E-ONLINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΕλλάδαΠολιτικήΟικονομίαΤέχνεςΑθλητισμόςΚόσμοςHOMEΦύλλο Πέμπτης
18 - 12 - 2008

ΣΤΗΛΕΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
WWW ΤΕΛΕΙΑΚΑΙΠΑΥΛΑ .ΚΟΣΜ
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση
Με ημερομηνία

ή
Τεύχη Βιβλιοθήκης
Φάκελοι Σαββάτου

Ταυτότητα
Εκδόσεις
Αρχείο
Διάφορα
Επικοινωνία


ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Κατέλαβαν τη ΓΣΕΕ

Με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, ομάδα αυτοαποκαλούμενων «εξεγερμένων εργατών» κατέλαβε χθες το πρωί τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων 69.

«Να διαλύσουμε τον μύθο που προωθούν τα ΜΜΕ ότι οι εργάτες ήταν και είναι απόντες από τις συγκρούσεις» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «εξεγερμένοι εργάτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισβολή στο νεοκλασικό κτίριο έγινε στις 8 το πρωί, όταν οι πρώτοι υπάλληλοι της Συνομοσπονδίας προσήλθαν στα γραφεία και ξεκλείδωσαν την κεντρική είσοδο. Εισήλθαν περί τα 50 άτομα και μοίρασαν προκήρυξη με τίτλο «Την ιστορία θα την καθορίσουμε εμείς ή θα καθοριστεί ερήμην μας». Στη συνέχεια απαγόρευσαν την είσοδο ακόμη και σε δημοσιογράφους, ενώ κάλεσαν σε συνέλευση στις 6 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση οι καταληψίες ανέφεραν ότι «Αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ για:

να το μετατρέψουμε σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και συνάντησης των εργατών.

Να διαλύσουμε τον μύθο που προωθούν τα ΜΜΕ ότι οι εργάτες ήταν και είναι απόντες από τις συγκρούσεις και ότι η οργή που εκφράζεται αυτές τις μέρες είναι υπόθεση 500 "κουκουλοφόρων". Στο τέλος ζητούσαν "Αμεση απελευθέρωση των προφυλακισθέντων, καμία δίωξη στους συλληφθέντες, αυτοοργάνωση των εργατών, γενική απεργία"». Τα δε αρκτικόλεξα της ΓΣΕΕ τα μετονόμασαν σε Γενική Συνέλευση Εξεγερμένων Εργατών.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Θα έπρεπε να γνωρίζουν -και αναλόγως να πράξουν- ότι η ΓΣΕΕ αποτελεί κοινωνικό θεσμό του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και δεν ασκεί ούτε εκτελεστική ούτε δικαστική εξουσία, για να ικανοποιήσει τέτοια αιτήματα.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θέτουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Αντί να επιλέξουν τους δύσκολους «στόχους» της εξουσίας, που είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα και την επίλυση των αιτημάτων τους, επιλέγουν τους εύκολους στόχους, όπως τα κτίρια των συνδικάτων, για εντυπωσιασμό και επικοινωνιακή διαχείριση «στην οθόνη και τα παράθυρα» της TV.

Η εργατική συνοσμοσπονδία σημειώνει ότι λόγω της κατάληψης δυσκολεύει η προετοιμασία για το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και η διοργάνωση του αυριανού (3 μ.μ. στο Σύνταγμα) κατά του προϋπολογισμού λιτότητας. Παράλληλα προειδοποιούν τους καταληψίες για την ασφάλεια και προστασία του εξοπλισμού και για τη διασφάλιση του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, που σηματοδοτεί και την ευαισθησία και την αγωνιστική ενότητα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Περί τις 4 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν ορισμένες εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενοι για την αυθαίρετη εισβολή και τον αποκλεισμό τους από το κτίριο. Οι εισβολείς σήμαναν συναργερμό και στον χώρο προσήλθαν «φίλιες δυνάμεις», πιθανότατα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Μπροστά στον φόβο επεισοδίων οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και μέχρι αργά το βράδυ το κτίριο της ΓΣΕΕ βρισκόταν υπό κατάληψη.

Πάντως, για την κατάληψη δεν εξέδωσε ανακοίνωση καμία παράταξη, τόσο όσες παραμένουν και λειτουργούν εντός του κελύφους της ΓΣΕΕ (όπως ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση) όσο και το ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει τη συνδικαλιστική πλειοψηφία σαν συμβιβασμένη. Πάντως, η παράταξη του ΚΚΕ πραγματοποίησε χθες βράδυ συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα στο πλαίσιο των ξεχωριστών κινητοποιήσεων για την οικονομική κρίση, τον προϋπολογισμό και την κρατική βία. *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2008


wap.enet.gr

ΕΛΛΑΔΑ
με μια ματιά...Εγκλημα και Ξέσπασμα


Τραυματισμός 16χρονου στο Περιστέρι


Εγκλημα και Ξέσπασμα
Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες
Το 2010 το τραμ στο λιμάνι


Αλαβάνος για το γήπεδο του ΠΑΟ στο ΒοτανικόΥγεία


Ο Παπαληγούρας στον Αϊ-Στράτη


«Δίκη του Ασωπού»


Μετά από αίτημα Κούγια


«Δίκη ΕΛΑ»


Θεσσαλονίκη
ΘεσσαλονίκηCopyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.