E-ONLINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΕλλάδαΠολιτικήΟικονομίαΤέχνεςΑθλητισμόςΚόσμοςHOME
Φύλλο Τρίτης
16 - 12 - 2008

ΣΤΗΛΕΣ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΩΠΟ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
WWW ΤΕΛΕΙΑΚΑΙΠΑΥΛΑ .ΚΟΣΜ
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση
Με ημερομηνία

ή
Τεύχη Βιβλιοθήκης
Φάκελοι Σαββάτου

Ταυτότητα
Εκδόσεις
Αρχείο
Διάφορα
Επικοινωνία


ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: ΛΕΓΕ - ΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Τώρα «πυροβολούν» και τους αυτόπτες μάρτυρες

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΔΗΘΕΝ»

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Οι καλοί αστυνομικοί «των 750 ευρώ, που καλούνται να εκτελέσουν το καθήκον τους με κόστος πολλές φορές τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή».

Αλ. Κούγιας
Οι «δήθεν αυτόπτες μάρτυρες», κατηγορία στην οποία εντάσσουν τους πολίτες που μιλάνε για αναίτια ευθεία βολή, αλλά και τον 15χρονο φίλο του Αλέξανδρου, που ενώ «κατοικεί στο Π. Ψυχικό, εντούτοις συνηθίζει να συχνάζει στα Εξάρχεια, αλλά και σε διάφορα γήπεδα όπου οι νέοι αυτοί προκαλούν επεισόδια, μη επιδεικνύοντας την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός εφήβου».

Οι «πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες» που είναι (ποιοι άλλοι θα μπορούσαν άλλωστε;) οι αστυνομικοί, συνάδελφοι των δύο κατηγορουμένων.

Οι κακοί, «όχι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι», αλλά «προκατειλημμένοι τηλεδικαστές» που «προέβησαν σε ανεύθυνες, εμπαθείς και σκόπιμες κρίσεις».

Τα κυβερνητικά στελέχη, και ιδιαίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, που εν χορώ «καταστρατήγησαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων».

Και τέλος, ως απόρροια κυρίως των «μεροληπτικών δημοσιογράφων που τους παρέσυραν», οι «φυσικοί δικαστές», δηλαδή εισαγγελέας και ανακριτής, που δεν είχαν «νηφάλια κρίση» και «έκαναν κακή εκτίμηση του υλικού της δικογραφίας».

Επ. Κορκονέας
Εξι προτάσεις προϊόν «κολάζ» αυτούσιων ισχυρισμών, που εμπεριέχονται στις δύο πολυσέλιδες προσφυγές τις οποίες υπέβαλαν χθες σε βάρος των ενταλμάτων προσωρινής κράτησής τους οι ειδικοί φρουροί Επαμ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης, διά του συνηγόρου τους Αλ. Κούγια, που καταδεικνύουν το πνεύμα της υπερασπιστικής γραμμής των κατηγορουμένων για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση», ο πρώτος, και για «απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία», ο δεύτερος, με θύμα τραγικό τον 15χρονο Αλέξ. Γρηγορόπουλο.

Καθώς μπορεί μεν να έχει απαλειφθεί το εξόχως προκλητικό του απολογητικού υπομνήματος Κορκονέα περί «αποκλίνουσας συμπεριφοράς του 15χρονου», αν και ως τέτοια «δείχνει» αυτή τη φορά και τη συμπεριφορά του έτερου 15χρονου φίλου του θύματος και βασικού μάρτυρα, πλην όμως το συμπέρασμα και των δύο αυτών κειμένων που συνάγεται αβίαστα είναι ένα και το αυτό: Οτι φταίνε όλοι οι άλλοι για το τραγικό συμβάν και τα όσα επακολούθησαν κι επ' ουδενί οι «πρωταγωνιστές του» ειδικοί φρουροί.

Ο ένας μάλιστα εκ των οποίων, ο δράστης των πυροβολισμών, αν και «αθώος» ζήτησε από την «πρώτη στιγμή συγγνώμη».

«Να αφεθούμε ελεύθεροι»

Την άρση, λοιπόν, της προσωρινής τους κράτησης «χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, άλλως ν' αντικατασταθεί αυτή με τους προσήκοντες περιοριστικούς όρους ζητούν, όπως έχουν άλλωστε δικαίωμα, οι δύο ειδικοί φρουροί, που μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Δομοκού.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι «κακώς και εσφαλμένα» κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι χωρίς «ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» και αναφέρονται εκτενώς «στα πραγματικά περιστατικά» της υπόθεσης, επαναλαμβάνοντας όλους τους ισχυρισμούς των απολογητικών τους υπομνημάτων.

Υποστηρίζουν ότι:

*Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάθεση του πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή, Χρ. Λευκίδη, που «δεν αφήνει αμφιβολία ότι δεν υπήρξε εν ψυχρώ στόχευση του θύματος, αφού στην περίπτωση αυτή η πορεία της βολίδας θα ήταν σε ευθεία γραμμή, ο δε τρόπος εισόδου της στο σώμα του θανόντος δεν θα ήταν υπό γωνία».

*Δεν αξιολογήθηκαν ορθώς οι μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς «υιοθετήθηκε πλήρως το ψευδές περιεχόμενο του δήθεν αυτόπτη μάρτυρα, Ρ.Ν., ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των πραγματικών αυτοπτών μαρτύρων και δη των αστυνομικών της εντεταλμένης για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στατικής αστυνομικής δύναμης». Χαρακτηριστικό είναι ότι για να καταδείξουν πως ο 15χρονος μάρτυρας είναι θαμώνας των Εξαρχείων, αναφέρονται στο σημείο της κατάθεσής του σύμφωνα με το οποίο «δεν λειτουργούσε η λάμπα που βρισκόταν δεξιά του Αλέξανδρου κι αυτό το θυμάμαι επειδή πηγαίνω αρκετά συχνά εκεί και η λάμπα αυτή δεν λειτουργεί ποτέ όσες φορές έχω πάει».

*Είναι αναξιόπιστοι και οι λοιποί αυτόπτες που μίλησαν για ευθεία βολή, καθώς «καταρρίπτονται οι καταθέσεις τους από τον ιατροδικαστή», ενώ αντιθέτως «από τις καταθέσεις των πραγματικών αυτοπτών μαρτύρων αστυνομικών» επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/12/2008


wap.enet.gr

ΕΛΛΑΔΑ
με μια ματιά...


Εγκλημα και ΞέσπασμαΑπό όπλο αστυνομικού


Ηράκλειο


«Δίκη ΕΛΑ»


Υπόθεση Πολκ


Θύματα δύο μετανάστες αφρικανικής καταγωγής


ΥΠΕΧΩΔΕ


Βοτανικός


ΥγείαΥγεία & Διατροφή
Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.