HOME
CONTACT ROUTE SITEMAP
HOME OVER ONS HET OLYMPISCH STADION BEDRIJVEN PARTNERS NIEUWS NIEUWSBRIEF
SPORTS EXPERIENCE EVENTS

Najib Amhali en Mimoun in experience 04052006 002.jpg

Atletiek
Atletiekvereniging
Voetbal
Bedrijfssport
Schoolsport
Trainingen
Overige sporten
Atletiek
Atletiek
In het Olympisch Stadion is sportgeschiedenis geschreven tijdens de Olympische Spelen van 1928: voor de eerste keer mochten vrouwen meedoen aan atletiekwedstrijden. De Amerikaanse Betty Robinson won als eerste atletiekvrouw ooit een olympische medaille door de honderd meter sprint te winnen.

Fanny Blankers-Koen

Fanny Blankers-Koen was twintig jaar later de eerste sportvrouw, die door de Olympische Spelen een internationale sportheldin werd. In Londen won ze vier gouden medailles en werd daarom eind vorige eeuw tot de beste atlete ter wereld van de twintigste eeuw uitgeroepen. Deze trofee is nu te bewonderen in de Olympic Experience in het Stadion. De Amsterdamse atlete was tientallen jaren lang een vaste bezoekster van het Stadion, zoals in 1948, toen ze namens de Nederlandse sportwereld de nieuwe koningin Juliana verwelkomde.

Het Olympisch Stadion heeft nog steeds de A-status, wat betekent dat er internationale atletiekwedstrijden gehouden kunnen worden. Het Olympisch Stadion is er alles aan gelegen om die status te behouden en spant zich in om spraakmakende atletiekevenementen ook in de toekomst te verwezenlijken. Het is de traditionele start en finish van de jaarlijkse ING Amsterdam Marathon. Sinds enkele jaren zijn hier de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek. Ook is het Stadion de thuisbasis van atletiekvereniging Phanos.
VERWACHT


LAATSTE NIEUWS