E-ONLINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΕλλάδαΠολιτικήΟικονομίαΤέχνεςΑθλητισμόςΚόσμοςHOMEΦύλλο Τετάρτης
17 - 12 - 2008

ΣΤΗΛΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ
WWW ΤΕΛΕΙΑΚΑΙΠΑΥΛΑ .ΚΟΣΜ
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση
Με ημερομηνία

ή
Τεύχη Βιβλιοθήκης
Φάκελοι Σαββάτου

Ταυτότητα
Εκδόσεις
Αρχείο
Διάφορα
Επικοινωνία


ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Ευθέως αλήθεια από δύο μάρτυρες

«Είμαι σίγουρος, μολότοφ δεν υπήρξε»

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

1 «Ο ένας αστυνομικός επέδειξε τα γεννητικά του όργανα και είπε δυνατά τη φράση "ελάτε ρε μ..." ή κάτι τέτοιο, ήταν πάντως κάτι προκλητικό. Στην ουσία τούς καλούσε να έρθουν προς αυτόν. Είδα τους δύο αστυνομικούς να βγάζουν τα όπλα τους από τη θήκη και να τα προτάσσουν σε ευθεία γραμμή, σημαδεύοντας ευθεία μπροστά. Αμέσως μετά είδαμε και ακούσαμε δύο πυροβολισμούς συνεχόμενους. Δεν γνωρίζω αν πυροβόλησαν και οι δύο αστυνομικοί, ούτε είδα εκπυρσοκρότηση από κάποιο όπλο. Μετά, χωρίς πλέον να κρατάνε κάτι στα χέρια τους, έκαναν μεταβολή και ανηφόρισαν στην οδό Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς τη Χαρ. Τρικούπη με σχετικά αργά βήματα. Αμέσως μετά άκουσα φράσεις και φωνές: "Χτύπησαν το παιδί...".

2 «Ακουσα τι φράση που είπε ο ένας αστυνομικός προς τα άτομα που ήταν στη Μεσολογγίου και Τζαβέλλα που ήταν η εξής: "Ελάτε ρε μ...". Εβγαλε από τη θήκη του το όπλο με το δεξί του χέρι, το προέταξε ευθεία και μπροστά, σταθεροποίησε το χέρι του με το αριστερό του χέρι και πυροβόλησε ευθεία δύο φορές συνεχόμενες. Μετά οι αστυνομικοί έκαναν μεταβολή και με αργό και σταθερό βήμα αποχώρησαν προς την οδό Χαρ. Τρικούπη...».

* Σας φάνηκε ότι ήταν σε πανικό;

* «Οχι, βεβαίως. Δεν έτρεχαν και πορευόντουσαν με σταθερό βήμα. Κανείς δεν τους κυνηγούσε».

Παραθέτουμε δίπλα δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα ένορκων καταθέσεων ενώπιον του ανακριτή άλλων δύο αυτοπτών μαρτύρων του τραγικού γεγονότος του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου, οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, αλλά οι περιγραφές τους συγκλίνουν στα βασικά σημεία της υπόθεσης από τα οποία προσδιορίζεται και η ουσία της.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, Λ.Β. και Ξ.Π., το περιστατικό που προηγήθηκε των πυροβολισμών δεν ήταν «τόσο σημαντικό» ώστε να προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε. Συγκεκριμένα η Λ.Β. που από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στην οδό Τζαβέλλα, τράβηξε το βίντεο με τους πυροβολισμούς και την αναχώρηση των δύο αστυνομικών από το σημείο, χαρακτηρίζει το «συμβάν» που προηγήθηκε «τίποτε σημαντικό» και μιλά για «πρόκληση» των αστυνομικών όταν επέστρεψαν πεζή.

* Σας φάνηκε ότι οι αστυνομικοί ήταν σε κατάσταση πανικού καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου;

* «Οχι».

Ο Ξ.Π. μιλά στην κατάθεσή του για «εκατέρωθεν αντεγκλήσεις», ενώ στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, όταν οι αστυνομικοί άφησαν το περιπολικό και επέστρεψαν με τα πόδια, «άρχισαν να φωνάζουν προς τα άτομα που ήταν στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Ζωοδ. Πηγής».

* Πριν από τους πυροβολισμούς είχαν δεχτεί οι αστυνομικοί επίθεση με μολότοφ ή με άλλα αντικείμενα από τα άτομα που βρίσκονταν στην Τζαβέλλα;

* «Οχι, είμαι σίγουρος ότι μολότοφ δεν υπήρξε».

* Πότε καταλάβατε ότι κάποιος είχε χτυπηθεί;

* «Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς κοίταξα προς την οδό Τζαβέλλα και Μεσολογγίου και είδα να κείτεται στον δρόμο ένας άνθρωπος. Νόμιζα ότι είχε απλά πέσει. Υστερα από λίγο, αφού πλέον είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικοί, ακούστηκαν κλάματα και ουρλιαχτά οπότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/12/2008


wap.enet.gr

ΕΛΛΑΔΑ
με μια ματιά...Εγκλημα και Ξέσπασμα


Εγκλημα και Ξέσπασμα

Λευτέρης Παπαγιαννάκης


Απόφαση αναστολής από ΣτΕ - Πράσινο φως από Σουφλιά
ΑΣΕΠΕρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας


Εθνικό σχέδιο δράσης για τη Δημόσια Υγεία«Δίκη ΕΛΑ»Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.