, utbildning eller personlig arena - så kommer vi att börja röna verkliga framgångar i vår ödeskamp.rnrnAktivism Öresunds plats är som aktivister på gatan. Vart är din?

En orkester är ett talande exempel på när individers roller och förmåga att samverka sätts på prov.

Ingen kommentar ännu »

december, 2007

Julmiddag!

Under gårdagskvällen så avklarades Aktivism Öresunds första julfest.

På julbordet fanns allt mellan himmel och jord; julskinka, sill, köttbullar, rödbetssallad, prinskorv, jansons, sylta, brun- och rödkål, nybakat bröd och mer därtill. Till efterrätt bjöds det traditionsenligt på risgrynsgröt, pepparkakor och varm glögg. Det hela varvades med schysst musik, mingel och gott öl!

Kvällen avrundades kring 06-tiden, då de sista maraton-festarna kastades ut.

Tack till alla er, nya som ”gamla”, som dök upp och gjorde detta till den kanske bästa julfesten någonsin. På återseende!

Glöm inte de kontinuerliga aktiviteter som fortlöper varje vecka.

Ring vår aktivisttelefon (nr: 0768 844350) eller skicka ett mail (aktivismoresund@hushmail.com)
för att haka på!

julbord

Ingen kommentar ännu »

december, 2007

Salem 2007

Aktivism Öresund åkte med Helsingborgskampanjen storbuss till den årliga Salemmanifestaionen.

Som peppning såg aktivisterna bland annat på “Rasmus på luffen” och åt smaskiga baguetter som ett par aktivister tillrätt under föregående kväll.

Förutom osmakligt beteende från träskvänsterns håll och ett par pinsamma störningsförsök gick marschen lugnt och värdigt till. Strax under ett tusental personer deltog i manifestationen.

Vi ses igen nästa år!

Ingen kommentar ännu »

november, 2007

30e november i Lund

En liten skara ur Aktivism Öresund och våra vänner i Helsingborgskampanjen lyckades slita sig ifrån arbete och skolgång för att delta vid den årliga 30e novemberceremonin för Karl XII i Lund.

Vid vår ankomst på norra kyrkogården dök en grupp på cirka 10-15 svartklädda individer ur Lunds beryktade Antifa Hooligans även upp. De blev dock väldigt skitnödiga och försvann omgående ifrån platsen, då gåsapågarna bestämde sig för att blixtutlysa den prestigefyllda tävlingen ”200 meter sprint med liten flaska”.

Gåsapågarna såg sedan till att aktivismen fortsatte under dagen inne i centrala Lund.

Humöret var på topp, och aktivisterna är nu grymt peppade inför salemmanifestationen 2007.

Vi ses på gatorna!

Ingen kommentar ännu »