E-ONLINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΕλλάδαΠολιτικήΟικονομίαΤέχνεςΑθλητισμόςΚόσμοςHOME
Φύλλο Πέμπτης
18 - 12 - 2008

ΣΤΗΛΕΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
WWW ΤΕΛΕΙΑΚΑΙΠΑΥΛΑ .ΚΟΣΜ
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση
Με ημερομηνία

ή
Τεύχη Βιβλιοθήκης
Φάκελοι Σαββάτου

Ταυτότητα
Εκδόσεις
Αρχείο
Διάφορα
Επικοινωνία


ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ * ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μετωπική διαρκείας

Χωρίς παρεκκλίσεις από την πορεία της αντίδρασης και της επιμονής στη διεκδίκηση, μαθητές και φοιτητές εφαρμόζουν πιστά το πρόγραμμά τους: Αποκλεισμοί δρόμων, καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από «κέντρα» εξουσίας, μαζικές διαδηλώσεις και φυσικά αποχές και καταλήψεις που συνεχίζουν να κρατούν κλειστά πάνω από 600 σχολεία πανελλαδικώς (περίπου 350 στην Αθήνα), τις περισσότερες σχολές των κεντρικών ΑΕΙ της Αθήνας και πολλές ανά την περιφέρεια.


Η σημερινή «πολιορκία» των δικαστηρίων της Ευελπίδων και το αυριανό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σηματοδοτούν τις κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς ωστόσο να φέρουν και σημάδια εκτόνωσης. Οι συνεχιζόμενες «μάχες» με τα ΜΑΤ αλλά και η επικαιρότητα (βλ. απόφαση για την υπόθεση ζαρντινιέρα) προκαλούν δυνατές αναζωπυρώσεις.

Μετά τη χθεσινή «αποκέντρωση» με τις τοπικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (πορείες σε περιοχές Αθήνας και Πειραιά, αποκλεισμοί κεντρικών και περιφερειακών δρόμων), σήμερα επανέρχονται με μαζικές δράσεις ξεκινώντας νωρίς το μεσημέρι στις 12.00 από την Ευελπίδων. Αν και μαθητική η εκδήλωση, «παρών» έχουν προγραμματίσει να δώσουν και πολλοί φοιτητές, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, χθες, (δεύτερη και τελευταία μέρα του νέου κύκλου) και οι αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων, που συνοδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από αθρόα προσέλευση φοιτητών, επιβεβαιώνει το έντονο κλίμα στους κόλπους της φοιτητικής κοινότητας.

Το ίδιο κλίμα έχει επιδράσει σχετικώς στον καθηγητικό χώρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες αρχίζουν να συντονίζονται σε κοινή δράση. Υστερα από πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ (καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης), την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των τριών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ) προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο κινητοποίησης το επόμενο διάστημα, ακόμη και μετά τις γιορτές, αρχής γενομένης από τις 9 Ιανουαρίου, ημέρα επετείου της δολοφονίας Τεμπονέρα.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σήμερα είναι:

- Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών και αποκλεισμός των δικαστηρίων της Ευελπίδων (12.00)

- Διαδήλωση μαθητών και εργατών (που αναφέρονται στο χώρο του ΚΚΕ) με αφετηρία την Ομόνοια (στις 6 το απόγευμα)

- Τοπικές κινητοποιήσεις μαθητών

- Αύριο Πέμπτη, όλοι δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

- Μεθαύριο Παρασκευή, καλούν στην εναλλακτική διαμαρτυρία με μια μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια (απόγευμα)

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των μαθητών ο Αλ. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις αδιάκριτες συλλήψεις μαθητών». Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα: «Βλέπουμε ότι (η κυβέρνηση) προσπαθεί να προχωρήσει σε μια στρατηγική της έντασης».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/12/2008


wap.enet.gr

ΕΛΛΑΔΑ
με μια ματιά...


Εγκλημα και Ξέσπασμα


Τραυματισμός 16χρονου στο Περιστέρι


Εγκλημα και Ξέσπασμα
Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες
Το 2010 το τραμ στο λιμάνι


Αλαβάνος για το γήπεδο του ΠΑΟ στο ΒοτανικόΥγεία


Ο Παπαληγούρας στον Αϊ-Στράτη


«Δίκη του Ασωπού»


Μετά από αίτημα Κούγια


«Δίκη ΕΛΑ»


Θεσσαλονίκη
ΘεσσαλονίκηCopyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.